Dayanamadım Aldım - RKS SRK250 (TNT250)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum. Sizler de kazasız belasız sürüşler yapın, inşallah.

@emenyasin Garanti kağıdı yanımda değil maalesef, arabada kaldı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk bakım 800 km'de sonra 2500, 4500, 6500 diye gidiyordu. Deneyimler için de; yarın teslim alacağım inşallah, ilk sürüş deneyimlerimi paylaşabilirim :)
@espresso Önümüzdeki hafta hasanpaşa'ya gitmeyi düşünüyorum da; 2026 yılı için ekipmanlarda ötv muafiyeti ya da kdv indirimi gibi bir şey olacakmış diye okudum. Gerçekliği var ise beklenmeli midir acaba? Zaten havalar da soğuk, belki 1 ay kadar motoru yatırabilirim.
@sampsonte Teşekkür ederim, hemen bakıyorum.

Bir de ekipman için yurtdışından alım fırsatı mı beklemeliyim acaba, hazır havalar da soğukken.
Yurtdışına gitme fırsatı varsa kask, bot ve mont gibi diğerlerine göre nispeten pahalı ekipmanlarda farkediyor. Ama mesela eldiveni ben uğraşmayıp buradan almıştım.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kullanım kılavuzunu buldum, bakım 2 bin kilometre aralığındaymış, kaç litre motor yağı alıyor diye bakayım dedim ama yazmıyor, yapay zekaya sordum oda bilmiyor ama benzer modeller 1,5 litre ile 2 litre arasındaymış yapay zeka öyle söyledi.

bakım aralığı fazla kısa değil mi?

kullanım kılavuzu burda

Yurtdışına gitme fırsatı varsa kask, bot ve mont gibi diğerlerine göre nispeten pahalı ekipmanlarda farkediyor. Ama mesela eldiveni ben uğraşmayıp buradan almıştım.
Mayıs 2025 tarihli schengen başvurum halen bekliyor ama bu ay gelir gibi hissediyorum :D Şahsen gidemesem de buradan denediğim ürünleri sipariş edip, getirtebilme fırsatım var. Başkasını bu zahmete sokmaya değmeyebilir belki. Türkiye'de F/P olarak önerebileceğiniz marka var mıdır?
kullanım kılavuzunu buldum, bakım 2 bin kilometre aralığındaymış, kaç litre motor yağı alıyor diye bakayım dedim ama yazmıyor, yapay zekaya sordum oda bilmiyor ama benzer modeller 1,5 litre ile 2 litre arasındaymış yapay zeka öyle söyledi.

kullanım kılavuzu burda
Yağ 3.2 Litre hocam. TNT250'de de öyleydi.
Bakım aralığı kesinlikle markanın dandikliğinden diye düşünüyorum.

Edit: bu arada kullanım kılavuzunda srk 250RS yazıyor. srk 250 olmalı. Doğrusu bu imiş: https://drive.google.com/file/d/111lB7-VuetB7rxQrWIJcnunpAno3CX9i/view

Buı arada MAXXIS lastikler ile geliyor. Bu marka hakkında pek bir bilgim yok ve forumda da bulamadım. Bilginiz var mı?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Mayıs 2025 tarihli schengen başvurum halen bekliyor ama bu ay gelir gibi hissediyorum :D Şahsen gidemesem de buradan denediğim ürünleri sipariş edip, getirtebilme fırsatım var. Başkasını bu zahmete sokmaya değmeyebilir belki. Türkiye'de F/P olarak önerebileceğiniz marka var mıdır?

Yağ 3.2 Litre hocam. TNT250'de de öyleydi.
Bakım aralığı kesinlikle markanın dandikliğinden diye düşünüyorum.

Edit: bu arada kullanım kılavuzunda srk 250RS yazıyor. srk 250 olmalı. Doğrusu bu imiş: https://drive.google.com/file/d/111lB7-VuetB7rxQrWIJcnunpAno3CX9i/view

Buı arada MAXXIS lastikler ile geliyor. Bu marka hakkında pek bir bilgim yok ve forumda da bulamadım. Bilginiz var mı?
yağ hacmi fazlaymış, yağ hacmi fazla olduğu için değişim aralığının bu kadar kısa olmasına gerek var mı ki? yağ hacmi büyüdükçe değişim aralığı uzuyor motorlarda, 3 bin yada 5 binden önce yağ değişimi çok mu gerekli acaba? ben parasından ve zaman kaybından ziyade boşa harcanan yağları düşünüyorum, henüz işlevini kaybetmeden döküp yenilemek israf.

kullanım kılavuzu burda
@zebercet eğer bu doğru *KLAVUZ İSE* 21. Sayfasında var bakım tablosu. 12 km de bir yağ değişimi, 6 binde bir kontrol diyor.
12 binde bir buji değişimi biraz erken geldi.
Ayrıca 17. Sayfadaki rodajda geçmemen gereken devirler verilmiş dikkat et.

Ekleme:3 lt yağ da az değil hani

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Kazasız belasız güzel günlerde kullanın. Keyifli sürüşler.

@zebercet eğer bu doğru *KLAVUZ İSE* 21. Sayfasında var bakım tablosu. 12 km de bir yağ değişimi, 6 binde bir kontrol diyor.
12 binde bir buji değişimi biraz erken geldi.
Ayrıca 17. Sayfadaki rodajda geçmemen gereken devirler verilmiş dikkat et.

Ekleme:3 lt yağ da az değil hani
Yok abi sen senin dediğin yeri göremedim. Buji için 3 bin km'de bir temizlik, yağ için de 2 bin km'de bir değişim yazmışlar.

Bu arada bugün öğlen arasında bayiden aldım, eve getirdim. 5 Yıl aradan sonra sürüşe başlamadan önce epey endişeliydim :D Motorlar keşke 100-120 kilo olsa :)
Motorla ilgili ilk yorumlarım; ayna berbat, titreşim var. Yasin hocam'ın da dediği üzere rodajda ilk 800 km için 5000 rpm'i geçmemek koşulu var diye gazlayamadım. Gazı bırakınca öne yığılma yine bir tık fazla gibi geldi. Ses güzel ama tnt250 bundan çok daha güzeldi. Titreşim de belki rodajdan dolayıdır, bilemedim. Motor 2024 model bu arada belki içindeki motor yağının dandikliğidir deyip kendimi avutayım.

Yok abi sen senin dediğin yeri göremedim. Buji için 3 bin km'de bir temizlik, yağ için de 2 bin km'de bir değişim yazmışlar.

Bu arada bugün öğlen arasında bayiden aldım, eve getirdim. 5 Yıl aradan sonra sürüşe başlamadan önce epey endişeliydim :D Motorlar keşke 100-120 kilo olsa :)
Motorla ilgili ilk yorumlarım; ayna berbat, titreşim var. Yasin hocam'ın da dediği üzere rodajda ilk 800 km için 5000 rpm'i geçmemek koşulu var diye gazlayamadım. Gazı bırakınca öne yığılma yine bir tık fazla gibi geldi. Ses güzel ama tnt250 bundan çok daha güzeldi. Titreşim de belki rodajdan dolayıdır, bilemedim. Motor 2024 model bu arada belki içindeki motor yağının dandikliğidir deyip kendimi avutayım.
Kusura bakma söyleyip de paylaşmayı unutmuşum😂😂😂
https://www.qjmotor.my/img/product/...MANUALQJMOTORSRK250-SRK250-20240820091156.pdf

Hocam titreşim dedin gözüm korktu. Lifan KP150 vardı titreşim yok gibi bir şeydi.

Ses konusunda bunun bir de Racing versiyonu var sanırım onda daha iyi gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ben de 5-6 yıldır kullanmadım😂 sen hangi şehirde sin?

Bu arada QJ motor globale mesaj çektim. RKS'nin yaptığı bu açgözlülüğü söyledim. Bakalım tepkileri ne olacak.

12 bin nerede 2 bin nerede

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Kusura bakma söyleyip de paylaşmayı unutmuşum😂😂😂
https://www.qjmotor.my/img/product/...MANUALQJMOTORSRK250-SRK250-20240820091156.pdf

Hocam titreşim dedin gözüm korktu. Lifan KP150 vardı titreşim yok gibi bir şeydi.

Ses konusunda bunun bir de Racing versiyonu var sanırım onda daha iyi gibi.

Bu arada ben de 5-6 yıldır kullanmadım😂 sen hangi şehirde sin?

Bu arada QJ motor globale mesaj çektim. RKS'nin yaptığı bu açgözlülüğü söyledim. Bakalım tepkileri ne olacak.
bu kullanım kılavuzu doğruysa iyi, işin mühendislik kısmından pek anlamam ama 3 litre yağ hacmi için 6 bin yada 12 bin km daha mantıklı geldi, dominar 400 de 1,8 litre yağ ile 3 bin km de yağ değişim aralığı varken srk 250 de 3 litre yağ hacmi var ve 2 bin km olduğunu sanmıyorum

rezillik bildiğin, bir makine yapıyorlar ve daha kullanım kılavuzu belli değil, hani ucuz makine de mevzunun bir kısmını kullanıcıya bırakıyorlar bunu anlarız ama işin içinde garanti ve servis bakım sistemi olduğu için burada ciddi bir israf ve kullanıcı emcükleme durumu var... Yani ben sıfır alsaydım garantiden çıkmasın diye servise giderdim ve sanırım bu bilindiği için servis bakım mevzusunda böyle bir ahlaksızlık yapılıyor...

yani fofenklenen kullanıcıya mı üzülelim yoksa gereksiz yere hiç edilen sarf malzemelerine mi üzülelim. Bu aralar kısa bakım aralığına takmış durumdayım, bazı kullanıcıların yarasını deştiğimin farkındayım ve gittikçe göze batmaya başlıyorumdur muhtemelen :D

aklıma matrix filmi geldi, Ajan Smith haklıydı, insanlar doğaya uyum sağlamıyor, doğanın kaynaklarını gereksiz yere yok ediyorlar ve sonra yeni kaynak için başka bölgelere yayılıyorlar ve bu dünya da bir kanser gibi devam ediyor, insan ırkı bir virüs ve yok edilmesi gerek.

Valla çok güzel model. Her ne kadar ben de motora biraz ara vermiş olsam da halen radarımdaki aklımdaki modellerden biri. Şase ve blok eski tnt250 tnt249s ile aynı, harika egzoz sesi de olduğu gibi duruyor. Keyifle sürün inşallah.

bu kullanım kılavuzu doğruysa iyi, işin mühendislik kısmından pek anlamam ama 3 litre yağ hacmi için 6 bin yada 12 bin km daha mantıklı geldi, dominar 400 de 1,8 litre yağ ile 3 bin km de yağ değişim aralığı varken srk 250 de 3 litre yağ hacmi var ve 2 bin km olduğunu sanmıyorum

rezillik bildiğin, bir makine yapıyorlar ve daha kullanım kılavuzu belli değil, hani ucuz makine de mevzunun bir kısmını kullanıcıya bırakıyorlar bunu anlarız ama işin içinde garanti ve servis bakım sistemi olduğu için burada ciddi bir israf ve kullanıcı emcükleme durumu var... Yani ben sıfır alsaydım garantiden çıkmasın diye servise giderdim ve sanırım bu bilindiği için servis bakım mevzusunda böyle bir ahlaksızlık yapılıyor...

yani fofenklenen kullanıcıya mı üzülelim yoksa gereksiz yere hiç edilen sarf malzemelerine mi üzülelim. Bu aralar kısa bakım aralığına takmış durumdayım, bazı kullanıcıların yarasını deştiğimin farkındayım ve gittikçe göze batmaya başlıyorumdur muhtemelen :D

aklıma matrix filmi geldi, Ajan Smith haklıydı, insanlar doğaya uyum sağlamıyor, doğanın kaynaklarını gereksiz yere yok ediyorlar ve sonra yeni kaynak için başka bölgelere yayılıyorlar ve bu dünya da bir kanser gibi devam ediyor, insan ırkı bir virüs ve yok edilmesi gerek.
Akıllarınca milleti ütecekler. 12 bin nerede 2 bin nerede.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorun şekline şemaline bir baktım da adamlar Ducati Monster gibi motor yapmışlar.

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Motor benimde hoşuma gitti ancak yedek parçaları internette listelenmemiş rks ye mail attım dönmelerini bekliyorum çok absürt fiyatlar çıkabilir diye çekiniyorum.Motor zaten qjmotor üretimi(qj motor srk 250 (QJ250-13).Kısaca 3 litre yağ alıyor 31.5 beygir ve yağ değişim aralığı 12.000 km.Anlamadığım şey rks 12.000 devirde 31.5 beygir verdiğini söylerken qjmotor broşüründe 9000 devirde diyor kendi sitesinde motorun sayfasında ise (https://global.qjmotor.com/car.html?id=80)11 000 devir olarak gözüküyor .Öndeki tabak far tasarımı ise ilginç

71mzsl9.png
6q9lgfz.png

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motor benimde hoşuma gitti ancak yedek parçaları internette listelenmemiş rks ye mail attım dönmelerini bekliyorum çok absürt fiyatlar çıkabilir diye çekiniyorum.Motor zaten qjmotor üretimi(qj motor srk 250 (QJ250-13).Kısaca 3 litre yağ alıyor 31.5 beygir ve yağ değişim aralığı 12.000 km.Anlamadığım şey rks 12.000 devirde 31.5 beygir verdiğini söylerken qjmotor 9000 devirde diyor.Öndeki tabak far tasarımı ise ilginç
71mzsl9.png
6q9lgfz.png

Hava ve yakıt filtreleri için değişim öngörülmemiş, sadece her 6.000km'de bir temizlenmesi gerekiyor gibi anlaşılıyor. Garip... Nasıl bir hava filtresi var acaba? Yağlı cinsten mi?

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Rks nin kendi kullanım kılavuzunda ise yağ gibi her 2000 kilometrede bir değiştirilmesi öneriliyor.Tahminimce normal hava fitresi kullanıyorlardır.Bu çinliler çok garip motorlar üretiyor motorun dolu ağırlığı 200 210 kilogram aralığında araştırdığım en ağır 250cc olabilir
Hava ve yakıt filtreleri için değişim öngörülmemiş, sadece her 6.000km'de bir temizlenmesi gerekiyor gibi anlaşılıyor. Garip... Nasıl bir hava filtresi var acaba? Yağlı cinsten mi?
kskl9c0.png

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Burada olay 2ye ayrılıyor, RKS markası QJ olarak satılan modeli marka basılma aşamasında alıp kendi markasını bastırıyor olabilir ya da QJ motoya sipariş verip aynı motoru şu bütçe ile üret diyip kalitesel olarak düşürtüyor olabilir.

Birebir aynı gözüküyor diye tamamen aynı parça kalitesi oldugunu düşünmeyin, aynı marka aynı parçanın aynı görünümlü aynı üreticiden çıkmış birden fazla kalite versiyonu oluyor, model numarası aynı olup sadece alt model noyu değiştiriyor olabilirler.

Açıkçası bu model için de benzer bir durum olup, alt kalite versiyonu olabileceğini düşünüyorum

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Burada olay 2ye ayrılıyor, RKS markası QJ olarak satılan modeli marka basılma aşamasında alıp kendi markasını bastırıyor olabilir ya da QJ motoya sipariş verip aynı motoru şu bütçe ile üret diyip kalitesel olarak düşürtüyor olabilir.

Birebir aynı gözüküyor diye tamamen aynı parça kalitesi oldugunu düşünmeyin, aynı marka aynı parçanın aynı görünümlü aynı üreticiden çıkmış birden fazla kalite versiyonu oluyor, model numarası aynı olup sadece alt model noyu değiştiriyor olabilirler.

Açıkçası bu model için de benzer bir durum olup, alt kalite versiyonu olabileceğini düşünüyorum
Dediğiniz doğru olabilir ama bloktaki parçaların aynı olduğunu düşünüyorum en azından blok sağlamdır.Eğer qjmotor da doğru varyantı seçtiysem far disk egzoz gösterge hariç gözle görülebilen fark yok.1.5 sene önce bu motoru 212.000 tlye satıp şimdi 0 faiz 12 taksit scooter fiyatına absli 31 beygir motor satabilmeleri ise gerçekten ilginç

Dediğiniz gibi olabilir.

@Cyan Hava filtresi konusunda da belki değiştirme periyodunu her 6 binde bir temizlerken duruma göre değiştirirler diye mi koymadılar acaba? Mesela yağ için tarih de verilmemiş(en azından tabloda) Herkes 12 bin km'yi 1 yılda yapamayabilir. Ben 2 yılda bile yapamamıştım eski motorumda. Kılavuz(QJninki) fena değil Çin motoru için ama detaylarda eksik de yok değil.

Motosikleti
Ns200 15"
Rks nin kendi kullanım kılavuzunda ise yağ gibi her 2000 kilometrede bir değiştirilmesi öneriliyor.Tahminimce normal hava fitresi kullanıyorlardır.Bu çinliler çok garip motorlar üretiyor motorun dolu ağırlığı 200 210 kilogram aralığında araştırdığım en ağır 250cc olabilir

kskl9c0.png
Bu tablonun aynısı kesin Spontini'de vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar