arkadaşlar, bu egsoz konusu beni bayağı etkiledi. hatırlanacağı üzere bir aralar bu egsoz konusu çok yazıldı forumda. motordan daha iyi ses çıksın diye nasıl kesilmeli, kim kesebilir vb. anlamda bayağı fikirler edinmiştik. şimdi ise egsoz kestirmeye gerek kalmadığı anlaşılıyor.
Ancak, motoru ilk alanlar, motoru tavsiye edenler.. hatta bir anlamda satışların artmasını sağlayanlar, egsoz konusunda, yeni alanlara göre dezavantajlı duruma düşmüş oldu.
gerçi bu durum, arabalar için de aynıdır. her yeni satılan model, eskisine göre daha iyileştirilmiş özelliktedirler. bu durumda eski model sahibi bir hak iddia edemez.
şimdi, bir hak iddia etimiyorum ama, yeni modeller ayarlanabilir ses çıkışlı olacağına göre, eski tip egsoza sahip olanlardan isteyenler, yeni tip egsoza nasıl sahip olabilirler acaba? bir aralar ilan edilen fiyat listesinde egsoz için set halinde sağ ve sol için ayrı ayrı 98,09 tl yazılmıştı (98,06*2=196,12 tl). yaklaşık 200 tl para ediyor. bu, eski egsoz tipleri için epey bir para.
şimdi, yeni egsozlar kaç paraya bize mal olur acaba? bunun bir çaresine bakmak lazım. satılan motorların hepsi garanti kapsamında hala (2 yıl dolmadı). acaba ithalatçı firma-servisler aracılığı ile, isteyenlere daha farklı bir fiyattan yeni egsozların takılmasını sağlayamaz mı? bunun için bizlere ne gibi bir kolaylık sağlayabilirler? ricacı olsak, bu husus bizler açısından çözüme kavuşturulamaz mı?
yada şöyle yapacağız. motorların garantisi bitine kadar, yada egsoz bozulana kadar.. eski tip egsoz ile idare edeceğiz. değişmek icab edince de garanti kapsamında ise fiyat farkı vererek, değilse zaten bozuldu yeni tip egsoz taktıracağız. ama bu fikir benim pek hoşuma gitmedi.
ben bu konuda şu an moral bozukluğu içindeyim de.. sizler ne alemdesiniz bilemeyeceğim.