Çinliler ve diğerleri

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Merhaba. Gerek inceleme videolarında gerek buralarda Çin malı motosikletlerden bahsederken "bu motor diğer Çinliler gibi değil kaliteli" gibi sözleri çok duymuş okumuşsunuzdur. Evet Çin üretimi olanların teknoloji ve kalitesinde artışlar var gerçekten de, bunu hepimiz görüyoruz. Satış sonrası hizmetlerse hemen hepsinde sorunlu. Merak ettiğim şu; diğer Çinliler gibi değil bu kaliteli, arıza çıkarmaz diyebileceğiniz ve diğer Çinliler kısmına giren markalar, modeller hangileri? En azından uygun fiyatlı iş görecek motosiklet düşünenler için fikir verebilir.

DN 1: Farklı farklı üreticilerden alıp da aynı markayı basan yerli dağıtıcılar konusu kafa karıştırabilir, belki model bazında da ele alınabilir.

DN 2 : Bir süre bizde bir Lifan olmuştu (Pony); o zamanlar Lifan için diğerleri gibi değil kaliteli dendiğini çok duydum ama o müşür bu sensör diye beni bir sürü uğraştırmıştı kaldı ki kara düzen bir motordu.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tek gerçek kesin doğru istatistik günümüzde aynı klasman 1 japon parasına 3 çinli alınabildiği benim gözümde türkiyede oturmuş tek çinli marka cfmoto sebebi de tüm dünyada aynı modeller aynı parçalar aynı marka altında satılması onun dışındakiler ya çinden isimsiz bi motoru alıp üstüne sticker basılıyor ya da çok yeni ve az olduğundan bi megelli veya hyosung olmayacağının garantisi yok

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yani esasında Cfmoto, Voge, RKS/QJ (model bazında) ve Kove'nin diğerlerinden bir tık daha iyi olduğuna inanıyorum. Bunların ürünlerinden çok distribütörleri / bayi ve servis ağları ve parça tedariği konusunda şüphe / endişe duyarım. Artık ürünleri geçtik bu markalarda bence...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yani esasında Cfmoto, Voge, RKS/QJ (model bazında) ve Kove'nin diğerlerinden bir tık daha iyi olduğuna inanıyorum. Bunların ürünlerinden çok distribütörleri / bayi ve servis ağları ve parça tedariği konusunda şüphe / endişe duyarım. Artık ürünleri geçtik bu markalarda bence...
Evet mevzu markalar değil de distribütorler. Düzgün bir firma getirse bunları ve düzgün hizmet verse alınır ama bu haliyle almam. saçma sapan yerlere yetkili servislik veriyorlar.

Motosikleti
D400
çinliler arabadaki kaliteyi henüz motorlarda yakalayamadılar.

çin dediğinde parça ucuz ve bol akla gelmeli, kalitede arabalarından geri kalmamalı.
hadi bunları hallettiler diyelim, servisler dandik. bajaj dahi işin içinden çıkamadı servis olayında. Ankara daki servisler bitiksiniz olm.

ama distriBÜtör de olay bittiği için bu daha yaş. bi 5 sene daha geçsin hele

Motosikleti
D400
Aslında çin vs. hepsini geçtim. Motor aşırı arıza yapan bir model olmadığı sürece buradaki servis ve yedek parçası ağı uygun fiyatlı ve ucuz olursa insanlar yarı fiyatına çin alır zaten.

CFmoto alıyorsun, 3 ay parça bekleyip bmw ücreti ödüyorsun.
Benelli alıyorsun servisi motoru bilmiyor kendin usta oluyorsun.

vs.

Bence aynı modelde aynı kronik sorunu yakalamak da bir başarı. Motosikletlerin çoğu neredeyse hep aynı kilometrede aynı hatayı veriyo. Bu standardı sağlamak kolay değil bence.Tabi bunda bizim harika Ticaret bakanlığımızın da katkısını unutmamamak lazım.

10.000 km 125cc Voge kullandım hiçbir sorun yaşamadım mekaniksel anlamda. Ayna ve ayaklık kırıldı, bekledim 2 hafta gelmedi, aldım muadili taktım, sonra devam. :unsure:

Motosikleti
yok:(
Merhaba. Gerek inceleme videolarında gerek buralarda Çin malı motosikletlerden bahsederken "bu motor diğer Çinliler gibi değil kaliteli" gibi sözleri çok duymuş okumuşsunuzdur. Evet Çin üretimi olanların teknoloji ve kalitesinde artışlar var gerçekten de, bunu hepimiz görüyoruz. Satış sonrası hizmetlerse hemen hepsinde sorunlu. Merak ettiğim şu; diğer Çinliler gibi değil bu kaliteli, arıza çıkarmaz diyebileceğiniz ve diğer Çinliler kısmına giren markalar, modeller hangileri? En azından uygun fiyatlı iş görecek motosiklet düşünenler için fikir verebilir.

DN 1: Farklı farklı üreticilerden alıp da aynı markayı basan yerli dağıtıcılar konusu kafa karıştırabilir, belki model bazında da ele alınabilir.

DN 2 : Bir süre bizde bir Lifan olmuştu (Pony); o zamanlar Lifan için diğerleri gibi değil kaliteli dendiğini çok duydum ama o müşür bu sensör diye beni bir sürü uğraştırmıştı kaldı ki kara düzen bir motordu.
QJ Motor grubu fena değil. 35K 502x kullandım. sadece servise bakıma gittim hiç üzmedi beni. bajaj grubundan daha sağlam bir motordu benim için. bi tanıdığımda 70k da var kullanıyor. bi diğer tanıdığım 35k da şu anda dünyada gezilmedik yer bırakmadı. Çinliye çöp demek çok mantıklı olmayabilir zira 10 yıl sonra bu ayrımı yapar mıyız bilmiyorum.

Motosikleti
D400
Çin çöptür diye bir cümle kurmanız bence hiç doğru değil parası olmayan adam gider çin alır bu kadar basit.

bende çin ve hint motoru kullandım, kullanıyorum. bu nedenle eleştirebiliyorum.

Bu çinin çöp oldugu gerçeğini değiştirmiyor. İkinci eli leş, servisi leş. uzun yola giderlen 5 kere düşünürsün.

Bariz gerçekler var, kabul etmek lazım.

Voge ve qj belki biraz daha kalburüstü denebilir diğer çinlilere göre ama nihayetinde çin markaları her zaman çıkaracak bir sorun bulurlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çin çöptür diye bir cümle kurmanız bence hiç doğru değil parası olmayan adam gider çin alır bu kadar basit.
Bir ürün çok satılıyor diye kalitesize kaliteli mi denmeli? Xiaominin giriş sınıfı telefonları da çok satılıyor ama amiral gemisi telefonlarda bile saçma sapan sorunları var.

bende çin ve hint motoru kullandım, kullanıyorum. bu nedenle eleştirebiliyorum.

Bu çinin çöp oldugu gerçeğini değiştirmiyor. İkinci eli leş, servisi leş. uzun yola giderlen 5 kere düşünürsün.

Bariz gerçekler var, kabul etmek lazım.
Birbirimizi doğru anlayalım her insanın maddi gücü aynı değil yamaha ve cf'de aynı değil parası olmayan adam aylarca belki yıllarca çalışır yine bir yamaha parası çıkaramaz gider çin alır bende bu sürüye dahilim uzun lafın kısası bir insanın bin bir türlü zorlukla mücadele vererek aldığı bir eşyaya, cisime, araca veya herhangi birşey'e çöp demek bana hiç mantıklı gelmiyor. @Beto87 @arndiol

Motosikleti
D400
Birbirimizi doğru anlayalım her insanın maddi gücü aynı değil yamaha ve cf'de aynı değil parası olmayan adam aylarca belki yıllarca çalışır yine bir yamaha parası çıkaramaz gider çin alır bende bu sürüye dahilim uzun lafın kısası bir insanın bin bir türlü zorlukla mücadele vererek aldığı bir eşyaya, cisime, araca veya herhangi birşey'e çöp demek bana hiç mantıklı gelmiyor. @Beto87 @arndiol

hocam facebookta duyar kasan teyzeler gibi olma lütfen =)

tekrar söylüyorum, zaten o dediğin zorlukla mücadele eden kategorideyim ben. 100k kredi cekip 24 böldüm motor almak için, ötesi var mı. Adamlar burada 100k ekipman parası ayırıyor kendine.

ilk motorum da mondialdi yine bilmem kaç taksitle almıştım, alırken de onun da çöp oldugunu biliyordum.

Parası yok diye çin alan adam o motoru kaliteli diye almıyor yani, zaten çöp oldugunu biliyor, bilerek alıyor =)

istisnalar kaideyi bozmaz.

çin çöptür.
Pahalı malı satabilmen için marka lazım..

Malum Iphone Çinde üretiliyor fiyatı belli marka değeri belli..

Demem o ki Çinli üreticilerde kaliteli , teknolojik motosiklet veya herhangi birşey üretecek potansiyel var ama markaları olmadığı için satamazlar..

Çin deyip geçmeyelim 40 yıl öncede Kore ye Çin muamelesi yapılıyordu Hyundai , Kia Amerika gibi bir pazarda Honda yı zorluyor rekabetde..

Çalıştığım denizcilik sektöründe de Çin malı 8-10-12 silindir dizel motorlar diğerlerini hallaç pamuğu gibi sallıyor şu an ki kalite olarak çok yaklaştılar ve fiyatları yarı yarıya 👍

Motosikleti
D400
Pahalı malı satabilmen için marka lazım..

Malum Iphone Çinde üretiliyor fiyatı belli marka değeri belli..

Demem o ki Çinli üreticilerde kaliteli , teknolojik motosiklet veya herhangi birşey üretecek potansiyel var ama markaları olmadığı için satamazlar..

Çin deyip geçmeyelim 40 yıl öncede Kore ye Çin muamelesi yapılıyordu Hyundai , Kia Amerika gibi bir pazarda Honda yı zorluyor rekabetde..

Çalıştığım denizcilik sektöründe de Çin malı 8-10-12 silindir dizel motorlar diğerlerini hallaç pamuğu gibi sallıyor şu an ki kalite olarak çok yaklaştılar ve fiyatları yarı yarıya 👍

motosiklet özelinde konuşuyorum.
istisnalar olsa da çin motorları bu ülkede her zaman problemdir.

Çin zaten kalite olarak kategorisel olarak ayrılıyor, adamların orta kalite diye biraz pahalıya sattığı ürünlerin ikamesi bizim burada üst segment diye üretilip satılıyor (fason malzeme tedariği, iş yerinden biliyorum)

Yoksa çini genel olarak çöpe atamayız.

Fakat motosiklet olarak piyasada yer alan en sağlam çin bile servis/ yedek parça olarak çok kötü durumda. Ben motorda bir arıza kaza durumunda aylarca net bilgi olmadan bekleyeceksem o motor benim için çöptür :D

Çinde polis motorları CF şuan ama şöyle bir durum var, adamlar kendi motorları için parça bolluğu içinde yaşıyor, bozuldu mu git değiştir parça bekleme usta bekleme ama burada böyle bir sorun var, parça ve usta tedariği konusunda erişilebilirliğimiz bizim de o kadar çok olsa dile kolay direkt çöp demeyiz belki ama bir ayaklık kırılıp 3 ay bekleyip veya 700ml yağ haznesi olan motora 1 litre koyup hava filtresini çöp eden usta ile karşılaşınca marka haklı olarak çöp damgası yiyor. Şu ülke en azından hint kalitesinde bol parça bol usta ile ekonomik ve ulaşılabilir bir scooter üretse de şu Çinlilere boyun eğmesek keşke...

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
2006 yılında Çinlilerin ilk kazığını yiyenlerdenim.

Cbr 125 çakması Çinli aldım.
Bozulmayan yeri kalmadı. Ona da razıyım ama tane parça yoktu o zamanlar.

Kendim az çok tamirattan anlarım sanayi v.s. yürüttüm motoru 5 sene 40 bin km kadar. Ömrümü yedi, Tamirci yaptı beni :)
Sonra hurda parasina sattım.

2011 yılında Japon aldım. Sene 2025 rutin bakım harici sıfır masraf.

Ek iş çiftcilik yapıyorum bi daha çin malı bişey almadım, motorlu testerem Stihl, ilaçlama makinam Oleomac, tirpanim Kawasaki, alet edevatlar Aeg, noco, Bosch v.s.

O zamandan beri kalite artmıştır, parça çoktur eyvallah ama bende uzak olsunlar.

Motosikleti
VOGE250RR
Merhaba çinli motor kullanıcısı olarak yorum yapmak isterim. Kendim neredeyse 2 yıl oldu sayılır voge 250rr aldım halen kullanıyorum inanın hiç üzmedi 3 yıldırda etrafta çok görmediğiniz voge 300r modeli var dayımda onda da herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Fakat bizim ülkede çinlilerin kötü olmasının en ana sebebi arkasındaki firma. Tr'nin ilk voge250rr grubunu kuran kişiyim grupta 81 ilden insanlar var ben istanbuldayım servis konusunda seçeneğim çok olsada sırf kendi şehrindeki servis leş olduğu için bakım yaptırmaya şehir değiştirenler var. Örnek hataydaki bayi parça yok diyor aynı gün ben istanbuldan gidip parça alabiliyorum. Ana konu getiren dağıtıcının malı ile ne kadar ilgilendiği yoksa motorları gayet sağlam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar