çin malı motor sahibi konu açmaya görsün ...

Çin malı motorlar olmasa çin malı kullananları hor görüp aşağılayan çoğu insan şu anda motosiklete binemiyordu, o da var. :) Çin malları, honda, yamaha gibi diğer motosiklet markalarının da, özellikle düşük cclerde, fiyat kırmasını sağlamıştır. Misal benim amir gitti 15bine mi ne piaggio scooter aldı, 500 kmde bozuldu. Çok şekil bişey olsa anlayacağım da o da yok. Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olura güzel bir örnek. İnsan motorun dilinden çok anlamayınca, gereken özeni göstermeyince her türlü bozulabiliyor o ne kadar para ödediğinin önemi yok. Çinli tabir edilen dandik motorlar olmasa ybr, cbf tarzı motorlar da şu anda piaggionun fiyatına yakın olurdu bence.

Bilinen modern insanın ortaya çıkışı 250 bin yıl olarak tahmin ediliyor.Dinazorlar bu gezegende 157 milyon yıl yaşadılar.gezegenimizin yaşı 4,5 milyar yıl.Sadece 50 yılda koca gezegenin ağzına zıçtık.Biz halen burada Çin malı motor mu alalım, zonda'mı alalım onu tartışıyoruz.Eşek al, en güzeli o bence.

Hööyyt!!
250bin yılmış, 157 milyon yılmış. Nerden alıyosunuz kardeşim bu bilgileri kapıcınız mı söylüyor? Bırakın artık bu darwin kafasını. Bilim adına bu saçmalıkları mı öğreniyorsunuz. Dinazorlar 157 milyon yaşamış peehh.

Kocaeli İl Temsilcisi
Hööyyt!!
250bin yılmış, 157 milyon yılmış. Nerden alıyosunuz kardeşim bu bilgileri kapıcınız mı söylüyor? Bırakın artık bu darwin kafasını. Bilim adına bu saçmalıkları mı öğreniyorsunuz. Dinazorlar 157 milyon yaşamış peehh.

:cat::cat::cat::rendeer:::shake2:::king:

aprilia scarabeo marka scooter kullanıyorum. Her yerinde made in china yazıyor. Dışardan bakan italyan malı sanıyor ama ben çin malı olduğunu bilerek aldım. şimdi onun markası aprilia her ne kadar çin de üretilmiş olsa da italyan malı sayılır o diyen çinofobikler de olacaktır. bursada üretilen albealar da italyan o zaman derim ben de.

çin malı 3ncü motosikletimi kullanıyorum. Çin malının dezavantajı vidaları fabrika çıkışı gevşek gelir 1000 bakımında gevşeyen vidaları söküp locktite sürüp sıkarsın. Onun dışında konjektörü, statörü, enjektörü arıza yapar mı yapabilir. suzukide aynı arıza 500 liraya onarılır, safkan çin malında 100 lira parça 50 lira çok iyi işçilikle sorun halledilir.

Sorun biraz da buradadır zaten. Çin malı motorların ihtisas sahibi ustaları oktur. Eli anahtar tutan herkes kendini usta sanır. çalışmayan motorun bağırsaklarını deşer 50 teşhis koyup birini tuuturamaz, adama servet ödetir sonra gene de toplayamazlar motoru.

çin malı motorundan illallah edenlerin arkasındaki neden budur.

o yüzden çin malı motora binmek evet cesaret ister, tecrübe ister, motordan az biraz anlamayı gerektirir. Herkes çin malı motora binemez. motorum yolda kalırsa ali usta var o halleder diye düşünen sıbyanlar, acemiler, tatlı su motorcuları, çaylaklar cbf 150'ye biner.

yolda kalan motorunu çalışırmayı bilen çin malına da japon malına da biner.

