Cruıser Kullandım Obsesif Kompulsif Bozukluk Yaşıyorum

Geçer zamanla o trafikte çektiğin sıkıntıyı unutursun mutlaka. Fakat o keyif bir önür damağında iz bırakır :p

Yalnız ama fazla kaptırma yoksa dandik motorcu olur çıkarsın :)

Metehan daha motora alışamamışsın o yüzden garip ve zor gelmiştir :) Bende Dragstarımı hiç denemeden almıştım, ilk gün eve getirirken dönemeçlerde durup motoru döndürmeye çalışıyordum. benim zamanımda cbf ybr yoktu bildiğimiz tek makina mz di hafif,kolay dönen 10 sene aradan sonra motorumu aldığımda acaba hatamı yaptım diye ilk hafta çok düşündüm ve satmaya karar vermiştim. Ama o alışma evresi geçtikten sonra yok bu motoru hayatta değiştirmem, satmam :) O trafik alıştıktan sonra çok kolay geliyor, kuryelerden geri kalmıyorum sıkışık trafikte, yani diyeceğim odurki 1 hafta kadar süre ile bin vazgeçemeyeceksin :) Umarım hayellerim gerçek olurda emeklilik günlerimde de sürerim karakızımı. Başka motor alsam bile asla karakızımı satmam yeri ayrı..

aynen dediğin gibi.2 örnek de benden.
dokunmatik telefonumu ilk aldığım iki üç günde duvara fırlatasım gelmişti.doğam gereği kibar aletlere alışık olmadığımdan beceremedim kullanmayı.şimdi ise diğerlerini kullanamıyorum,bir iş için 10 tuşa basmak gerekiyor
motosiklet kullanmaya amcamın hurda ayarındaki minsk125i ile başladım (ne tesadüfdür ki bu yaz da minsk şehrine gittim ama orada denk getirip kullanamadım o motordan) bir kaç denemeden sonra debriyj olayına bozulup motosikleti soonsuza kadar hayatımdan çıkardım.ama nedense o sonsuz 1 saat sonra geri geldi,iyi ki gelmiş diyorum şimdi :wiinkk:

bu arada benim ilk motosikletimin adı da karakız idi :)

metehandro reyiz gene yapmış şeklini koymuş ortaya farkını. fakat bu aletler bize gelmez. biz A noktasından B noktasına en spesifik şekilde ulasma derdine düşmüş garibanlarınız bu şadowlar falan gayet burcuva işi, tuzu kuru adam oyuncağıdır. bu makinaya sahip olan adam harbiden motorcu damarı taşıyorsa bakkala çakkala gitmeye illaki kullanışlı kıvrak bi yedeği vardır kenarda köşede.

ne kadar kolay insanlara kullandıkları eşyalara göre sıfatlar yapıştırmak...Ye kürküm ye...
Bu kafa shadow'a burjuva oyuncağı diyorsa,birileri çinlilere varoş oyuncağı dediğinde kızmasın.. Ayıptır...
Kontörü olmadığı halde en pahalı telefonu kullanan kafada aynısıdır...Örnekler çoğaltılabilir tabii...

Benim ilk motorum bu işi öğrenmek adına bir çinliydi..bir çoğumuz geçtik bu yollardan...ilk önce başlangıç motoru adı altında düşük cc'li makineler kullandık çoğumuz..
sonrasında bu işi öğrendiğimize kanaat getirdiğimizde...yada kendimize güvenimizi kazandığımızda diyelim...yüksek cc makineler aldık...ve hepimizin gönlünde bir aslan yattı...shadowa burjuva oyuncağı diyen arkadaşında vardır bi aslan mutlaka...Allah kısmet ederde yarın bir gün o motora kavuştuğunda bu yazdıklarına üzülecektir eminim..
Geçen sene bu site bir çok arkadaşımla her hafta sonu gezdim neredeyse...Bir sürü dost kazandım...
Sonra ortadan kayboldum bir süre...Nerdeydin soranların hepsine iş-güç dedim..
Günde 18 saat çalıştım...Uymadan çalıştığım günler oldu...
Ve şimdi shadow'um var...
Yani demem o ki;
Nazar etme n'olur...Çalış seninde olur...:)

bizim oralarda sıkça sölenen bi laf vardır... ayu hoşaftan ne anlar...:mrgreen:
,

Bence konu kapatılmalıdır bunun üzerine..:)

yaf mete abi kullanmayı öğrenemedin gitti şu motoru kaç yıllık kullanıcısın yakışıyomu sana B.k at izi kalsın geyiği :queen:

ne kadar kolay insanlara kullandıkları eşyalara göre sıfatlar yapıştırmak...Ye kürküm ye...
Bu kafa shadow'a burjuva oyuncağı diyorsa,birileri çinlilere varoş oyuncağı dediğinde kızmasın.. Ayıptır...
Kontörü olmadığı halde en pahalı telefonu kullanan kafada aynısıdır...Örnekler çoğaltılabilir tabii...

Benim ilk motorum bu işi öğrenmek adına bir çinliydi..bir çoğumuz geçtik bu yollardan...ilk önce başlangıç motoru adı altında düşük cc'li makineler kullandık çoğumuz..
sonrasında bu işi öğrendiğimize kanaat getirdiğimizde...yada kendimize güvenimizi kazandığımızda diyelim...yüksek cc makineler aldık...ve hepimizin gönlünde bir aslan yattı...shadowa burjuva oyuncağı diyen arkadaşında vardır bi aslan mutlaka...Allah kısmet ederde yarın bir gün o motora kavuştuğunda bu yazdıklarına üzülecektir eminim..
Geçen sene bu site bir çok arkadaşımla her hafta sonu gezdim neredeyse...Bir sürü dost kazandım...
Yani demem o ki;

Bence konu kapatılmalıdır bunun üzerine..:)

aynen katılıyorum üstat...

Yaklaşık 3 hafta önce bir arkadaşımın Kawasaki ZX10R makinesiyle benim DragStar'ı birkaç günlüğüne (aslında sıkılana kadar) değiştirdik. 1 hafta kadar kullandım SS makineyi ve çok keyif aldım. Trafikte sizi sıkıştırandan, kovalayandan vs. kaçmak o kadar kolayki, 1 saniye sonra arkanızda nokta halinde kalıyorlar. İnanılmaz keyif verdi bana SS kullanmak.

Başka bir örnek vermek gerekirse, yine diğer bir arkadaşımın KTM 640 SuperMoto makinesini de kullandım 1 hafta kadar. Onun keyfiyse bambaşkaydı...

Hangi çeşit motoru sürersem süreyim hepsinin keyfi/zevki, verdiği haz bambaşkadır. 125 cc'lik bir scooterla da yoğun trafikte takır takır gitmenin keyfi anlatılmaz yaşanır...

Hangi motor çeşidi olursa olsun spesifik bir örnek vererek, "Bunlara binenler gerçek motorcular değildir" demek, hayatını o tarz motor üzerinde geçirmiş kişilere biraz hakaret niteliği taşıyor kanımca.

Bence kesin yargılar yerine ılımlı olmak daha akılcı...sonuçta motosiklet ve rüzgar meselesi gerisi hikaye o abide yazarken kötü niyetli gelmedi bana biraz yaşlanmış o bakımdan ....(espriydi alınmasınlar )...konuşmak yerine çık yola gazla gerisi geride kalsın..... bende bayağı farklı makineler kullandım 600 rr 1000 rr gsxr 600-1000 cbf 500 fazer aprilia caponord 1000 -cbr 250 1100 xx (f 16 ) .....hepsi ayrı bir zevk ve farklılıklar taşıyor scooterda kullandım cbf 15o de...... 2 gündür cbr 250 sıfır aldık onu kullanıyorum yahu bisiklet mübarek bide egzos koydukmu on numara trafik canavarı....

