Çinliler ve diğerleri

Yurtdışında CfMoto 450SR kullanan arkadaşlarım var biz serviste daha parça bulamıyorken onlar servisine gidip üst fren merkezini saatler içinde brembo üst merkeze çevirebiliyorlar bakımını ustasını parçasını her şeyini kolayca bulabiliyolar ama Türkiye'de böyle bir durum yok kalite olarak güzel motosiklet üretiyorlar ama @Judyalvarez 'in de dediği gibi servis için il değiştiren kişileri bende görüyorum Japon grubunda adam ustaların tavrını sevmiyorum diyip başka yere gidiyor ama Çinli markalarda bu zorunluluk örnek veriyorum Manisa'da ki TVS yetkili servisleri aşırı kötü parça çalması mı dersin daha düzgün bakım yapmayı bilmeyen hava filtresini takmayı unutan ustalar mı dersin bir sürü işi var. Yurtdışında bunlar yasal olarak denetlendiği için adamlar Yamaha'dan neredeyse farksız çalışıyorlar . Manisa'da ki TVS bayisi yazan yerlere google mapsten 2 yıl öncesine bakınca orada bisikletçi olduğunu görüyorum sürekli :D artı olarakta TVS yetkili servisi listesini güncellemediği için bir dükkan yetkili servis olmasa bile yetkili servismiş gibi bir tabela açıp milletin garantisini ve parçalarını çalıyor . İsim vermek ne kadar doğrudur bilmiyorum o yüzden vermiycem ama Manisa'da oturan arkadaşlar için Eski Garaj tarafında ki hiç bir yetkili servise gidilmez . Bu Çinlilerin veya Hintlilerin çöp olduğu anlamına gelmez Türkiye'de yetkili servislerin çöp olduğu anlamına gelir bütçesi yeten istediği motosiklete biner ister 2005 model GS ister 2025 model MT450 ikisinin de derdini kendi çekicek sonuçta.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Voge için de çinin kalitelisi diyorlar ama o da beni çok uğraştırdı. Bir daha alır mıyım bilmem.

Voge için de çinin kalitelisi diyorlar ama o da beni çok uğraştırdı. Bir daha alır mıyım bilmem.
Voge , Zontes gibi makinalar aşırı kalitesiz olduğu için değilde servis , parça mevzularından almak tereddütte bırakır..

Daha önce yazmıştım 6 ayrı Sym modelini kullandım bana sorunsuzları denk geldi diye mükemmel bir marka olmuyor..

Honda , Yamaha da da sorun yaşayanlar var bakma burda parlatıp duruyorlar , nedense yaşadıkları sorunları yazmıyorlar 😂

Geçen hafta bir üye yazmıştı , sorunsuz Dominar ı satmış Xmax almıştı , daha 2500 km mi ne idi üst kapakda problemler yaşadı , bütün markalarda var bu tip arızalar yeterki servis , parça sorunu yaşanmasın..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Voge , Zontes gibi makinalar aşırı kalitesiz olduğu için değilde servis , parça mevzularından almak tereddütte bırakır..

Daha önce yazmıştım 6 ayrı Sym modelini kullandım bana sorunsuzları denk geldi diye mükemmel bir marka olmuyor..

Honda , Yamaha da da sorun yaşayanlar var bakma burda parlatıp duruyorlar , nedense yaşadıkları sorunları yazmıyorlar 😂

Geçen hafta bir üye yazmıştı , sorunsuz Dominar ı satmış Xmax almıştı , daha 2500 km mi ne idi üst kapakda problemler yaşadı , bütün markalarda var bu tip arızalar yeterki servis , parça sorunu yaşanmasın..
2 yetkili servis ve çanakkaledeki bütün motorcuları gezdim. En sonunda (şehir dışında) bir yetkili servis motoru yaptı, ne olduğunu da söylemedi, iyi de para aldı. Ben de sonra motoru sattım kurtuldum. Gerçekten bilgisiz yetkili servisler insanı canından bezdiriyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bir insanın bin bir türlü zorlukla mücadele vererek aldığı bir eşyaya, cisime, araca veya herhangi birşey'e çöp demek bana hiç mantıklı gelmiyor.
Şair demiş ki:
mvbqoxt.jpg

Abbas Abimiz de şöyle buyurdu:

Kadir Baba öyle dedi diye tüm sırıklar Mercedes olmadı mesela.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar