Arkadaşım öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende bu önümüzdeki pazar günü bir arkadaşımla Ankara piyasasını araştıracaktık. Mondial-Ramzey falan bakacaktık. ama Regal Raptoru görünce kesin kararımı verdim. Sadece çanlı olarak görüp almayı düşünüyorum. İşim gereği sık sık İstanbul a gidiyorum. Kargo masrafı olmadan oradan alıp gelebilirim aslında. Hemde bu keyifli motorun tadını uzun yolda çıkara çıkara. Ben bu motoru görünce çok heyecanlandım. her şey biran önce olsun bitsin istiyorum. Tabi buda tam detaylı bir araştırma yapamamaya sebep oluyor. ama burada sizler sayesinde hiç soru işareti kalmadı aklımda. Ehliyeti alır almaz soluğu İstanbul da alacağım. Eğer mail adresimden beni eklersen bu etkinlik olaylarını falanda detaylı konuşa biliriz verdiğin bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim. Benim ismim Ufuk Bu arada.
Memnun oldum Ufuk, bende Mehmet...
Motorsiklet konusunda tecrüben ne durumda bilemiyorum ama eğer tecrübesizsen uzun yol sıkıntılı olabilir... Zaten alacağın motor sıfır km olacağından sana bu motorla uzun yol yapmanı tavsiye etmem... Normal şartlarda Regal Raptor her türlü yola gelir, uzun yolda da sıkıntı yaratmaz ama sıfır km motorda Rodaj olayı vardır... Bilgin var mı rodaj konusunda bilmiyorum... Genellikle sıfır km motorlar ilk 1000 km civarında belli devir ve hızı geçmeden, motor zorlanmadan, ani sıkıştırma yapılmadan kullanılmalıdır... Yani, 60-70-80 km hızların üzerine pek çıkmaman gerekir ki İstanbul-Ankara arası bi yolda çok uzak olmamasına rağmen rodajdaki motorla çile haline dönüşebilir...
Eğer uygun bi araç ayarlayabilirsen araçla getirebilirsin, yada bayiilerin anlaşmalı olduğu kargocular olabiliyor, onlarla anlaşıp, sandık halinde getirtebilirsin... Dersen ki bana koymaz, 60-70 km hızla gitmek, 7-8 saatte kafama göre giderim dersen uzun yolda keyifli olabilir...
Bu konuda pek acele etme, iyi araştır ama Ramzey hele ki Mondial'e hiç bulaşma... Ben Regali sattım yazı geçireyim diye Mondial MCT 250 aldım, sanayiiden çıkamıyorum... 2006 modeli 9000 km almıştım, 3200 TL'ye, bi sene sonra 15000 km aynı fiyata geri sattım... Bu motorun piyasası da kuvvetli... Tek sorun, o da Ankara için konuşuyorum, bazı yedek parçaları bulman zaman alabiliyor... Ama sık sık İstanbul'a gidiyorsan orada Emre Motor var Türkiye distribütörü, onda her parça uygun fiyata var... Kargo ile bile 1-2 günde elinde olur parçalar... Zaten kolay kolay bulunmayacak parçalar arıza vermiyor... Gerisi de senin şansına...