Yani demem o ki;

olayı tamamen yanlış yorumladınız dostum. metehandro reyizin eğlenceli, nüktedan üslubundan ilham alarak biraz eğlenmiştim sadece.

honda şadowları cok severim. bu tarz motorların mühendislik ve performans babında pek bir numaraları olmamasına karşın, felsefeleri ciddi anlamda cok oturaklı ve saygıdeğerdir. ayrıca bu tarz motorların bilhassa gidon pozisyonlarını müthiş keyifli bulurum. fakat yine de;
ben bütün dertlerimi bitirmeden bir şadow edinmem. şadow dediğin makina bana göre asla bir ulaşım aracı olamaz. ben motosikleti bir keyif değil, efektif bir ulaşım aracı olarak kullanırım. ve bana göre motorcu damarı taşıyan bir adam da motosikleti bu amaçla kullanır. piyasada cok fazla bulunan, yılın 7 - 8 ayında garajda motor yatırıp yaz zamanı pazar günleri garajdan motor cıkartıp biraz estirip bırakan tiplerden değilim. 4 mevsim, her türlü hava şartında motora binerim. 7 cm kar kalınlığında 125 cc lik çinli skuterle ayda 2 kayış koparmışlığım, seyhanla karda hadımköyde yolda kalıp, metronun önünden beykente lapa lapa kar altında motor itmişliğim vardır. ayrıca araba kullanmasını da bilmem. hayatımda bir eldeki parmak sayısı kadar araba kullanmışlığım yoktur. motor üzerinde tecrübem ise 200 000 km ye yakındır.
bir gün tüm dertlerimi bitirip, ipimle kuşağım bir hayat standartına ulaşırsam, garajda mutlaka bir şadov tutar, haftada 6 gün parlatıp, 1 gün gezerim. fakat elimin altında mutlaka günlük kullanıma uygun bir motor da bulundururum. çünkü motorcu dediğin adam, kışta kıyamette dahi motoruyla estiren adamdır. şadow ise bu tarz kullanıma uygun bir makina değildir. parayı bastırıp bir şadow alıp haftada bir binen adama ben motorcu demem. diyene ise saygı duymakla yetinirim. ha sen diyorsan ki ben en fazla kamyon kadar kıvrak bir motorla şubat ortasında köprü geçer, mart başında uzun yola çıkarım, önünde saygıyla eğilmekten erinmem. pirimsin, üstadımsın derim...

Son düzenleme:
Bu makinaların motor seslerine bitiyorum resmen,fakat geçenlerde bir SUZUKİ K-10'a bindim.....aga yok böyle bişe yaaaa...

Nedendir bilmiyorum motorun üstündeyken şöyle bir hisse kapıldım ''sanki tecavüz sahnesinde üstündeki erkekten kurtulmaya çalışan bir kadın varmışcasına'' ben gaza asıldıkça resmen beni üstünden silkelemeye çalışıyordu,ama yemezler hacıı yapıştım sülük gibi dizlerimle kalçasını-deposunu sıkıştırdım vayy vayy vayy ki ne vayy...

Sonra emaneti geri verdim daha sonrada eve gittiğimde eşime kendisini aldattığımı söyledim.

Son düzenleme:
on numara dengeli makineler...
tabi alışma süreci mete abi...
bir gün emekli olursam ikramiyemle alacağım tek makine bu olur....
gerçi bu tip motorlara binen adamların on numara muhabbetleri oluyor...
çünkü çoğu uzun yol yapmış görmüş geçirmiş güzel tecrübeleri olan adamlar...
bu tip motor kullananları görünce söyleyecen hemen çayı oturup muhabbete dalacaksın..
süper zevkli oluyor...

İzmirden dönerken Manisadan sonra Susurluğu kadar osmanlı tokadı gibi yediğim rüzgar beni yolun kenarına doğru savururken yaptığım mücadele keşke altımda böyle bir motor olsaydı dedirtmişti.Hele bir 60 kmlik bir ova var ki Uluabat civarı sanırm.Resmen 45 derece açı ile sola yatık olarak gitmiştim.Bir arkadaşım geçenlerde zorla Harley 883 motorunu verdi bana illa bir tur at kullan bak ne güzel diye.O kadar ısrar ettim yav yapma etme sakata gelmeyelim emanet hem de pahalı motor ama bir yandan da kullanma arzusuna karşı koyamadım tabi :) gerçekten dengeli makinalar ve inanılmaz keyifli, bir ara nerdeyse dönmeyecektim :)sizde neden böyle bir etki bıraktığını anlamadım.Bu arada soyak migrosun altındaki depo girişinin önünde uzun zamandır aynı böyle bir kırmızı shadow yatıyor.en az 6 ay dokunulmamış her tarafı toz içerisinde.motor bölümü örümcek bağlamış.inanamıyorum gördükçe içim acıyor.kim, nasıl, neden bu şekilde motorunu terkedebilir anlaması güç.

hangınıza yetişem hangınıza cevap yazam a yiğitler...ben kuyuya taşı atarım gayrısını siz düşünün...:queen:

İzmirden dönerken Manisadan sonra Susurluğu kadar osmanlı tokadı gibi yediğim rüzgar beni yolun kenarına doğru savururken yaptığım mücadele keşke altımda böyle bir motor olsaydı dedirtmişti.Hele bir 60 kmlik bir ova var ki Uluabat civarı sanırm.Resmen 45 derece açı ile sola yatık olarak gitmiştim.

Bursa - Bandırma yolu çok rüzgarlı gerçekten.Özellikle Uluabat ve Denizkent tarafı. Arka tekerlek patlakmış hissi veriyor. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

hangınıza yetişem hangınıza cevap yazam a yiğitler...ben kuyuya taşı atarım gayrısını siz düşünün...:queen:

Artık hiçbişey yapamazsın. Halk kontrolden çıktı. :queen:

Metehan eline sağlık,çok güzel yazmışsın yine.Çok güzel tarif etmişsin,farklı tarz motosiklet kullanıcısının custom-choper motosiklet kullandığındaki hislerini.Choper ile başladım 3.motorum,son choper ım 86 v45 magna idi.Sonrası,şu an ve bir süre daha naked olacak allah izin verdiği sürece. :) Tarz değişebiliyor,zevkler her zaman kişiye özeldir,iki tekere binen iki tekercidir.o su bu su takla,atanı;amuda kalkanı.hepsi aynı be usta.motorcuyuz işte hehe :)

Son düzenleme:
Sırf o rüzgar yüzünden çin malı cruiser alıp bende obsesif kompulsif bozukluklar yaşamak istiyorum.Gerçi rüzgara o kadar alıştım ki ahenkle dans ediyorum.O yolu ybr ile 7 kez gidip geldim,rüzgar felaket...

Halk cevap bekliyor hemde alışılagelmiş şekilde inci gibi tane tane herkese ayrı ayrı. Bayram şekeri bekleyen çocuklar gibiler ama her an galeyana gelebilicek kadar da psikopat lar yani uyarim :)

Halk cevap bekliyor hemde alışılagelmiş şekilde inci gibi tane tane herkese ayrı ayrı. Bayram şekeri bekleyen çocuklar gibiler ama her an galeyana gelebilicek kadar da psikopat lar yani uyarim :)

ama şunu anladım böyle bir makinam olsa 2 adet de kulak tıkacım mutlak olurdu...:p

ama MEZİT içinde bir tane tıkaç alırdım...:queen:

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
ama şunu anladım böyle bir makinam olsa 2 adet de kulak tıkacım mutlak olurdu...:p

ama MEZİT içinde bir tane tıkaç alırdım...:queen:

bu tip makinalarla uzun yol yaptıktan sonra yatağa uzandığında hala kafanın içinden pata pata sesleri gelmeye devam ediyor,çok berbat bir olay ,birkere bende aynı duruma düştüm ,insan beyninin içindeki o sesle uyusunmu yoksa delirsinmi bilemiyor

bu tip makinalarla uzun yol yaptıktan sonra yatağa uzandığında hala kafanın içinden pata pata sesleri gelmeye devam ediyor,çok berbat bir olay ,birkere bende aynı duruma düştüm ,insan beyninin içindeki o sesle uyusunmu yoksa delirsinmi bilemiyor

senin tuzun kuru tabi...skutırın rölantide çalıştığı bile belli değil...:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar