Çözülemeyen garip sorun

Daha öncesi motorumun arızası ile ilgili bir konu açmıştım vurma sesiyle alakalı gerekli video da koyulunca yorumlarınızı dikkate alarak Uşak Honda bayisi Başak motora verdim, motoru bırakmadan önce ise CBR 250r kullanan arkadaşlar bilir sarı ikaz lambası yanarak stop ediyor üstüne tekrar çalıştırınca da kendi kendine bir süre gaz veriyordu? Gerçekten akıl almadığı için fazla bekletmeden servise teslim ettim. Evet vurma sesi subab çıktı ama yazdığım stop ve kendi kendine gaz verme olayına tamirci bile yorumlayamadı.. 1 haftadır bekliyor çıplak halde aşağıda paylaşırım fotoğrafını. Motoru açmak istediğini belirterek sürpriz olduğunu söyleyen ustam bana güven vermedi, soruna karşı yorum yapamadığı gibi birde motoru açtırıp beni gereksiz masrafa sokabilir diye siz değerli forum üyelerime danışmak istedim. Bilgisi olan lütfen yardımcı olsun işin içinden Uşak gibi biyerde çıkmak gerçekten çok zor. Bilgisiz ustalardan çok sıkıldım.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başakçının ustası Pepe lakaplı mobiletçi mi hala? Mobilete çıplak yatıp 180 gören eleman. :D En yakın başka servise gitmeni tavsiye ediyorum.

Merhabalar;

Sorunuzun hakkinda çok bir bilgim yok ancak yakin bir abimin 2007 honda cbr125r vardı... Aynı dediğinize benzer problem onda da vardı... Kendi kendine boş vitesteyken stop ediyordu. Ve kendi stop ettikten sonra motor kendi kendine 5000-6000 devirde çalışıyordu... Tabiki motorlariniz birbirinden çok farkli biri enjeksiyonlu biri karburatörlü.. Ancak sonuc olarak sıkıntı aküden kaynaklanıyormus... Akü motoru çalışırmak icin yeterli gücü sağlıyabiliyor ancak çaliştırdıktan sonra akünün seviyesi düşük olduğu icin aküyü doldurabilmek icin yüksek devirde çalışıyor dedi usta.. Ne kadar dogrudur bilemiyorum ama akü degistikten sonra öyle bir sorun kalmadi..
Eğer motorunuz hala servisteyse belki sağlam bir aku ile deneyip sorunun kalip kalmadigina bakabilirsiniz ...

Mekanik bir sorun olduğunu sanmıyorum.Yüksek ihtimal elektronik.Beyin'den olabilir, beynin hükmettiği bütün devrelerden kaynaklanabilir.Bence bakılması gereken yerler bunlar.

Bunlarda gaz kolu konum sensörü var mı?
Bu sensörün oluşturduğu soruna çok benziyor

Yok sanırım çok alengirli bir makina değil doğrusu :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------

Sanırım en doğru sizin fikriniz ben yarın toplamasını isteyeceğim yanlız Uşak'ta bu işten anlayan gerçekten yok. Uzun yol yapacak durumda da değil ki başka bir şehirde baksalar ne olacak bilmiyorum gerçekten.

Kendiniz teknik olarak az çok elinizden geliyorsa enjeksiyon'a giren kabloların soketlerini temizleyin. Oksitlenme vs gibi durumlar için. Vaktiniz varsa denemeye değer diye düşünüyorum.

Başakçının ustası Pepe lakaplı mobiletçi mi hala? Mobilete çıplak yatıp 180 gören eleman. :D En yakın başka servise gitmeni tavsiye ediyorum.

emin ol böyle ustalar işlerini severek ve daha bi özenerek yapıyorlar benimde ustamda biraz o kafada ama işçiliği çok iyi :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar