Benim gözlemlerime göre uzun dingil ve iz mesafesi ve geniş gidon turu trafikte ihtiyaç duyulacak manevralar için uygun değil + alçak olması kaldırım kenarına yakın sürmenizi engeller. Araba gibi sürmeye razın iseniz sorun olmaz tabi. Ben de epeyice Yamaha XV 950'ye baktım sonra CB500F aldım geçtim, sinek gibi her yere giriyor meret...
Ekonomik, benim yaz sarfiyat 3,6 l/100km, kış 3,9-4 l/100km. Ha NC ile 3,8-4 arası yakıyordum. (Şehir içi için bu rakamlar...) CB500F ile 4-6.000 dd arasında kullanıyorum (redline 8.500'de), 6.000 dd'da 130 km/s falan yapıyor. NC ile 3-5.000 arası kullanıyordum, 5.000dd'da 150 km/s yapar. Bu şehirdışı kullanım oranında ben olsam NC alırdım (X daha iyi rüzgâr koruma sağlar...)
Nc700S kullandım çok hoşuma gitti ancak tek düşündüğüm; şu an ki motorumla trafikte çok seri bir biçimde araya, dereye girebiliyorum. Nc.de bunu ne kadar başarabilirim onu kestiremiyorum, çünkü Wolf.ten sonra bana epey iri geldi.
Not: NC750 için yazdım, 700'ü bilmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------
Yani bir CB500F kadar kıvrak değil tabi ama kalas bir motor da hiç değildir NC, cüssesine göre gayet kıvrak ama hem dingil hem de iz mesafesi daha kısa olan CB500F kadar kıvraklık beklemek olmaz. Ben giriyordum aralara kenarlara, sadece 90 derece kurya dönüşleri yapamıyordum pek (g.tüm yemiyordu yoksa yapan gördüm), CB500F ile yapabiliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------
İlk mesajımın altına ek not yazmıştım sonradan görmediyseniz bakın...
Şehir dışı yorar biraz ama siz Sym'den alışıksınız tabi![]()
Geçilemeyecek yol değil özel daha dar bir gidon ile geçersiniz(aralardan geçmek için büyük bir etkendir gidon) öyle aşırı dar bir gidon falan da lazım değil. Egzoz sesinden kimsenin korkacağını zannetmiyorum kıllık yapıp yol vermek istemeyen her türlü yapıyor istediğini.Karavana kim konuşuyormuş, her gün görüyorum sıkışıp kalmış cruiser'cıları. Gidebilenlerin çoğu da modifiye ekzoslarıyla ara gaz verip milleti korkutup yol alabildiğinden gidiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------
Akşam trafiğinde Çağlayan Zincirlikuyu veya Zincirlikuyu 4 Levent arasına beklerim...