- Konu Yazar
selamın aleyküm arkadaşlar yeni üye oldum ismim doğukan tekirdağ da ikamet etmekteyim herkese iyi günler.yamaha crypton 2014 modelini 2 ay önce aldm motor şu an 2.000 km de ve 3 defa yağı değişti.rodajdan hemen sonra motul 7100 serisi 10w 40 tam sentetik yağ aldm.200-300 km sonra 2 ve 3. viteslerde aşırı debriyaj kaçırıyo sanki balata bitmiş gibi.sonra 1500 km dolaylarında castrol power 1 15w 50 koydum sıcaktır diyenumara yükselttim.kaçırma problemi hiç olmadı ama kime söylesem çok kalın koymuşsun cuplara gelmez gibi yorumlar aldm cidden motor biraz hantallaşmıştı. neyse 1800 km dolaylarında motul iyi yağ problem tam sentetik olmasındadır diyerek 10w 40 technosyntetic 5100 serisi aldım.ilk 100 km den sonra 3.viteste gaza yüklenince acı son yine başladı. şimdi sorum şu olacak sorun numara inceliğinde mi yoksa motul racing yağı yarı setetiğinde bile sentetik oranı yüsek mi 15 50 gerektirecek kadar aşırı sıcak pek olmuyo buralarda.yağa daha ilk seferde çok para harcadım şimdi mantıklı karar vermek istiyorum.motulun 3000 serisi mineral yağıda tam motorun klavuzunda yazdığı sertifikaları karşılıyo belki gereğinden fazla kaliteli koydum. biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim.