Dava tarihi belli oldu - 16.02.2009

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Avukat falan tutup gitmene gerek yok...zaten dünya kadar paranı alırlar, bir de sana senden daha fazla yardımcı olamazlar...tecrübeyle sabittir. Türkiye henüz bir hukuk ülkesi değil. Olay yerinin bir iki fotografını çek, zararınla ilgili tutanağın varsa onları göster..bir de yaralandıysan doktor raporunu (psikiyatr servisinden alacağın bir rapor bile geçerlidir.) götür. Şahitlerin varsa; onlarıda götür. zaten dava sonuçlanana kadar gider gelirsin. Sen ne yaparsın?? bu durumda dersen... hiç kafanı ağrıtma uzlaşma yoluna git derim ben. Ölmediğine dua et, o yanına kardır.

Adalet sistemi sana minnettar olacak herhalde,Burada da engin bir bilgi fışkırması var.

Son düzenleme:
of kardeşim hakkında hayırlısı neyse o olsun..

oldum olası adliye karakol hastahane işlerinden nefret ediyorum yüce rabbim kimseyi o yollara düşürmesin insallah

Arkadaşlar, şu 19 nisandaki kazamla ilgili dava evrağı gelmiş eve geçen. 16 Şubat 2009'da çağırıyorlar. Şimdi konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar;

''konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar''deyince genelden bahsetmiş...Cümle sonunda da avukatlardan yardım istemiş...
Neyse uzatmaya gerek yok...

Son düzenleme:
Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Atlantic arkadaşım... Göztepe SSK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden almış olduğun raporda sıyrık ve kesi bulunduğu yazıyor. Ortopedi ve Genel Cerrahi muayenesi sonucu kemiklerinde bir kırık, iç organ ya da büyük damar yaralanması, beyin kanaması, iç kanama gibi bulgular yok(İyiki de yok). O nedenle Adli Tıp'tan dava aşamasında alacağın rapor şu şekilde olacak:
Yaralanmasının
1-yaşamsal tehlike oluşturmadığı,
2-basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte olduğu.
bu raporla mahkeme otobüs şoförünü suçlu bulsa bile alacağı ceza az olacaktır ve de sicilinde daha önce işlenmiş suçlar yoksa para cezasına çevrilip tecil edilecektir. Bu benim tahminim tabii :)) Ama tecil bile edilse Ceza davası sonucu suçlu bulunursa Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davanı açarsın.

O sıyrık ve kesiler bikaç gün sonra oldukça büyük bir doku kaybına dönüştü. 3 defa genel, 1 kere lokal anesteziyle ameliyat oldum, hala dikişli bacağım. Ameliyatların epikriz raporları var elimde. Hastanelerden aldığım faturalar da mevcut. Durumu göre bakıcam artık.

Herkese teşekkür yorumlar için. :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
O sıyrık ve kesiler bikaç gün sonra oldukça büyük bir doku kaybına dönüştü. 3 defa genel, 1 kere lokal anesteziyle ameliyat oldum, hala dikişli bacağım. Ameliyatların epikriz raporları var elimde. Hastanelerden aldığım faturalar da mevcut. Durumu göre bakıcam artık.

Herkese teşekkür yorumlar için. :rendeer:

elindeki epikrizlerin birer fotokopisini ilk celsede Mahkemeye sun.bunlara istinaden eski rapora itiraz et.(dosyadaki evraklar okundu soruldu noktasında sana sorulacaktır)Adli Tabibliğe sevkini iste.
Hukuk Mahkemesinde açacağın davaya karşı tarafın sigorta şirketini de dahil etmeyi unutma.

Ben sana şöyle söyleyeyim, Halk otobüsü şöförlerinin çoğu birbirini tanıyor. Burada ırkcı sözler sarf etmek istemediğim için sadece bunların hepsi hemşeri diyerek geçiştirmek istiyorum.
Dava günü adamın yalnız başına gelmeyeceğine emin olabilirsin.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
elindeki epikrizlerin birer fotokopisini ilk celsede Mahkemeye sun.bunlara istinaden eski rapora itiraz et.(dosyadaki evraklar okundu soruldu noktasında sana sorulacaktır)Adli Tabibliğe sevkini iste.
Hukuk Mahkemesinde açacağın davaya karşı tarafın sigorta şirketini de dahil etmeyi unutma.

:cat: Sağol.

Ben sana şöyle söyleyeyim, Halk otobüsü şöförlerinin çoğu birbirini tanıyor. Burada ırkcı sözler sarf etmek istemediğim için sadece bunların hepsi hemşeri diyerek geçiştirmek istiyorum.

Yalnız başına gelmeyeceğine eminim zaten. Kaza günü hasaneden çıktık, karakola çağırdılar. Oraya bile 3-4 arkadaşı gelmişti. Ama bu adam otobüsün şoförüymüş, sahibi de oraya gelmişti ve baya ilgilenmişti. Hatta cebini falan vermişti bişeye ihtiyacım olursa aramam için. Yalnız o adi şoförü hiç unutmuyorum. Kaza anında biz kıvranırken kendisi çayını almış, sigarasını da yakmış. Ben nizami kurallara uygun döndüm, sen beni görmedin falan diyince polisler yapıştı adamın koluna. Sen miydin şoför, sussana biraz onlar şokta falan dediler hatta. Ve bir kere bile geçmiş olsun demedi. Allahından bulsun, sevmiyorum beduua okumayı ama çektiğim acıların aynını yaşasın inşallah. Tek dileğim bu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
olumsuz yaklaşıyorsun
Halk otobüsü şöförleri üçer beşer gelse ne olur?
arkadaşımız hakkını aramayacak mı?
Hakkını arayan herkes korkmak zorunda mı?.
Bence korkmadan gitmeli,hakkını aramalı.
Korkan,tırsan,çekinen motora da binmesin o zaman.
Burası Türkiye;Her anı hareket,eğlence ve bir o kadar da bela dolu.
Ama burası aynı zamanda yürekli insanların ülkesi.

Son düzenleme:
Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Ayrıca isterse 150 kişi olsunlar mahkemede. Ne yapabilirler ki? Yapacağı her darp vb. hareket onun aleyhine... Allahtan başka kimseden de korkum yok. Teker teker gelsinler.

Bu arada artçım görgü tanığı olarak kabul edilir mi mahkemede??

Son düzenleme:
savaşım mesleğini heryerde belli etme :)
Hani yeni motorda almadın henüz! :cyclopsan
atlantıc senin için hayırlısı neyse öyle olsun. :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
savaşım mesleğini heryerde belli etme :)
Hani yeni motorda almadın henüz! :cyclopsan
atlantıc senin için hayırlısı neyse öyle olsun. :cat:

Sesimi çıkarmayayım diyorum ama çaresizlik icimi burkar benim :(
yeni motor alacağım hocam,her gün çıtayı yükseltince evde kalan kızlar gibi evde kalan motorcu olmaktan da korkmuyor değilim:)

Ayrıca isterse 150 kişi olsunlar mahkemede. Ne yapabilirler ki? Yapacağı her darp vb. hareket onun aleyhine... Allahtan başka kimseden de korkum yok. Teker teker gelsinler.

Bu arada artçım görgü tanığı olarak kabul edilir mi mahkemede??

evet tanık olarak dinlenebilir.
Hiç bir sakıncası yok.
Tanığı keşifte hazır bulundurman gerekecektir.

Son düzenleme:
olumsuz yaklaşıyorsun
Halk otobüsü şöförleri üçer beşer gelse ne olur?
arkadaşımız hakkını aramayacak mı?
Hakkını arayan herkes korkmak zorunda mı?.
Bence korkmadan gitmeli,hakkını aramalı.
Korkan,tırsan,çekinen motora da binmesin o zaman.
Burası Türkiye;Her anı hareket,eğlence ve bir o kadar da bela dolu.
Ama burası aynı zamanda yürekli insanların ülkesi.

Olumsuz yaklaşmıyorum sadece olacağını düşündüğüm şeyler ile ilgili arkadaşla paylaşımda bulunuyorum. Ayrıca hakkını aramamasına yönelik teşvikte bulunacak herhangi bir ifade yer almıyor bence sözlerimde. Söylemek istediğim karşı tarafın sataşma ihtimalinin çok yüksek olduğu ve dolayısı ile biz de birkaç saatimizi ayırıp davaya gidersek en azından sindirebileceklerini sanmalarına engel olmuş oluruz diye düşünüyorum.

Ayrıca motora binme konusuna gelince ise, motora gerek bile yok mecidiyekoyun merkezinde gündüzün ortasında birkaç saniye içinde balici çocukların arasında kaldım bugun. Korkmak için motora ihtiyaç yok.

Ayrıca bu kadar hassas olmanıza gerek yok :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Olumsuz yaklaşmıyorum sadece olacağını düşündüğüm şeyler ile ilgili arkadaşla paylaşımda bulunuyorum. Ayrıca hakkını aramamasına yönelik teşvikte bulunacak herhangi bir ifade yer almıyor bence sözlerimde. Söylemek istediğim karşı tarafın sataşma ihtimalinin çok yüksek olduğu ve dolayısı ile biz de birkaç saatimizi ayırıp davaya gidersek en azından sindirebileceklerini sanmalarına engel olmuş oluruz diye düşünüyorum.

Ayrıca motora binme konusuna gelince ise, motora gerek bile yok mecidiyekoyun merkezinde gündüzün ortasında birkaç saniye içinde balici çocukların arasında kaldım bugun. Korkmak için motora ihtiyaç yok.

Ayrıca bu kadar hassas olmanıza gerek yok :rendeer:
Topicte yukarıdan aşağı baktığımızda sadece sen değil başka arkadaşlar da aynı endişe icinde.
yirmi yılı aşkın bir süredir her günü adliyelerde gecen biri olarak sanırım bu konuda senden birazcık tecrübeliyim ve bu yüzden hassasım
Adliyeye on kişi, yüz kişi gitmenin mantığı ne?
"biz de kalabalığız" modunda olmak sadece karşınızdakini tahrik etmeye yarar.
"kanı kanla yıkamazlar" sözünde bile apacık diyalog çağrısı vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar