Çok buyuk aptallık ettim :( aynı hata 2.kez

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
artık buna salaklık denır dıyorum başka bişi deıll daha oncede aldıgımız motorda satan kişi yagını yenı degiştirdim demısdı motor kitlenmesı sonucu ölümden dönmüşdüm ve acdıgımda icinde yag yoktu bu seferde adam dedi yenı yag koyydum bende bı kac kere iş dönüşü bakayım dedım karanllıkdan pek bişi anlamadım cepte para olsa gene deiştirirdim gercı ama malum motora bayıldık paraları sonra dun gezerken motordan bı tıkırtı gelmeye basladı artttı arttı ve catur cutur bı ses halıne geldı sankı icine bı parca kopmus gıbı bugun ustaya goturdum subap ayarı dedı acdı bı baktı ayarlar ıyı sona yaga baktı yag yok bunnda piston gıdıyo onun seslerı dedı :( yag aldım eve geldım yag haznesını bı acdım max 100 gram yağ cıkdı :SS: daha 300 km gıtmısdım aldıgımdan beri kavanozun yarısı bıle dolmadı yeni yag koydum dıyen olursa bida dalacam valla :S:S:pr::pr: arkadaslar bu arada o ses nedendır komple pısdonmu alacaz yoksa segmanmı deişcek ..silindiri bozmusmudur yagsızlıktan dier parcalarda z arar gormusmudr :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yağ koyduğun halde devam ediyormu ses.:silent:

evet hic azalma olmadı sankı pısdonun ıcıne vida duşmuş gibi ama bana egzantrıkten gelıo gıbı geldı ılk motorumda egzantrıge basan horozlardan bırı kısalmısdı buna benzer bı ses gelıodu

evet hic azalma olmadı sankı pısdonun ıcıne vida duşmuş gibi ama bana egzantrıkten gelıo gıbı geldı ılk motorumda egzantrıge basan horozlardan bırı kısalmısdı buna benzer bı ses gelıodu

bana kalirsa silindirin taşlanacak bi numara büyük piston sekmanla iş çözülür gibi ama ben tam profsyonel degilim sadece bi tahmin:wiinkk:

Ondan şüpheleniyorsan egzantirik zincirini ayarlattır.Ama öyle binme Bence bir ustaya götür sana net cevabı neresi arızalı olduğunu söyler.:cat::rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ondan şüpheleniyorsan egzantirik zincirini ayarlattır.Ama öyle binme Bence bir ustaya götür sana net cevabı neresi arızalı olduğunu söyler.:cat::rendeer:

bunlarda egzantrık zınciri yok iticili sistem var ama bugun ustadan gelıyorum ısde bakmadan sallıyo ya tutarsa dıe subap ayarı dedı bı acdı sorun yok sona pisdon gıdıyo dıo pisdon aldırcak sona egzantrıkmıs dıcek bence olsa olsa gene ya egzantrık yada horozlar aşınmışdır ama bu motora yagsız 300 400 km bındıysek her tarafı aşınmışdır heralde :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:34 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:33 PM ----------

bana kalirsa silindirin taşlanacak bi numara büyük piston sekmanla iş çözülür gibi ama ben tam profsyonel degilim sadece bi tahmin:wiinkk:

sıfır silndir pisdon alsak daha ucuza gelır muhtemelen :) offffffff antalya gezısı yatacak gibi

bu eski bir durum şöyleki galeriden pazardan cok araba almıştım.ya bırakın yağı susuz radyatörde su bile aşırı eksık cıkardı onun için ikinci el aldığında yeni değiştirdim deseler bile gidip değiştiricen alırken 50 lira eksık ver dobra dobrada söyle

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu eski bir durum şöyleki galeriden pazardan cok araba almıştım.ya bırakın yağı susuz radyatörde su bile aşırı eksık cıkardı onun için ikinci el aldığında yeni değiştirdim deseler bile gidip değiştiricen alırken 50 lira eksık ver dobra dobrada söyle

ya adam 10 lıralık yag ıcın yalan soyluyor yav ne var yagı eskı de yag yok de yagı deişcek dıe almaktanmı vazgeccez sankı şimdi dahamı ıyı oldu belkı komple rektefe ısdıcek :(

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sekman kırmışsındır büyük ihtimal... Piston kırılsa idi çalıştıramazdın.... Komple motor yapılması gerekebilir... Rektefe bile gerekebilir.... :cat:

Hiç sekmanda pistonda aramayın sesi
Sekmanlar zaten yapışmıştır pistona ama asıl sorun krank alt rulmanı muhtemelen boşluk yaptı
Eğer Tak tak vurma varsa krankına elvede diyebilirsin..
Kaldı ki suan bosluk olmasa bile yağsızlıktan elbet hasar görmüştür..

genede bi yerinden filan kaçırıyo olmasın biliinmez tabi ama bende geçen yağını değiştirdim son anda fark ettim yağ tapasını yalama yapmış servis sölemiyoda geri döndüm söyledim
ya bizde onu konuşuyoduk filan
dikkat etmek lazım geçmiş olsun bu arada

Forumdan Uzaklaştırıldı
ya okadar vahimmidir durum :( banada ole gelıo gercı calısma hatasız ılk gunku gıbı ama o ses var işde cg 125 rektefe ne kadar mal oluyor onu bılen varmıı??

Tahminim yağsız kaldığı için piston gömlek hepsi şişti ve sıkışarak gömleği çizdi ve krangı yerinden kaydırdı boşluk yaptı ..... Sen en iyisi hepsini değiştir işin kökten hallolsun bu sana 2. kere ders olmuş olur artık dikkat edersin :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hiç sekmanda pistonda aramayın sesi
Sekmanlar zaten yapışmıştır pistona ama asıl sorun krank alt rulmanı muhtemelen boşluk yaptı
Eğer Tak tak vurma varsa krankına elvede diyebilirsin..
Kaldı ki suan bosluk olmasa bile yağsızlıktan elbet hasar görmüştür..

abi son 20 kmde fln oldu hersey yavaş yavaş başladı noktaları ses olarak kabul edersek su sekılde : ... ... ... ... ...
sankı 7 kere donup 8 incide tık tık tık yapıo gıbı
sonra bırazdaha gıdınce sabıtledı az daha gıdınce şiddetlendi şuan cıngır cıngır gibi bi ses var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:02 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:00 AM ----------

bu dersetn ogrendıgım tek sey kuryecıden asla motor alma ... aldıgım adamda dıyodukı kuryelerden motor alma ama bız farklıyız ecza ıle gıdayı bır tutma :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:03 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:02 AM ----------

Sekman kırmışsındır büyük ihtimal... Piston kırılsa idi çalıştıramazdın.... Komple motor yapılması gerekebilir... Rektefe bile gerekebilir.... :cat:

sese bakılırsa segman kırılmış olabılırr keşke onla bitse :(

gecen hafta arkadaşın 96 cg titanı yaptırdık
siboplar = 15 tl
sibop kecesi 1 ad. = 2.5 tl
piston 0.25 farklı = 25 tl
rektefiyeci = 20 tl
sibopcu = 15 tl
toplam 77.5 tl tuttu.
pistonun sibopların kalitesi tartışılır. ucuza malettik bakalım kaç km gitcek.

Yağ koyduğun halde devam ediyormu ses.:silent:

ahah:) sence yağsız çalışan motor sonradan yağ koyduğunda düzelirmi sanıyorsun:queen: muhau:queen:
bide egzantirik demiş ya motor bitmiş piston sekman yemiş dişlilerin canına okumuş arkadaşım :p

takur tukur sesler... o motor sizlere ömür derim.. artik yag koymanin bir anlami kalmamis sanirim..

Son düzenleme:
ahah:) sence yağsız çalışan motor sonradan yağ koyduğunda düzelirmi sanıyorsun:queen: muhau:queen:
bide egzantirik demiş ya motor bitmiş piston sekman yemiş dişlilerin canına okumuş arkadaşım :p

Bazı motorlar yağsız kaldığı için ses yapar yağını tamamladığın zaman ses kesilir ben bu nedenle yazdım .Motor konusunda bilgin yoksa zıplama çoğu topicte millete laf sokuyorsun .Bunuda yapmazsan iyi olur.Topiğin tekinde herkez geyik yapıyor hiç bilgi veren yok diyorsun .Geyik yapacağına bilgi verseydin .Benimle ilgili bir daha dalga usulü yazı yazma tamammı güzel kardeşim.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar