DayZ nedir. Nasıl oynanır ? (bilgisayar oyunu)

Dostlar selam.

Bu karmaşık oyunu merak eden arkadaşlarımız için ufak bi tanıtım ve ipuçları rehberi hazırladım.

Nasıl bişeydir nasıl oynanır falan gibi sorularınızı bi nebze aydınlatabilir.

Çok detaylı olmadı ve cidden acemice oldu farkındayım. Planlı bi çekim olmadığı için olmalı :)

Umarım birilerinin işine yarar da boşuna yüklemeye çalışmış olmayız 7 saat youtube'a. :)

DayZ, ARMA II için standalone çalışan bir "moddur" ücretsizdir. Ama ARMA II'ye sahip olman gerekmekte. İnternet üzerinden oynanıyor. Arma II oynamadıysan sana karışık gelebilir. ARMA II tam bir operasyon simülasyonudur. Yani Call Of Duty gibi Arcade tarzında bir oyun değildir. Şu aralar hala oynanıyor mu bilmiyorum. Seni uyarayım "DayZ" Modundaki güvenlik açıklıklarından dolayı artık pek oynanmıyor. Birde oyunda çok fazla Hack var.

DayZ, ARMA II için standalone çalışan bir "moddur" ücretsizdir. Ama ARMA II'ye sahip olman gerekmekte. İnternet üzerinden oynanıyor. Arma II oynamadıysan sana karışık gelebilir. ARMA II tam bir operasyon simülasyonudur. Yani Call Of Duty gibi Arcade tarzında bir oyun değildir. Şu aralar hala oynanıyor mu bilmiyorum. Seni uyarayım "DayZ" Modundaki güvenlik açıklıklarından dolayı artık pek oynanmıyor. Birde oyunda çok fazla Hack var.

Dayz artık mod değil :)

Dayz Standalone çıktı. Bu gördüğünüz standalone. Steam de satılıyor.

Mod dan ciddi manada çok farklı o yüzden bu tanıtım videosunu yaptım :)

Ama yapılan hacklere karşı bir çözüm sunuluyormu. Günlerce uğraştığın ve biriktirdiğin ekipmanın bi hacker yüzünden bi anda gidebiliyor ve çok sıkıcı oluyor. Tabiki de güzel bir oyun ona diyecek bir şey yok. :)

Ama yapılan hacklere karşı bir çözüm sunuluyormu. Günlerce uğraştığın ve biriktirdiğin ekipmanın bi hacker yüzünden bi anda gidebiliyor ve çok sıkıcı oluyor. Tabiki de güzel bir oyun ona diyecek bir şey yok. :)

ortalama 30 40 saat oynadım. henüz hack denk gelmedi :)

Ekipmanların gitmesi normal aslında çünkü yeni patchler vs vs geliyor bu alpha yani deneme sürümünde olan bi oyun.

Bunları bilerek almak gerekiyor oyunu tabi.

Biz forumdan "kefeee" ile oynuyoruz bu oyunu. Felaket keyif aldığımız noktalar oldu gerçekten çok çok zevkli, zor ve sabır gerektiren bi oyun.. :)

Ben oyunu satın aldım ve günlerimi saatlerimi harcadım 2 hacker yüzünden dünyanın ekipmanını kaybettim ve o anda steam hesabımı sattım. Türklerin çoğunlukta oynadığı oyunlardan uzak durun derim ben.

Ben oyunu satın aldım ve günlerimi saatlerimi harcadım 2 hacker yüzünden dünyanın ekipmanını kaybettim ve o anda steam hesabımı sattım. Türklerin çoğunlukta oynadığı oyunlardan uzak durun derim ben.

Hacke karsi onlemler alinmakta suanda ki hic denk gelmedim. Bunu engellemenin en iyi yolu ozel serverler da degilde public serverlarda oynamak :)

Bu zamana kadar türklerin çoğunlukta oynadığı ve hala düzgün olan 1 oyun söyleyin sadece. Hangi oyuna el atarsak o oyunun hilesi, bugu çıkıyor. İstedikleri kadar önlem alsınlar. Ne oyunlar gördüm geçirdim ne x-trap lar, shield ler gördüm güncellemeden 2 saat sonra kırılan :) boşverin arkadaşlar paranıza vaktinize emeğinize yazdık :) şuan vaktim olsa ve oyun oynicak olsam para kıyar WOW, DIABLO oynarım. Free oyunlardan da şuan en düzgün zevkli World Of Tanks var onu öneririm. Çıkıcak sabırsızlıkla beklenen 2-3 oyun daha var ama o oyunlarda türkiyeye kim bilir ne zaman gelir :)

çok guzel anlatmışsın sanki tvdeki oyun tanıtımlarına çıkan ustatlar kadar başarılı buldum

Battlefield 3 varken buna gerek yok :) birde war of the roses bunuda öneririm

ya arkadaşlar, zamanında delta force vardı sniper oyunu online oynanırdı, onun benzeri online kapışılacak bi oyun var mı indirip kurayim...

Online fps arıyorsanız call of Duty 2 - 4 öneririm geçen seneye kadar ticaretini yapıyordum :)

Onur, güzel iş çıkarmışsın.

Battle, Cod, MW3lerde ciddi mesai harcamışlığım var.

Oyunu bil. yükleme fırsatı bulamamıştım ne gereği vardı şimdi? :bounce:

Ayrıca sistem özelliklerini de buralara karalarsan iyi olur gibi?

Onur, güzel iş çıkarmışsın.

Battle, Cod, MW3lerde ciddi mesai harcamışlığım var.

Oyunu bil. yükleme fırsatı bulamamıştım ne gereği vardı şimdi? :bounce:

Ayrıca sistem özelliklerini de buralara karalarsan iyi olur gibi?

Mw serisinde bende çok takıldım hocam.. :))

Sistemim;

AMD Fx4300 3.8 ghz quadcore
8 GB Ripjaws 1600 MHZ Ram
Asus HD7850 2 GB versiyonu
1 Tb Seagate HDD. :)

Motosikleti
SuZan
aga soyle vurdulu kırdılı bı vıdeo paylasta ertesı gunu steam alıyım time giriyim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar