hkn78' Alıntı:
Arkadaşlar her kese merhaba
bugün plakamı(35 HRD 06) ve ruhsatıma kavuştum. ne varki ehliyetim ağustos sonu eylül başına kadar elimde olamıcak.
zaten şu anda motoru tam olarak kullanamıyorum.(biraz acemiyimde) özellikle kalkarken motoru stop ettiriyorum daha sonra problem yok. biraz pratiğe ihtiyacım var.
sizlere bir sorum olacak ehliyetsiz sokak aralarında dolaşsam polise yakalanma ihtimalim nedir. yada nerelerde dolaşayım
her keze iyi akşamlar.
Arkadaşım benim motor şu an 850km de neredeyse alalı 2 hafta oldu, yanlış olduğunu bile bile ehliyetsiz kullandım, ama sınavı kazandım daha ehliyetim elime geçmedi, motor kullanırken bütün trafik kurallarına aynen uydum , beni hiçbir polis çevirmedi, ama benim e sınıfı ehliyetim var zaten, gerçi motor kullanıtken bişey ifade etmiyor ama ben yinede dayanamadım, bu mooru kullandım, salı günü ehliyetim elime geçecek.
Bunları sende yap diye söylemiyorum sakın ehliyetsiz binme sadece sakin ve açık alanlarda bin şimdilik, eğer allah korusun bi kaza yaparsan yanarsın,hatta sen suçsuz bile olsan seni yakarlar, bence ehliyeti bekle, SANA KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.
Pe¥oTe' Alıntı:
Baktım konuyu okumaya ömrüm yetmiyecek bir iki başlığa baktım belki dedim bir akıl alırım birilerinden...Bir makinam olsun istedim 42 yaşımda tekrar ne alsam diye düşünürken dedim mutlak vardır paran kadar bir makina teknik olarak dolaşırken sağda solda tutuldum nacizane jinlun'a ha bu arada çincem hiç iyi sayılmaz bizim makinaya kısaca RR desem sıkıntıdan kurtulsam ...

Dikkat Bizim makinaya :cherry: İnip aşşağa bakmam lazım ama zannedersem 250 km dolaylarında olmalıyım ... Kimi başlık altında çinli alınacaksa tabiki en ucuzu gibi satırlarda gördüm makinayı bu konu başlıgı altında uzun sürü takip ettim daha sonra İstanbulda Lütfü Kırdar yapılan Fuar da makinaya yakından baktım...Ve bakarkende özellikle işçilige baktım bir sürü fuara katılmış biri olarak fuarlara ellerindekilerin en iyisini getirdiklerini ben bizzat biliyorum..Şayet bir yerde her hangi bir maddede plastik yada metal çapak varsa bu işçilik demektir ben işçilik adı altında bunlara baktım ve RR daki işçilik iyi..Çok fazla matematik yapma şansım olmadı Türk usulü teslim ve sonra aktaracaklarım şunlar olur Usta elinde 2 adet pet şişe ile geldi 1.5Lt. lik depoya koyduk aküyü takmaya çalıştık ben ona taktık diyemiyecegim 25 senedir teknisyenim bir elimde hep tornavida oldu.Yola çıktıktan sonra 20 YTL lik benzin aldım ve hala kullanıyorum henüz rezerveye düşmedim 3 Lt rezerveye atsanız nasılsa petler 1.5/1.5 degildir herhalde 2.7 rezerveymiş makinada hala gidiyorum ne kadar yaktıgımı şimdilik rodajdan dolayı hiç merak etmemiştim şimdi ise hayretle bakıyorum yaşasın RR...Hımmmm hiçmi kusur bulamam mükemmel gidon nikalajı güneş şayet arkanızdaysa işinizi biraz zora sokuyor bir maske bulmam lazım yada yapmam yada yaptırmam estetiği bozmadan...Arka fren problemi hatta problem demiyim yumuşak olmasını satın alırken kaliblasyon ayarlarının çok gelişi güzel yapıldığı kanısındayım ve 500 bakımda bunları dile getirirsem çözüme ulaşacagıma nedense eminim. Ayna problemi 2 ters diş arasındaki somundan kaynaklanıyor ben kendim muafazayı kaldırıp sıktım istediğim açıda ve sertlikte bir sorun yaşamıyorum... Vites araları geçişler kimi makinaların boşa geçmede yaşadığı problemler hele bende ışık yandığı halde makina bazen vitesde oluyor onuda 500 bakımda çözecegime inanıyorum bunları algılamalıyım ki makinanın sınırlarını kafamda oluşturmalıyım çok uzun km elinde makina taşımış biri olarak.. Bir alahın kulu durup almadı

ale: Birgün uzun yola çıktığımızda bakalım o mu beni taşıyacak ben mi onu bir agaç altında ayrılırsa yollarımız hazin bir son olur....Bende makinayı yokuşa sürüyorum bakalım hayırlısı...
Usta sen şair olmalıymışsın, ama RR yede senin gibi biri yakışırdı zaten, sen hiç merak etme bu RR uzun yolda da kısa yolda da asla seni yolda bırakmaz, bana güven hiç korkmadan bas git istediğin yere, tabi kolların ve kıçın oturmaktan buna izin verirse, sen dayanabildiğin kadar git, merak etme RR dayanaır.Biz denedik sen merak etme.
erdem.gunduz' Alıntı:
Arkadaşlar RR cileri bir çatı altında toplasak.
Daha öncede yayınlamıştım, aşağıda hem türkiye geneli hemde istanbullu RR ciler için iki e-mail grubu var. ikisinede üye olalım
:cat: :cat:
http://groups.yahoo.com/group/regalraptor/
[email protected]:cat: :cat:
:cat: :cat:
http://groups.yahoo.com/group/RegalRaptor-Istanbul/
[email protected]:cat: :cat:
Kardeşim sen bazı şeylere öncülük ediyorsun sana teşekkür ederim. Senden bi ricam var şu istanbuldaki raptorcuları birgün toplıyalım en azından tanışalım, motorlara yapılan değişiklikleri birbirimize tanıtalım, gerekirse bir uzun yol gezisi tertip edelim. Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar geçen gün çorluya giderken yolda kaldığımı motorun sigortasının attığını, söylemiştim ama kimseden bir yanıt gelmedi, ben yine RR ci olarak üstüme düşeni yapayım, bu motorların sigortaları düşük amper, bir müddet sonra atıyor yedeğide aynı, o yüzden yanınızda mutlaka yedek sigorta bulundurun ama bu sefer daha yüksek amperli sigorta takın.HEPİNİZE İYİ SÜRÜŞLER, ( ARABALARININ CAMINDAN DIŞARIYA TÜKÜRENLERİN AĞZI KURUSUN BİDAHA TÜKÜREMESİNLER, ŞU AN KASKIMDA BÜYÜK BİR BALGAM LEKESİ VAR TEMİZLEMEYE İĞRENİYORUM)