çin malı motor sahibi konu açmaya görsün ...

Moderatör
onunla ilgili hikaye de şuydu; amerikalılar kıldan ince tüyden hafif :) bi tel yapmışlar japonlara gönderip bakın işte bizim teknolojimize filan demişler, japonlar da o tele vida açıp geri göndermiş :queen: böyle bişeydi herhalde.
82 83 senesinde japonların ürünlerini, marifetlerini heyecanla dinlerdi bizim insanımız..
bizim tevellüt buna yetiyor. 70'leri 60'ları bilmem..

Amerikalılar kibrit kutusu boyunda, benzinle çalışan bir araba yapıyorlar. Japonya'ya gönderip bakın bizim teknolojimiz artık sizden üstün gibilerinden mesaj yolluyorlar. Aradan 1 ay geçiyor, Japonlar aynen arabayı geri yolluyorlar. Amerikalılar Japonlara üstün geldikleri için sevinirken kutunun içindeki bir kumanda ve bir not dikkatlerini çekiyor.
- Aracınız mükemmel, sizi tebrik ederiz, yanlız teyp koymayı unutmuşsunuz, kumandası kutunun içinde.

Böyle bir versiyonu daha vardı :)

Mesele Basit Herkes İmkanlar Dahilinde Hareket Etmek Zorunda Kalıyor. Karşılaştırmak Yanlış ve Gereksiz.Yapılan Bazı Yorumlar insanı Soğutuyor

Bayağı yeterli ise o vakit erken bunama başlamış demektir. Elektronikte ve otomotivde o yıllar japon malları rağbet görmezdi. Amerikan ve Avrupa malları rağbet görürdü. Bilgilerinizi tazeleyiniz. Sony nin tek başına iyi ürünler çıkarıyor olması (bknz Betacam teknolojisi 1982) genel anlamda algıyı ne yazık ki değiştirmez. Ki hemen hepimizde bir adet Walkman, bir tane Betamax mutlaka vardı. Ama televizyonlar Telefunken ya da ITT Shaublorenz di. Sony Trinitronların da yanına yaklaşılmazdı pahalılığı yüzünden. Diğer beyaz eşyalar da uzakdoğu değil mutlaka avrupa ya da amerikan malı idi. Ama pardon Beko-Hitachi ler vardı alan aldığına bin pişmandı. Otomobil mevzuna ise hiç girmiyorum. Oysa şimdi evde kullanılan beyaz eşların yüzde kaçı uazakdoğu menşeili ? Çin hariç ?

Uslubunuz uygun değil, zaten sayın @coq cevapladı bile sizi.. Tartışmaya bile girmem bu muhabbetinize..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tartismaya gerek yok arkadaslar cin mali motosiklete binen arkadaslarin imkanlari el verseydi eminim japon yada taiwan mallarini tercih ederlerdi ama 5 parmagin 5i bir degil herkesin tercihine saygi duymak lazim.

herkes ayağını yorganına göre uzatır bu kadar basit japon al demesi kolay benimkide çinli
3 sene oldu bir sefer yolda bırakmadı benzini bitti dibindeki son damlaları motoru sallaya sallaya karburatöre getirttim benzinciye gene gittim :cherry:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bakınız... tee tanzimat fermanı zemanında da bu konuyu tartışmış, fikir terennüm etmişiz

"bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur" demiş atalarımız
fekat tohumda bi dandiklik var ise ne kadar bakarsan bak üzüm üzüme baka baka kararmaz.
demem odur ki yer yer zat-ı alim de çok kilometre yapmış temiz durumda çin malı motorlarla karşılaşmakla beraber bunların kullanıcılarının pek naif ve halim selim kişilikler olduğu bulgusunu da nazar-ı itibare alaraktan diyorum ki "at sahabısına göre kişner" lakin eşeği boyayıp at deyi yutturmak olmaz.
tımarını yemini eksik etmediğinden gayri eşek eşekliğini yapmaya devam eder, yıpranmaz.
amma üstüne mondial yazmaklan italyan aygırı da olmaz
millet olarak cevval ve de motoru itip kakaraktan kullanan insanlar olmamızdan mütevellit bu emval-ı china nam meretler bize göre değildir.

Yangına körükle gitmeyi seven bir milletiz.Bu muhabettin sonu nereye varacak bilmiyorum.Madem öyle bana görede japonlar dandik arkadaş japon alacak parayı biriktirdiyseniz biraz daha sıkın kendinizi gidin italyan yada ingiliz menşei'li motor alın.Biride çıkar derki italyanlar dandik eh o da gider özel yapım alır.Kapitalist sistemde lüksün ve tüketimin sonu yok o yüzden ne dense beyhude

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben kiyisindan kösesinden bazi konulara dahil oldum ama kendi gôrüslerimi de yazsam iyi olacak.:)
Yillardir bu forumda en çok konustugumuz konu, motosiklet sürücülerinin trafikte karsilastiklari problemlerdir.
Farkedilmemekten tutun, adam yerine konulmamaya kadar bir dizi problemi surekli tartisir dururuz.
Benim tüm bu sorunlarin çözûmüne dair yaklasimim çogalmak konusundadir.
Yani sorunlarin çôzümüne ilk adim, kalabalik olmaktan geçer.
Motosiklet kullaniminin yayginlasmasi, toplumun bize bakis açisini degistirecek en önemli etkendir.
Hatta bu konuda uzun uzun görüslerimi yazdigim ve tartistigimiz bir topigi seneler önce açmistim.
Asagidaki linkte merak ederseniz okursunuz.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...-yayginlasmasi-ve-devlete-dusen-gorevler.html

Bu görüslerim çerçevesinde ucuz motosikletlerin(bakin çin demiyorum) toplumda motosiklete olan egilimi arttirdigi bir gerçek.
Toplumun ön yargilari kirildikça ve motosiklete ulasmak kolay oldukça,sayimizin gün geçtikçe çogalacagi da muhakkak.
Bu anlamda benim motosikleti ucuz ya da pahali diye ayirmam kendime haksizlik olur.

Fakat.....
Ucuz etin yagnisi tatsiz olur diye bir laf vardir bizde.
Bu maalesef kabul etmek durumunda oldugumuz bir gerçek.
Bütçesi ona yettigi için, çin ya da diger uzakdogu mallarina sahip olan arkadaslari elestirmek yerine, devletin vergi politikalarini elestirmek gerekiyor aslinda.
Yani çin mallari ucuz evet.
Ama aslinda japon mallari da ucuz.
Ama nedense bu mallar bizim ülkemize girince fahis fiyatlara ulasiyor.

Geçen gün saniyorum fuarla ilgili açilmis bir topicte her tarafindan kalitesizlik ve özensizlik akan bir yaris motoru çakmasi konusuluyordu.
Ilgimi çeken konu su oldu.
Yorum yapan arkadaslarin genel kanaati piyasaya 8-9bin lira gibi fiyatlarla girerse, peynir ekmek gibi satilacagi yönündeydi.
Yani yaklasik 4bin euro.
Simdi o motosikletin japon ya da italyan versiyonunu avrupada 4bin euroya alabiliyorsun.
Ama Türkiye'de alamiyorsun.
Neden?
çünkü devlet senin kaliteli bir mala sahip olmani ihtiyaç olarak degil, bir lüks olarak gôrüyor.
Vatandas ise zaten kaderine çoktan razi olmus.

Halbuki ülkemize zar zor giren dövizi havaya saçiyoruz farkinda degiliz.
Yani toplama baktigimizda ucuz mallar bize bir dünya döviz kaybi getiriyor.
Burada keselim.
Son cümleyi sonra açmaya çalisirim.
Yazi uzun olunca okuma aliskanliginiz yok, bedava yazmis olmayayim.:cherry:

Halbuki ülkemize zar zor giren dövizi havaya saçiyoruz farkinda degiliz.
Yani toplama baktigimizda ucuz mallar bize bir dünya döviz kaybi getiriyor.
Burada keselim.
Son cümleyi sonra açmaya çalisirim.
Yazi uzun olunca okuma aliskanliginiz yok, bedava yazmis olmayayim.:cherry:

okuyoduk öle iyiydi kesilmeseydi ama :sunny: elimiz böğrümüzde kaldı şimdi:salut:

Kocaeli İl Temsilcisi
breh breh breh konu nerden nereye gelmiş :cherry: caponların amma kulakları çınlamıştır :cherry::queen::p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar