Cub'un aküsü boşalıyor, ne yapmalıyım

Benim mondial hyena 100 cub motorun aküsü 3-5 gün kullanmayınca boşalıyor, motor 8500km'de, geçen kış da çalıştırmak için 3-4 dakika marş bastığım oluyordu aküyü çok zorladım yani, acaba suyu mu bitmiştir yoksa değiştireyimmi zaten 12V 4AH uyduruk bir akü orjinali.

bence motorcuda bi şarz ettir aynı sorun devam ederse yenisini al gitsin
Valla bende evde akü şarj cihazı var canını çıkarana kadar doldurabiliyo akünün. Bugün motorla çıktım 2 saat gezdim, farlar da kapalıydı o yüzden çok güzel şarj oldu marş alıyor ama motor 3 gün yatsa yine başlar aküden marş basmamaya.

88 kişi bakmış 1 mesaj var :p
senin akünde erken boşalma sorunu var :)
dediğin gibi kışın biraz zorlamışsın şarj doldur boşalt ömründen yemişsin biraz
yenisi ile değiştirmek çok güzel bir çözüm ama bir elektrikçiye gösterip motor şarj ediyormu anlamak lazım ki gezince şarj etti diyorsun.iyice ölünce yeni akü ile değiştir

Senin akü yine iyi.. Ben iki ayda bir değiştiriyorum. Bu sefer akü ve konjektör beraber degistirdim. Yine sorun çıkarırsa, motosikletin değişim zamanı gelmiş demektir :)

Hocam bir yerden şase yapma ihtimali var mı?Akü başı olur giden kabloda olabilirç

Hocam bir yerden şase yapma ihtimali var mı?Akü başı olur giden kabloda olabilirç
Olabilir de olmayabilir de, ancak tesisat şase yapınca mutlaka sigortayı attırıyor kısa sürede. Kısa devre olsaydı şimdiye 5 kere sigorta değiştirmiştim. Akü uzun süre kullanmayınca boşalıyor ancak 2-3 saat motordan şarj olunca pek bi zayıflığı kalmıyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar