Arızalı motor çekme masrafı ??!!
3 gündür motorum arızalı. Ne olduğunu bilmiyorum tahminen elektrik sistemi. Bizim ankara şaşmazdaki servis 7 de kapatmıştı. İş çıkışından başka ilgilenemeyeceğim için ancak o saatte arayabilidim motorumum başından ama dediğim gibi kapalıydı. Sonra sağolsun Müslüm abi'yi aradım. Kendisi dert babamız oldu eksik olmasın. Bana aklına gelen olasılıkları söyledi ben de yapmaya çalıştım ama olmadı. Bu sabah da birol abi'yi aradım.(Birol oto) O da gelemeyeceğin gelirse yol parası almak zorunda olduğunu söyledi. Haliyle itiraz ettim ama iyi niyetli biri olduğu için de çok bişey diyemedim. diyor ki bu bizim de sorunumuz ama sarıkayalar karşılamıyor bizim bu parayı. Haftada 2-3 böyle işi olsa günde en az 2 saatten ve en az 20 milyon yol parasından ben de zarara uğruyorum hesap et dedi. Sonra da konuşmam için sarıkayalardan Alper Bey'in telefonunu verdi. Satış temsilcisiymiş. o da aynı şekilde değişecek her parçanın garanti kapsamında ücretsiz değişeceğini ancak yol masraflarının karşılanamayacağını söyledi. Kanunen arabalar için bu varmış ama motorlar için yokmuş. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
Şimdi birol abi diyor ki motoru bir anadola yükle getir ya da ben buradan birini ayarlayayım ama parasını vermen gerekir. İkisi de can sıkıcı alternatifler. yani benim motorum uzun yolda kalsa sapa biyerde nerden baksan 150-200 milyon çekme parası vermek zorunda kalıcam ve kimse karşılamıcak. Birisi lütfen bu konuyu aydınlatsın çünkü bu güzel havlarda binememekten yeterince gerginim.

r:
Bu arada tekrar çok çok teşekkürle Müslüm Abi.
Emre