Cruıser Kullandım Obsesif Kompulsif Bozukluk Yaşıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen forumlarda ziyan oluyorsun be Mete,senin bir köşen olmalı esaslı bir gazetede.
Oralarda yazanların bir çoğu ya yalakalık,ya cehalet dolu yazıyor son zamanlarda.Suya sabuna dokunmayan yüzlerce köşe yazısı var.
Senin yazıların keyif dolu.Selahattin Duman tadı var.
İş Cruiser kullanımına gelince,Cruiser'i kullanmayı geç,her türlü motoru İstanbul trafiginde kullanmak ayrı bir işkence.Hele Taşrada yaşayanlar bunu çok ayan beyan görür.Geçenlerde kadıköy'den Çorlu'ya 1150 ADV ile geldim,sanki motor kullanmıyorum da sürek avına maruz kalmış tavşan gibi hissettim kendimi.Kaba olacak belki ama Memlekette bu kadar mı onun bunun çocuğu varmış inanamadım.En soldan motorun önüne kıranlar,kamyonla sol seritten gelip sıkıştıranlar mı?Ticari araçlarla 160-170 gidenler mi istersin?.Bunlar babası belli olanların yapacağı şeyler değil.Abdesti değil,gusulü sakatlamak an meselesi o kadar sinir harbinden sonra..
Rabbim İstanbulda motor kullanmak zorunda olanın yardımcısı olsun.

İlgi odağı olduğu doğrudur.Neden????Çünki biz bol nikelajı,cafcafı,gürültüyü ve önemlisi hava atmayı seven bir milletiz.

Ama kimse kusura bakmasın bu tip motosiklet kullananlar gerçek motorcular değildir.Bu tip motorlar,bu işe yeni başayanlar için bir heves motorudur.Daha sonra gerçek motorcu olmaya başladıklarında hepsi bu motorları değiştirirler.Çevrenize bir dikkat edin,tanıdığınız eski ve gerçek motorcuların hiç biri bu tip motosiklet kullanmaz.

Kimin gerçek motorcu olduğuna karar verme haddini nereden buldunuz üstadım? Satılan bir yer varsa biz de gidip alalım da sizin gerçek motorcu olup olmadığınız konusunda da biz ahkam keselim...

metehandro reyiz gene yapmış şeklini koymuş ortaya farkını. fakat bu aletler bize gelmez. biz A noktasından B noktasına en spesifik şekilde ulasma derdine düşmüş garibanlarınız bu şadowlar falan gayet burcuva işi, tuzu kuru adam oyuncağıdır. bu makinaya sahip olan adam harbiden motorcu damarı taşıyorsa bakkala çakkala gitmeye illaki kullanışlı kıvrak bi yedeği vardır kenarda köşede.

Aga inan bu tarz makinalar hariç her makinaya vesileyle bindim...bir motosikletci doğal yeteneğine bağlı olarak her türlü makinaya uyum sağlar ve kısa süreli bir alışma evresinden sonra benimser değil mi...ama öyle olmuyor...uzun yolda bile bu makinanın kullanıcına huzur vereceğine inanmıyorum...binerken ben motoru yerim dedim kendime o kadar güveniyorum her cc ile ahbaplığım oldu...2005 yılında kullandığım Harley bile bana bisiklet gibi gelmişti...

Anlamadığım nokta şu...tamam bir stili olan felsefeye sahip makinalar ama gerçek anlamda neye hizmet ediyor...hindi gibi kabarık olması ve çok ağır olması bol nikelaja sahip olması bu işin özü mü...galiba çapırlar daha kullanışlı...cruzırlar segmentin en zor makinaları..ihtişamı senin bu eziyeti çekmen için bir neden olmamalı bence dimi...yani para verip bu eziyeti neden çektiriyorsun kendine...ve bu metropolde...illallah ettim inan...

makina sahabısıda inan burjuva değil...kendi halinde biri...yanı kafada ki bu algılarıda yerle bir etmemiz lazım...ulaşılmaz makinalar değil...hani hafta sonu Ortaköy trafiğine giren ihtiyarlara şimdi daha çok acırım...birde şu var...:p enerjin getti aha akşama hanımla güreş nasıl tutacan hadi bakam burdan yok...makina seni zaten bitirdi la...:queen:

Obsesif Kompulsif başlık müthiş :queen::queen::thumleft:

:p

Yine konunun bel kemiğini kırmışsın.Tebrik ediyorum.

akarım var giderim var...:p

Sen forumlarda ziyan oluyorsun be Mete,senin bir köşen olmalı esaslı bir gazetede.
Oralarda yazanların bir çoğu ya yalakalık,ya cehalet dolu yazıyor son zamanlarda.Suya sabuna dokunmayan yüzlerce köşe yazısı var.
Senin yazıların keyif dolu.Selahattin Duman tadı var.
İş Cruiser kullanımına gelince,Cruiser'i kullanmayı geç,her türlü motoru İstanbul trafiginde kullanmak ayrı bir işkence.Hele Taşrada yaşayanlar bunu çok ayan beyan görür.Geçenlerde kadıköy'den Çorlu'ya 1150 ADV ile geldim,sanki motor kullanmıyorum da sürek avına maruz kalmış tavşan gibi hissettim kendimi.Kaba olacak belki ama Memlekette bu kadar mı onun bunun çocuğu varmış inanamadım.En soldan motorun önüne kıranlar,kamyonla sol seritten gelip sıkıştıranlar mı?Ticari araçlarla 160-170 gidenler mi istersin?.Bunlar babası belli olanların yapacağı şeyler değil.Abdesti değil,gusulü sakatlamak an meselesi o kadar sinir harbinden sonra..
Rabbim İstanbulda motor kullanmak zorunda olanın yardımcısı olsun.

Savaş Abi sadece basit ve yalın anlatım tekniğini uyguluyorum...duyguları aynen yazıya dökebildiğim sürece yazılarım oknasu ve sevilesi olmaya her daim devam edecektir...

ben hayatın ta kendisiyim diyorum kendi kendime bazen...:p hayat benim..bense hayat...iltifatların için teşekkür ederim sizlere layık olmadığımı düşünüyorum...

İstanbula dair ne var ise hep olumsuz hep stres...İstanbula ilk kez gelen 18 yaşında ki akrabamı otogardan alıp evimize doğru getirirken bana şu soruyu sordu...

"İstanbul neresi..."

aha burası...

"nası yani burası...otogar mı bu civarlar mı"

yahu işte orasıda burasıda İstanbul...büyük bir köy gibi düşün...

"peki asıl İstanbul neresi ben hep yol izliyorum.."

asıl İstanbuldna kastı tabi haberlerde gördüğü kitap gazetelerde gördüğü manzaralar...kafasında ki objeyi soruyor...

tamam dedim seni Beşiktaşa Taksime Eminönüye götürücem...senin görmek istediğin hayallerinde ki İstanbula götürücem sen bir az dinlen ben seni gezdiricem...

otobanda geliyoruz buraların İstanbul olamayacağını söyledi ne kadar da çarpık kentleşme var dedi..

bende 20 milyon insanın Beşiktaş veya Taksimde yaşamadığını söyledim...ve pek beğendiremedim İstanbulu gezdirirken..

İstiklalde yürüyoruz bütün insanların sanki üzerine üzerine geldiğini söyledi eve gidincede Mete abim beni gezdirmedi diye şikayet de etmiş birde iyi mi annesine döndüğünde...velede beğendiremedik buraları...

Abi sen ne zannettin buraları...böyle olacağı malum...geçen uzun yol gezisindeyim...aa birde baktım Balıkesirde ışıklarda geçmişim...ulen dedim kendime plakan 34 AYU 34..normaldir...kuralsızlığın kural olduğu yerden geliyorsun...bir zamanlar biz doğuyu ve Anadoluyu küçümser hor görürdük...ama şimdi gerçek şu ki..insanlık saygı komşuluk sevgi güzellikler hep metropollerin dışında ki yerlerde var...

Asıl hor görülmesi gereken yaşam alanları bence metropoller...metropol insanları medeniyete karşı savaş veriyorlar...metropol insanın yüzündeki nur kaybolalı yıllar olmuş...sevgisiz somurtkan insanlar olduk...İstanbulda yaşamak benim artık zoruma gidiyor...

sen kendini davşan gibi hissetmişsin ...bizim trafikte zaten böcek konumundayız...Kruzıarın tek avantajı ara gaza bi asıldın mı araçlar noluyor diye bi sağına soluna bakınıyor ve nasıl bir psikolojiyse saygı duyup yol vermeye çalışıyorlar...güce tapma gibi bişey sanki...

ve trafikte güç He-man de değil crusıer de...:queen:

dipnot...buralara gaden gelip aramamış olman da ayrı bir hüzün kaynağı benim için...:pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------

Kimin gerçek motorcu olduğuna karar verme haddini nereden buldunuz üstadım? Satılan bir yer varsa biz de gidip alalım da sizin gerçek motorcu olup olmadığınız konusunda da biz ahkam keselim...

O abimize TMF tarafından yetki belgesi verilmiş...:p

gerçek motorcuların kim olduğuna karar verme yetkisi olan tek kişi ünvanını taşıdığı için ahkam kesiyor...:p 50 sinden sonra sende başvurup alabilirsin...:p

Metehan bak benden söylemesi sen hastasın.
Şimdi ilk belirtiler böyle oluyor yani herkes bana bakıyodu sesi gökgürültüsüydü gibi şeklinde söylenmeye başlıyorsun.
Sonra o sesi duyduğunda caddeye çıkıp motoru gözden kaybolana kadar seyretmeye başlıyorsun.
Ardından evde internetten modellere resimlerine teknik özelliklerine bakmaya başlıyorsun.
Hanımı çağırıp gösteriyorsun bak şu motor nasıl güzel mi diye?
Sonra birgün kendini bayide buluyorsun taksit sözleşmesini imzalarken.
Derken gidip deri ceket deri kaplama açık kask falan alıyorsun.
Rayban marka güneş gözlüğü de alıyorsun.
Bu hastalığın henüz bilinen bir tedavisde yok.
İşte motor alıyosun kılığı kıyafeti değiştirip semptomları gidermeye çalışıyorsun.

Haklısın serdar abi zaten benimkide enduro sport toruıng oldu artık o kadar yoldan sonra kişilik bölünmesi olmuş makinamda....

Cruiser ler fena yoruyorlarmış,hani güleş falan diyor ya Metehan :queen: Öldüm gülmekten,milletde işyerinde acaip acaip bakıyor bu adam niye garip garip gülüyor diye...:thumleft:

Son düzenleme:
O değil makina alıştı artık asfalt oldumu direkt 300 koyuyor....bozuk yolu gördümü kafa sallıyor şerefsiz illa girelim orayıda paketleyelim diyor.....azmış makina abi.....töbe töbe....Dün tekirdağ yaptık geldik vallaha dönüşte kimi gördüysem paketledim....makina düz yolu gördümü durmuyor ...Abi bu arada allah kısmet ederse sezonunda ailecek geleceğiz ve bir hafta sonu kalmak istiyorum o zaman sana mesaj atarım...

O değil makina alıştı artık asfalt oldumu direkt 300 koyuyor....bozuk yolu gördümü kafa sallıyor şerefsiz illa girelim orayıda paketleyelim diyor.....azmış makina abi.....töbe töbe....Dün tekirdağ yaptık geldik vallaha dönüşte kimi gördüysem paketledim....makina düz yolu gördümü durmuyor ...Abi bu arada allah kısmet ederse sezonunda ailecek geleceğiz ve bir hafta sonu kalmak istiyorum o zaman sana mesaj atarım...

İnşallah buyrun gelin kaplıcaya falan da girersiniz ailecene.

İlgi odağı olduğu doğrudur.Neden????Çünki biz bol nikelajı,cafcafı,gürültüyü ve önemlisi hava atmayı seven bir milletiz.

Ama kimse kusura bakmasın bu tip motosiklet kullananlar gerçek motorcular değildir.Bu tip motorlar,bu işe yeni başayanlar için bir heves motorudur.Daha sonra gerçek motorcu olmaya başladıklarında hepsi bu motorları değiştirirler.Çevrenize bir dikkat edin,tanıdığınız eski ve gerçek motorcuların hiç biri bu tip motosiklet kullanmaz.

Neye göre, kime göre gerçek motorcu olup olmadığımızı belirliyorsunuz anlayamadım? Bu yaşlı abimizin tecrübelerine ve yaşına yakışmayan bir yorum olmuş, yakıştıramadım.

Hayatım boyunca hep Cruiser/Chopper'a bindim ve hala da binmeye devam ediyorum. Ne yorgunluğu ne eziyetinden bahsediyorsunuz anlamadım? Bir kere bile motorum yüzünden eve yorgun bitkin gelmedim. Gramaj olarak ağır makinelerdir evet doğru fakat bir o kadar da dengelilerdir. Cbf 150 gibi her yere sokmaya çalışırsanız 750cc'lik bir Cruiser'i, tabiki sizi yorar. Uzun yol meselesine gelince de Touring motorlar hariç diğer tüm motor çeşitlerinden en az 10 kat daha rahattır bir Cruiser/Chopper makineyle yol alması...

"Öldüm bittim, böyle motor mu olur, bu ne yaa vs. vs." gibi yorumlar biraz abartı oluyor cidden...

Neye göre, kime göre gerçek motorcu olup olmadığımızı belirliyorsunuz anlayamadım? Bu yaşlı abimizin tecrübelerine ve yaşına yakışmayan bir yorum olmuş, yakıştıramadım.

Hayatım boyunca hep Cruiser/Chopper'a bindim ve hala da binmeye devam ediyorum. Ne yorgunluğu ne eziyetinden bahsediyorsunuz anlamadım? Bir kere bile motorum yüzünden eve yorgun bitkin gelmedim. Gramaj olarak ağır makinelerdir evet doğru fakat bir o kadar da dengelilerdir. Cbf 150 gibi her yere sokmaya çalışırsanız 750cc'lik bir Cruiser'i, tabiki sizi yorar. Uzun yol meselesine gelince de Touring motorlar hariç diğer tüm motor çeşitlerinden en az 10 kat daha rahattır bir Cruiser/Chopper makineyle yol alması...

"Öldüm bittim, böyle motor mu olur, bu ne yaa vs. vs." gibi yorumlar biraz abartı oluyor cidden...

Aslında bu işler tarz ve seçim meselesi tartışmaya tabii konular değil bence....Keşke yeterli para ve yerimiz olsada her çeşit motor bulundurup kullansak....Tadına doyum olmaz....

Aslında bu işler tarz ve seçim meselesi tartışmaya tabii konular değil bence....Keşke yeterli para ve yerimiz olsada her çeşit motor bulundurup kullansak....Tadına doyum olmaz....

Yaklaşık 3 hafta önce bir arkadaşımın Kawasaki ZX10R makinesiyle benim DragStar'ı birkaç günlüğüne (aslında sıkılana kadar) değiştirdik. 1 hafta kadar kullandım SS makineyi ve çok keyif aldım. Trafikte sizi sıkıştırandan, kovalayandan vs. kaçmak o kadar kolayki, 1 saniye sonra arkanızda nokta halinde kalıyorlar. İnanılmaz keyif verdi bana SS kullanmak.

Başka bir örnek vermek gerekirse, yine diğer bir arkadaşımın KTM 640 SuperMoto makinesini de kullandım 1 hafta kadar. Onun keyfiyse bambaşkaydı...

Hangi çeşit motoru sürersem süreyim hepsinin keyfi/zevki, verdiği haz bambaşkadır. 125 cc'lik bir scooterla da yoğun trafikte takır takır gitmenin keyfi anlatılmaz yaşanır...

Hangi motor çeşidi olursa olsun spesifik bir örnek vererek, "Bunlara binenler gerçek motorcular değildir" demek, hayatını o tarz motor üzerinde geçirmiş kişilere biraz hakaret niteliği taşıyor kanımca.

Renklerin ve zevklerin çok farklı olduğu bir ortamda olayı tarz kavgasına dönüştürmeye hiç gerek yok :)

Herkesin farklı anlayış ve tarzı olmasa, tek tip motorculuk olsa ne kadar durağan olurdu olay. Bir kavram içinde değişik renklerin olması bence çok daha iyi ve herkesi kendi huzurlu tercihi ile başbaşa bırakmak lazım.

Ben de şahsen tarzı ne olursa olsun ağır motosikletleri hiç sevemedim. Bu yüzden hayatım boyunca 125 - 200 cc aralığının üstüne çıkamadım.

Şimdi bana göre motosiklet dediğin az yakacak, hafif olacak. Devrildiğinde tutup kendim rahatlıkla kaldırabilmeliyim, arıza yaptığında bir müddet elimle iterek götürebilmeliyim.
Yoğun ve hızlı akan şehir trafiğinde çoğunlukla güçlü bir motor eksikliğini hissediyorum ama ne yapayım, sevemiyorum işte güçlü ve ağır motosikletleri.
Şu anki Çinli motosikletimle bile gitmediğim yer kalmadı. Büyük bir motosiklet ile 9-10 saatte giderdim, bununla yolculuğum 13,5 saat sürdü. Ama gittim ya işte, önemli olan oydu :)

Metehan daha motora alışamamışsın o yüzden garip ve zor gelmiştir :) Bende Dragstarımı hiç denemeden almıştım, ilk gün eve getirirken dönemeçlerde durup motoru döndürmeye çalışıyordum. benim zamanımda cbf ybr yoktu bildiğimiz tek makina mz di hafif,kolay dönen 10 sene aradan sonra motorumu aldığımda acaba hatamı yaptım diye ilk hafta çok düşündüm ve satmaya karar vermiştim. Ama o alışma evresi geçtikten sonra yok bu motoru hayatta değiştirmem, satmam :) O trafik alıştıktan sonra çok kolay geliyor, kuryelerden geri kalmıyorum sıkışık trafikte, yani diyeceğim odurki 1 hafta kadar süre ile bin vazgeçemeyeceksin :) Umarım hayellerim gerçek olurda emeklilik günlerimde de sürerim karakızımı. Başka motor alsam bile asla karakızımı satmam yeri ayrı..

Goldwing 1800 ü bir scooter edası ile kullanan sürücüleri gördükten sonra, hiç bir makinenin hantal olduğuna inanmıyorum artık. Tamam boyuttan dolayı geçebileceği alan daha geniş olmalı ama bence esas hantal olan makine değil sürücüdür. Bu bir tespittir üstüne alınma Metehan :)

bizim oralarda sıkça sölenen bi laf vardır... ayu hoşaftan ne anlar...:mrgreen:
,

sen misin emanet motor alan oh iyi olmuş sana ders olsun :mrgreen: abi şaka bir yana emanet bir araç almak insanda gerçekten stres yaratıyor.

cbf 150 yi maf ettin, o kocaman cüssenle, bak sana beddua etmışkı , bundan sonra kıymetını bılırsın cbf nın gayri.....

Goldwing 1800 ü bir scooter edası ile kullanan sürücüleri gördükten sonra, hiç bir makinenin hantal olduğuna inanmıyorum artık. Tamam boyuttan dolayı geçebileceği alan daha geniş olmalı ama bence esas hantal olan makine değil sürücüdür. Bu bir tespittir üstüne alınma Metehan :)

Katılıyorum.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150246453463509

Chooperlar cruiserlar dengesiz felan diyenler önce bu videoyu bi izlesin arkadaşlar. :)

Bi de Geçenlerde Yalova'da düzenlenen YMSK festivalinde yapılan yavaş gitme yarışında Kanuni Tiger'la Finale kadar çıktım. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar