Gizli Tehlikeler
Merhaba,
öncelikle geçmiş olsun:cat:
Gizli tehlikeler her an önümüze çıkabiliyor.
Çöp kamyonu macerasını geçenlerde bende yaşadım:silent:
İzmir de yaşayan arkadaşlar Turan virajını bilirler.konak yönüne doğru
hafif yükselen,sağa bir virajdır ve gayet sürat kaldırır.
işdönüşü, gece saat 22:00 gibi sol şeritte seyir ediyordum ve bir anda şeridin ortasından hemen hemen bitimine kadar ıslak, az ileride çöp kamyonu hareket halinde:silent: sürat 95-100 km/s. hangi duaları yaptığımı bir ben bir de Allah biliyor.
Bu arada Mayıs'ın ilk haftasında yaşadığım bir olayı aktarayım yeri iken.
Sabah saat 07:30 ve test için kullandığım 100cc Cup türü motosiklet ile ilerliyorum. Sağ şeritteyim ve hızım 50-55km/s.Karabağlar semt garajı yakınındaki trafik ışıklarını yaklaşık 50 mt geçtim ve bir Polis memuru hiddetle tüm araçları sağ şeritten sol'a
KOVALIYOR. önümdeki Şahin son anda yırttı ama ben malesef tüm şeridi kaplamış Mazot'un üstüne çıktım.
100 mt kadar fren yapmadan ve ayaklarım yerde slalom yaparak sağdan kesişen tali şerit'e zorladım. başardımda fakat ön lastik kuru zemini kavradığı anda arka lastik kaydı veeee... ben kendimi durakta bekleyen Belediye Otobüsünün neredeyse altında buldum!
büyük hata: Polis memuru malesef araçlar 25-30 mt kadar tehlikeli zemin üzerine çıktıktan
sonra uyarıyordu sürücüleri

r:
Alaha şükür bir şey olmadı zira koruyucu kıyafet ve kask'ımı herzaman kullanırım.
Memur'a söylemediğim kalmadığı gibi 155'i arayarak sert bir uyarıda bulundum:silent:
Sorunun kaynağı yine eski tip ( Ikarus ) Belediye Otobüs'ü idi. aracın Mazot deposu boşalmış hatta, yakıt filtresini dahi düşürmüş.
Bilanço: ben düştüğümle kaldım fakat kazaya karışan 3-4 araç bayağ hasarlanmıştı.
uzun yazdığım için kusura bakmayın ama bunu sizlerle geç'te olsa paylaşmak istedim.
Islak zeminleri asla hafife almayalım lütfen:cat:
Selamlar,
Özer