Bizde bir laf var kıçına tuzlu kaçtımı artık bırakamazsın diye öyle olmamasını umarak hızlı bir şekilde birikim yapıp kendi işimi kurmak istiyorum. Ama anlamadığım işide nasıl yapıcam ki ? Bu türkiye şartlarında ticaret yapmak büyük risk gemiden karaya indiğin zaman sudan çıkmış balık gibi oluyorsun. Şuan ekmeğin fiyatını bile bilmiyorum 6 ay içinde değişen birçok şeye hemen adapte olamıyorsun.Ya olm şaka mısınız ? Adam denizci. Denizde aylarca su üstünde vasıtada çalışmak nedir bilir misiniz ? Adam bisiklet al demiş, evlen demiş, hobi edin demiş. Bunlara vakit yok vakit. Vakit bulsan, ortamın yok. Vasıtada 287638476237846 adamla aynı yerde kötü şartlarda yaşıyorsun. Balast tankları ile ciğerini zehirliyorsun. Sürekli deniz görmekten kendini çöl psikolojisinde hissediyorsun. Bunları yaşamayan anlayamaz.
Bak kardeşim 25 yaşında, çok genç adamsın. Hayatını denizcilik sektöründe heba etme. Ben de TANAP projesinin teknik ofis müdürüydüm. Proje bitti deniz defterini kapattım. Sana verebileceğim yegane tavsiye budur. Paraya ihtiyacın yoksa, yeterli birikmişin varsa benim gibi yap yurtdışına yerleş, sıfırdan bir hayat kur. İnsan ömrü kısa. Bulunduğum yerde 12 bin $ 'a orta direk 2. el bir SUV alır Uber yaparsın, akşam bisikletinle Uber Eats ile servis yaparsın. Süre tamamen sana bağlı, istediğin gün çalışır istemediğin gün çalışmazsın. Evet bir şey üretip bir katma değer yaratmazsın ama paraya ihtiyacın oldukça bu işi yaparsın, kitabını tamamlarsın, gitarına vakit bulursun. Misal ayda sadece 2 hafta yoğun çalışıp 2 hafta dinlenerek 4000 $ civarı kazanabiliyorum. Burada da her şeye yetiyor. Hele ki Nunavut, Manitoba, Saskatchewan gibi eyaletlere yerleşirsen hayat daha ucuz. Benden söylemesi.
Buradaki vizyonsuz önerilerin işe yaramayacağını sen de biliyorsun. O değil de Namibya'dan nasıl kurtuldunuz ?
Çok teşekkür ederim abi bu kanada meselesi hakkında detaylı bilgi alabilme şansım var mı?O laf zamanında umudunu kaybetmişler tarafından, umudunu kaybetmek üzere olanlara, kalan umudunu da kırmak için uydurulmuş bir laftır.
Namibya gibi sikko bir ülkeden sağ salim kurtulmana sevindim.
Kalan hayatında başarılar.
Çok teşekkür ederim abi bu kanada meselesi hakkında detaylı bilgi alabilme şansım var mı?
Araştırmadığım konu değil tabi daha detaylı video olarak izliycem fakat 1. Ağızdan duymak başka.Var. Internet'e giriyorsun; https://www.canada.ca/home.html adresinden aradığın her bilgiye ilk elden devletin kanun olarak koyduklarına ve nasıl bir yol izleyebileceğine kadar ulaşabiliyorsun. Browser olarak Google Chrome kullanırsan sayfaları da otomatik olarak Türkçeye çevirirsin.
Sonrasında YouTube'a girip şu kanalları aratıyorsun ve bilgi içeren tüm videoları izliyorsun;
Eray Karakuzu
Sema Kuyuk
Kanada Geyikleri
Kanadalı Türk
Hızlandırılmış Kanada bilgilendirme kursunu bu verdiğim bilgiler ışığında bir haftada tamamlayabilirsin. Ben de bu yöntemi izledim, şiddetle tavsiye ederim.
Birşeyler eksik gibi kardeşim,yerine oturmayan taşlar var.
Birisinin Ahını aldın mı?dolayli olarak yetimi öksuzu aglattin mi?
tam da şairin dediği gibi;
Hadi söyle bana müziği seversin sen
Nasıl çalar insan hapishanede
Ağrılardan, sızılardan sonra
Romatizmanın zincirlerin kemirdiği elleriyle.
a. kadir (İbrahim Abdülkadir Meriçboyu)
kendimizin iyi olması pek bir anlam ifade etmiyor,
öte yanda seni de kendisine benzetmek isteyen asalak organizmalar ile uğraşıp duruyorsun.
ilk mesajından anladığım problem bu.
Umut'un içinde mut varsa
Umutsuzluğun da içinde umut
cemal
sosyolojik olarak "bildiğim bütün hayatlar paramparça" tanımına doğru uçarak gidiyoruz,
zira farklı bir durum olmasının imkanı şu an için görünmüyor.
hazzılın dediği gibi coğrafya değişikliği ile gelecek kültür değişikliği işe yarayabilir,
farkındalığını da artırmayı denemelisin,
maalesef yazıldığı kadar basit değil,
iradeni güçlendirmeyi dene hem uzun süre seni oyalayacaktır hem de tahmin edemeyeceğin şekilde dayanıklılık kazanırsın.
basit olarak yemek işlerinden başlayabilirsin,
sırayla ilkel dürtülerin hepsini yoklarsın.
maddi açıdan bir sıkıntın olmadığını söylemen pek mantıklı değil,
zira çalışmak zorunda olan herkesin maddi problemleri var olduğunu düşünürüm,
maalesef ağzımızda gümüş kaşık ile doğmadık,
yaptığın işi sevmiyor isen sevebileceğini düşündüğün bir işe yönel.
imdilik ahkamımı böyle kestim,
yazdıklarımın seni mutlu edeceğinin bir garantisi yok,
zira mutluluk yanılsamadan ibaret ya da nefes arası.
"mutlu olduğun anların bedeli kederle ödenecektir" (hızlandıkça azalıyorum)
biraz da umursamamayı öğren.
Araştırmadığım konu değil tabi daha detaylı video olarak izliycem fakat 1. Ağızdan duymak başka.
Daha önceki araştırmama göre iyi derece ingilice şartı vardı yapılan sınav sonucuna göre seni alıp yine puanına göre şehir yerleştirmesi yapılıyordu ve en az ön lisans mezunu olma şartı varı yanlış hatırlamıyorsam. Ki son 1 senedir göçmen alımını durdurdu diye hatırlıyorum.
Az öncede bizim gemideki ruslara sordum aynı şeyi onlarda söyledi özellikle rusların bulunduğu şehir varmış.