Ben kiyisindan kösesinden bazi konulara dahil oldum ama kendi gôrüslerimi de yazsam iyi olacak.

Yillardir bu forumda en çok konustugumuz konu, motosiklet sürücülerinin trafikte karsilastiklari problemlerdir.
Farkedilmemekten tutun, adam yerine konulmamaya kadar bir dizi problemi surekli tartisir dururuz.
Benim tüm bu sorunlarin çözûmüne dair yaklasimim çogalmak konusundadir.
Yani sorunlarin çôzümüne ilk adim, kalabalik olmaktan geçer.
Motosiklet kullaniminin yayginlasmasi, toplumun bize bakis açisini degistirecek en önemli etkendir.
Hatta bu konuda uzun uzun görüslerimi yazdigim ve tartistigimiz bir topigi seneler önce açmistim.
Asagidaki linkte merak ederseniz okursunuz.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...-yayginlasmasi-ve-devlete-dusen-gorevler.html
Bu görüslerim çerçevesinde ucuz motosikletlerin(bakin çin demiyorum) toplumda motosiklete olan egilimi arttirdigi bir gerçek.
Toplumun ön yargilari kirildikça ve motosiklete ulasmak kolay oldukça,sayimizin gün geçtikçe çogalacagi da muhakkak.
Bu anlamda benim motosikleti ucuz ya da pahali diye ayirmam kendime haksizlik olur.
Fakat.....
Ucuz etin yagnisi tatsiz olur diye bir laf vardir bizde.
Bu maalesef kabul etmek durumunda oldugumuz bir gerçek.
Bütçesi ona yettigi için, çin ya da diger uzakdogu mallarina sahip olan arkadaslari elestirmek yerine, devletin vergi politikalarini elestirmek gerekiyor aslinda.
Yani çin mallari ucuz evet.
Ama aslinda japon mallari da ucuz.
Ama nedense bu mallar bizim ülkemize girince fahis fiyatlara ulasiyor.
Geçen gün saniyorum fuarla ilgili açilmis bir topicte her tarafindan kalitesizlik ve özensizlik akan bir yaris motoru çakmasi konusuluyordu.
Ilgimi çeken konu su oldu.
Yorum yapan arkadaslarin genel kanaati piyasaya 8-9bin lira gibi fiyatlarla girerse, peynir ekmek gibi satilacagi yönündeydi.
Yani yaklasik 4bin euro.
Simdi o motosikletin japon ya da italyan versiyonunu avrupada 4bin euroya alabiliyorsun.
Ama Türkiye'de alamiyorsun.
Neden?
çünkü devlet senin kaliteli bir mala sahip olmani ihtiyaç olarak degil, bir lüks olarak gôrüyor.
Vatandas ise zaten kaderine çoktan razi olmus.
Halbuki ülkemize zar zor giren dövizi havaya saçiyoruz farkinda degiliz.
Yani toplama baktigimizda ucuz mallar bize bir dünya döviz kaybi getiriyor.
Burada keselim.
Son cümleyi sonra açmaya çalisirim.
Yazi uzun olunca okuma aliskanliginiz yok, bedava yazmis olmayayim.:cherry: