Selam arkadaşlar, daha önce belirttiğim gibi ilk motorum Regal Raptor Daytona 250 idi yaklaşık üç haftadır ikinci motorum olan daystarımı kullanıyorum. Bu konularda ahkam kesecek kadar tecrübem yok ama dilim döndüğünce objektif olmaya çalışarak (marka fanatikliğim yok hiç biri babamın oğlu değil sonuçta) karşılaştırmaya çalışacağım, kararsız kalan arkadaşlara fikir verebilir yazacaklarım.
GÖRÜNÜM-TASARIM : Bu göreceli bir kavram kişiden kişiye değişebilir zevk meselesi sonuçta ama bana göre Regal görünüm olarak bayağı önde yalnız göze batan noktalarda yok değil depo altından bakılınca karşı taraf görülüyor karmakarışık kablolar arasından. Daystar bu konuda daha derli toplu ve kaliteli duruyor. Regalde ön arka sinyaller, far çok çok ucuz duruyor (ama halledilebilir) Daystarda kalitesiz malzeme yok gibi özellikle far ve göstergeye bayıldım. sonuç olarak ikiside iri gösterişli modeller ama görünüm olarak Regal bence tasarım harikası.
YAKIT SARFİYATI & PERFORMANS : Yakıtta Daystarın daha cimri performanstada daha iyi olduğunu düşünüyorum, Daystarda ölçüm yapmadım ama Regalde yakıt 4-4,5 lt gibiydi. Performans olarak Daystar bariz atak, beygir fazla ve tek silindir olmasının verdiği saldırganlık var bu arada Regalde hantal değil hatta hızlanmaları daha kararlı, oturaklı keçi gibi zıplamıyor. Farkettiğim bir durumda Daystarda tork yok, bg tork orantısı bence dengesiz 2-3 bg feda edip tork verselermiş daha duruşuna yakışır bir performans olurmuş.
SÜSPANSİYON & FRENLER : Bana Regali sattıran en büyük etken arka süspansiyon. Kişiye göre değişebilir ama kronik sırt ağrıları olan biriyseniz sonunda benim gibi pes edersiniz, Regalin arka süspansiyonu çok çok kötü görüntüyü kurtarmak için konforu feda etmişler yalnız düzgün asfaltta gayet konforlu bunuda belirtmeliyim. Ön amortisörde iş tersine dönüyor Daystar da düştüğüm en ufak tümsekte gidon resmen sarsılıyor manetler ses yapıyor bir kaç kez noluyoruz dedim Regalde böyle bişey yaşamadım. Öntekerin büyük olmasının etkiside var ama bu kadar farkedermi bilemiyorum. (belkide benim Daystarda bir sorun vardır, sizde bu durum nasıl?) Gelelim frenlere belki henüz alışamadım ama Regalin hem ön özelliklede arka freni bana daha güven veriyordu.
OTURUŞ POZİSYONU & SÜRÜŞ KEYFİ : Buda kişiye göre değişebilir ama (araka süspansiyon hariç) Regalin oturuş pozisyonu, sürüş keyfi Daystarda yok, Regal böyle ne biliyim daha bir chopper ayaklar daha ileride, bacaklar açık, gidon biraz daha yüksek ve gözler daha fazla üstünüzde bunu size hissettiriyorlar. Lakin sürüş keyfini benim gibi acemiler için etkileyen bir faktörde şanzuman. Daystarın şanzumanı on numara beş yıldız, şıkır şıkır isviçre saati adamlar yapmış helal olsun, geçtimi geçmedimi derdi yok, geçerken tak diye gelen ses yok. Regalciler kızacak ama okuduğum kadarıyla şanzumanda kronik sorunlar var ikide giderken zora gelince kendiliğinden boşa atmalar, duruyorken birinci vetese geçme sorunu (kırmızıda durdunuz birinci vites için motoru ileri geri hareket ettirip boşluğu bulmanız gerekebiliyor) ha bunlara kullanıcı alışıyor ama Regalde şanzuman her an başınızı ağrıtabilir bu konudan muzdarip çok Regalci okudum. (ben kullanım zorluğu hariç bir sorun yaşamadım bunuda belirtelim yeni arkadaşları korkutmayalım)
MALZEME KALİTESİ & İŞÇİLİK : Şanzuman, motor ve elektrik tesisatı hariç ben bir kalite farklılığı göremedim, Regalde sinyaller, far vs dandik ama halledilebilir şeyler, öte yandan Regalin kromaj işçiliği, sele kalitesi ön arka çamurluklar gayet kaliteli. Daystarda çamurlukları plastik görünce şaşırdım doğrusu, göze batmıyor, dışarıdan bakan farketmiyor, hatta daha hafif ama sonuçta plastik. Şanzuman, motor ve elektrik tesisatı konusunda Daystarın kalite hissini söyleyebilirim. Motora iyi bakarsanız bu üç konuda yıllarca başınızı ağrıtmayacağını düşünüyorum.
TİTREŞİM : Regalde hiç yok diyebilirim, daystarda hissediliyor, sonuçta tek silindir ama beni rahatsız etmedi, tabi uzun yola gitmedim ne olur bilemem.
SONUÇ : Boyum 1,75 den fazla, sürüş tecribem var, mekanik bilgim var yolda kalmam, motoruma çok iyi bakarım oda bana bakar, arka süspansiyon sertliği bana dert değil, motorum şekil önümden çekil diyorsan kesinlikle Regal. Yok ben acemiyim mekanikten anlamam benzinimi koyar giderim zaten boyumda kısa viteslerde rahat geçsin, motor kolay sürülebilir olsun, şekil olarakta zaten acemiyim öğrenene kadar göze batmayım diyorsan Daystar al işi öğren sonra git 350 lik Regal al bin.

)
Arkadaşlar sürçü lisan ettiysek affola bunlar benim şahsi fikirlerim, katılan olur katılmayan olur, herkese saygı duyarız. Yoğunluktan sık giremiyorum ama elimden geldiğince sorulara cevap vermeye çalışırım. Hoşçakalın.