Debriyaj maneti 2 parmakla mı yoksa 4 parmakla mı sıkılır ???

Debriyaj 4 parmakla sıkılır, uzun yol harici her zaman sağ elin 2 parmağı ön fren manetinde durur.

vay net cevap ha? peki altımda şöyle tork canavarı bi makina var ve trafik gereği bi anda hızlanmam gerekti debriyajı 4 parmak bıraktım ve gazı açtım elciği neresi tutacak?

velhasıl ben debriyajı da freni de orta parmakla tutarım kendinizi geliştirmenize bağlı. ama güvenli olanı 2 parmaktır.

Konuyu açan arkadaşım,işte bak böyle cevaplar geleceği için,senin yararın için böyle başlık açma anlamında söyledim.Senin iyiliğin için.İnternette birçok eğitmenin videoları ve konuyla ilgili açıklamaları var.Yada çok deneyimsizsen eğitim alabilirsin.Debriyaj veya fren farketmez her iki manette de 4 parmak olması gerekir.Ayrıca eller manetin üzerinde durmaz.şehir içinde iş biraz değişiyor malum sıkışık trafik ve enteresan araç sürücüleri gibi.

Aslında tercih meselesidir. Debriyajın kavramasına, manetin tipine, kullanıcının eline göre değişebilir. Kavrama yukardaysa iki parmak kullanırsın, parmağın altta kalsa bile yeterince ayırmış olursun. Kavrama alttaysa altta kalan parmak engel olur debriyajı sıyırırsın. Nasıl rahat ediyorsan öyle kullan. Şahsen kısa manetle 3 parmak kullanıyorum, serçe ufak o altta kalsa da günahı yok :cherry: Haleti ruhiyeme göre bugün iki parmak kullanasım var dersem de alıyorum kavramayı yukarıya iki parmak kullanıyorum. Yalnız kavramanı iyi ayarla durup dururken balatandan olma. Kavraman manetin orta konumuyla en yukardaki konumu arasında olsun ki rahat kaldır ama tam kavradığından da emin ol.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motosiklet üzerinde ki argûmanların kullanım şekli hakkında her kafadan başka ses çıkıyorsa doğru yolu bulmak için kendimize bazı sorular sormak ve o soruların cevapları yol gösterici olacaktır.
Debriyaj konusunda mesela şu soruyu cevaplayarak başlayabiliriz.
- Hayatım boyunca hep aynı motosikleti mi kullanacağım?
Ya da;
- Hayatım boyunca kullanacağım motosikletlerin debriyajları hep yukarıda mı kavrayacak?
Ya da;
- Şu an kullandığım motosikletin debriyaj ayarı değişirse kullanım alışkanlığımın bir zararı olur mu?

Sorular çoğaltılabilir.
Önemli olan vereceğiniz cevaplar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar