trex_2001; denizlide size 3900 tl fiyat verildiğini yazmışsınız. fiyatın hangi seri motor için olduğunu belirtmemişsiniz. her halde bu fiyat E serisi için değil mi?. e serisi için ise; firmanın internet sitesinde yer alan 3790 tl fiyat ne işe yarıyor. yoksa 3790 + masraflar= 3900 mü demek istediniz.
sick_boy; boy konusu daha önceden yazılmıştı. forumun baş taraflarında idi yanılmıyorsam. siz bu konuda Great ile özel yazışarak merakınızı giderebilirsiniz. bir hatırlatma da yapmak istiyorum ki; motor alacağınızı ve bunun eski seri olacağını belirtiyorsunuz. eski seri değil de E serisi demek daha doğru olur. çünkü bu motorların eskisi ve yenisi yok. E serisi, C serisi, B serisi var. tabi, C serisi türkiyede geçen yıl satılmayıp bu yıl satışa çıkarıldığı için geçen yılki E serisi konuşma diline göre eski seri oluyor ama.. böyle belirtmek doğru olmaz. hatırlatmak istedim. yoksa E serisi motoru olanlar için "eski motor kullanıyorlarmış" diye bir ifade türeyecek buradan.
mes isimli arkadaşın C serisinden alması ile meraklanılan bir husus oldu ki; mes C serisinin E serisinden 3 bg daha güçlü olduğunu ifade etmişti. aslında bunu benden önce başka arkadaşlar da dile getirmeye çalıştılar ama, ikna edici bir cevap alamadık. bu vesile ile ben tekrar sormak istiyorum ki:
firmanın internet sitesinde
http://www.yellowrockmotorcycle.com/ her iki motoru da teknik özellikler açısından incelediğimizde güç için kullanılan teknik özelliklerin aynı olduğunu görmekteyiz. şöyle ki; her iki motor da 234 cc, 15,69 hp 8000 d/dk , tork 15,2 Nm d/dk olmak üzere bilgiler var.bu özellikler aynı olduğuna göre, belki C serisinin sıkıştırma oranı farklıdır diye düşünmüştüm ama bu veri de teknik özelliklerde yer almamış. bu durumda karşılaştırmayı tork üzerinden yapmalıyız. çünkü güç için asıl belirleyici faktör motorun ürettiği tork tur. her iki motor da aynı devir/dakika içinde 15,2 Nm tork ürettiğine göre. nasıl oluyor da C serisi E serisinden 3 beygir daha güçlü oluyor. yada hp üzerinden soruyu soralım. her iki motor 8000 devir / dakikada 15,69 beygir güç üretiyor ise, nasıl oluyor da C serisi, E serisinden 3 beygir daha fazla güç üretiyor? lütfen mantıklı açılamalar getirin.
bana göre.. güç açısından bu her iki motor açısından bir farklılık yoktur. eğer var ise, o zaman C serisinin teknik özellikleri "ADAM" gibi yazılmalıdır. bu da şu anlama gelir ki, yine teknik özelliklerin ithalatçı firma tarafından doğru dürüst yazılmadığı ile ilgili forumun önceki sayfalarında dile getirdiğimiz meselelere geri dönmüş oluruz.. ve aynı zamanda havanda su dövmüş oluruz. çünkü bunlar daha önce çok yazıldı çizildi.. ithalatçı firma açısından da bu konuda bir gelişme olmadı. o zamanlar itibariyle gün geçmiyordu ki.. motorların teknik özellikleri internet sayfasında değiştiriliyordu. epeydir bir değişiklik yok bu konuda. "eminim ve son kararım" oldu galiba.