şu çin malı motosikleti meselesi gerçekten defalarca kez tartışılmıştır burada ve konu sahibi arkadaşım kusuruma bakmasın ancak keşke ve keşke adam gibi motosiklet yapsalarda şu totoşu kalkmış yamahasının, hondasının , kawasakısının, yüzüne bakmasak , ve iyikide piyasaya girdiler, rekabet ortamı doğdu insanlar motosiklet gördü acaaaaaakkkk..

şimdi burada bir durun , zamanla kalitesinden dolayı adı 90 a çıkan çin motosikletinin 80 lere düşmesi zaman alacak gibi , yani bir kere adı çıkmış ,
arkadaş öyle güzel duruyorlar öyle güzel , kalıplamışlar ve yapmışlarki, janjanlı, ciklet gibi yiyesim geliyor çok güzel, :) madem bu kadar uğraştınız , şunun azıcık daha kalitelisini yapın daaaaa:)

eeee durum böyle olunca cefasını tüketici çekmekte , ben istiyorumki adam gibi kaliteli japon ayarında motosiklet yapsınlar yeminle japonlara fark atarlar , malesef bayilerin önündeki plaka takılmamış , sıfır motorların durduğu yerde paslandığını gözümle görmesem inanmazdım bu kadar kısa sürede, bu taraftan böyle

yine başka bir taraftan konu maliyetle alakalı 2500 liraya 2300 liraya sıfır scooter satılıyor , vitesli modellerin genelinin motor aksamları bakımlarını düzgün yaptığınızda sizi şaşırtabiliyorlar ancak bana scooter derseniz , sizle aynı fikirde olduğumu söyleyemem ki 1.5 yıl yada 2 yıl içinde tabiri caizse sürekli kullanımlarda hurdaya dönüyorlar..

o zamanda devreye kıyaslama giriyor ister istemez insanlarda neden honda ? neden çin ? neden pahalı, neden ucuz ? soruları üzerine yoğunlaşmamızın faydası olacağı düşüncesindeyim ,

---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:37 ----------

ben bahsettiğin mantığı çözdüm ve bahsettiğin bir insan olarak gücüm yettiği halde gidip kawasakı en 500 yada er 5 almayı düşünürken cbf 150 aldım sebebi yada mantığı mı ? bana göre :)

yavaş gideyim, ilk sahibi olup her sorununu bileyim, beni yolda bırakmasın...başka sebepleride olabilir kullanıcıdan kullanıcıya sevgiler... :)

abi sana benim 150 zcyi göstermek lazım o zaman :) ilk günkü gibi. görsen 15000de demezsin. memurdan satılık tertemiz :)

Kocaeli İl Temsilcisi
ÇİN MALI MOTOSİKLET SAHİBİ KONU AÇMAYA GÖRSÜN !

Beylerrr konunun özü bu çin , honda, capon tartışması değil yoksa ısınıyor burası ona göre:cherry: konu başlığına yoğunlaşın bende sizin gibi atladım mezuya emme durum göründüğü gibin değilmiş :cherry:

---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:32 ----------

abi sana benim 150 zcyi göstermek lazım o zaman :) ilk günkü gibi. görsen 15000de demezsin. memurdan satılık tertemiz :)

valla vitesli olan yani scooter olmayan diye söyleyeyim :cherry: motorları hakkaten fena değil düzgün kullanıldığında dedimya insanı şaşırtıyorlar ancak bana scooter deme şekerim yaaa valla gına geldi artık yapmaktan , dokunduğum yer elimde kalıyor imdat....::sos:::pr:::sefereee

26quz.jpg

şu tekere bağlı sislerin alttaki 2 tanesini üste aldım. şimdi daha iyi aydınlatıyor ve görüntü olarak daha güzel oldu.

Kocaeli İl Temsilcisi
aprilia scarabeo marka scooter kullanıyorum. Her yerinde made in china yazıyor. Dışardan bakan italyan malı sanıyor ama ben çin malı olduğunu bilerek aldım. şimdi onun markası aprilia her ne kadar çin de üretilmiş olsa da italyan malı sayılır o diyen çinofobikler de olacaktır. bursada üretilen albealar da italyan o zaman derim ben de.

çin malı 3ncü motosikletimi kullanıyorum. Çin malının dezavantajı vidaları fabrika çıkışı gevşek gelir 1000 bakımında gevşeyen vidaları söküp locktite sürüp sıkarsın. Onun dışında konjektörü, statörü, enjektörü arıza yapar mı yapabilir. suzukide aynı arıza 500 liraya onarılır, safkan çin malında 100 lira parça 50 lira çok iyi işçilikle sorun halledilir.

Sorun biraz da buradadır zaten. Çin malı motorların ihtisas sahibi ustaları oktur. Eli anahtar tutan herkes kendini usta sanır. çalışmayan motorun bağırsaklarını deşer 50 teşhis koyup birini tuuturamaz, adama servet ödetir sonra gene de toplayamazlar motoru.

çin malı motorundan illallah edenlerin arkasındaki neden budur.

o yüzden çin malı motora binmek evet cesaret ister, tecrübe ister, motordan az biraz anlamayı gerektirir. Herkes çin malı motora binemez. motorum yolda kalırsa ali usta var o halleder diye düşünen sıbyanlar, acemiler, tatlı su motorcuları, çaylaklar cbf 150'ye biner.

yolda kalan motorunu çalışırmayı bilen çin malına da japon malına da biner.

(o yüzden çin malı motora binmek evet cesaret ister, tecrübe ister, motordan az biraz anlamayı gerektirir. Herkes çin malı motora binemez. motorum yolda kalırsa ali usta var o halleder diye düşünen sıbyanlar, acemiler, tatlı su motorcuları, çaylaklar cbf 150'ye biner.)

yavvv aga ne güzel anlaşıyoduk işte bak şimdi öle bi cümle kurdunki şimdi bunu nereye çekersen çek yani :cherry: bak cbf ciler vururlar seni sotede, depona şeker atarlar heeeeee valla ağzına biber sürerler bak valla ayırmam, tutmam kimseyi :cherry::queen::p

Adı çıkma konusuna tamamen katılıyorum. 2006 senesinde gelen berbat motorlar Çin mallarının imajını sıfıra indirdi. Üzerine bir de benim, genel geçerin ve kendini ispatlamışın peşinden koşmayı seven, araştırmayı sevmeyen, "armut piş ağzıma düş" mantığıyla büyümüş güzel insanım faktörü girince direk olarak Çin motorları daha kağıt üzerinde uzak durulması gereken ürünler olarak görüldüler. Hatta olay o kadar komik bir hal almaya başladı ki, kendilerinin "teknik" olduğunu sanan ve üç beş tamir ustasının yanında biraz vakit geçirip kendilerince birşeyler "kapmış" arkadaşlarımız desteksiz bir şekilde Çin motorlarını kötülemeye başladılar. Artık Çin motorunun 20 beygiri Japon'un 20 beygiri ile aynı değil diyenleri mi ararsınız, Çin motorları hurda demirden üretiliyor o yüzden dayanıksız diyenleri mi, tamamen desteksiz şekilde sadece görüntüye bakıp sallayanları mı... Oysa Çin motorlarının kalitesinin yükselişte olduğunu görmemek için kör olmak gerekiyor. Daha önce bu motorları sallamayıp rakip üretmeyen Japonlar bile rakip ürünler getirmeye başladılar. Tabi ki kaliteleri hala tam Japonlar kadar olmasa da özeliikle commuter denen (nedense Çin üreticileri buna "touring" diye işte tam o bahsedilen "Çin işi" ismi takmaya devam ediyorlar) sınıfta kalite farkı oldukça azaldı. Yalnız fiyatları da kalite yükseldikçe normal olarak sürekli artıyor. Bu yüzden bundan sonra iş marka imajı olayına takılmaya başlayacak, imajı iyi olan Çin'li satış yapacak olmayan yapamayacak. Artık o 2006 yılının dökülüp paslanan, güneşte renkleri solan motorlarına pek rastlamayacağız.

Üretim yeri mevzusu için bir ilave yapayım dedim; önemli olan motorun nerede üretildiği değil, markasının ne olduğudur. Aprilia Çin'de de üretilse Aprilia'dır ve Aprilia malını dünyanın her yerinde aynı kalitede ürettirir. Aynı şey Japon'lar için de geçerli. Montaj yapan firmaların üretim ve kalite sistemlerini nasıl kontrol altında tuttuklarını bilmeyen ve o fabrikalarda veya yan sanayilerinde daha önce çalışmamış arkadaşlar bu söylediklerimi doğal olarak bilemezler. Bir marka Çin'de üretim yapıyor diye Çin markaları ile aynı diyemezsiniz. Bugün Çin'de üretim yapmayan marka kalmadı artık.

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
http://e1201.hizliresim.com/t/x/26quz.jpg

şu tekere bağlı sislerin alttaki 2 tanesini üste aldım. şimdi daha iyi aydınlatıyor ve görüntü olarak daha güzel oldu.

yani diyorsun ki bak bak benim led sislerim var tamam ulem tamam bu kadar adam ezilmezki bizim öle sisimiz yok diye :cherry:

bir led sisim olmadı benim , olmadı benimmmmm , olmadı benimmmmmmmmmmmmmmmmmm:pale: :cherry::cat::rendeer:

İkinci el motor almak, kaba bir tabir olacak ama, boşanmış bir kadınla ya da kadınlar için de adamla evlenmek gibi olur. Tamam mutlu olabilirsin o insanla belki ama, sonuçta daha önceden yaşananlar yaşanmış, geçip gitmiş olacak. Tabii benim öznel bakış açım böyle. İsteyen istediğine inanabilir.
benim 3 tane motosikletim var,Harem sahibimi oluyorum simdi?:queen:

---------- Post added at 13:11 ---------- Previous post was at 13:06 ----------

[/COLOR]

ben bahsettiğin mantığı çözdüm ve bahsettiğin bir insan olarak gücüm yettiği halde gidip kawasakı en 500 yada er 5 almayı düşünürken cbf 150 aldım sebebi yada mantığı mı ? bana göre :)

yavaş gideyim, ilk sahibi olup her sorununu bileyim, beni yolda bırakmasın...başka sebepleride olabilir kullanıcıdan kullanıcıya sevgiler... :)[/QUOTE]

Hakli olabilirsin aslinda ama motorun eski sahibi iyi bakmis ise ve sende dikkatli isen bir sorun cikacagini sanmiyorum.Ancak birde su var ki Turkiye de ozellikle ss ciler motorlara iyi bakmiyorlar.Yollarin durumu da maglum.Burada inanirmisiniz simdiye kadar motoru yuksek devirlerle zorlayan,artislik hareketler vs yapan motorcu hic gormedim.Bu yuzden km si ve yasi cok bile olsa 2.el motor alinabilir bana gore.

Ben de tam tersinin mantığını çözemiyorum. :) Kişisel tercih meselesi, kimine göre mantıklı gelen kimine göre gelmeyebilir. Misal, GV 250 almayı planlıyorum, ikinci elini çok rahat alırım şu anda ama para biriktirip sıfır alacağım. Sonuçta motorun ilk sahibi olmak istiyorum, sıfır aldığın bir motorla kişisel anlamda daha fazla bir bağ kurabileceğimi düşünüyorum. Piyanist_irf'nin dediği gibi bence de motorla bazı şeyleri ilk yaşayan olmayı tercih ederim. İkinci el motor almak, kaba bir tabir olacak ama, boşanmış bir kadınla ya da kadınlar için de adamla evlenmek gibi olur. Tamam mutlu olabilirsin o insanla belki ama, sonuçta daha önceden yaşananlar yaşanmış, geçip gitmiş olacak. Tabii benim öznel bakış açım böyle. İsteyen istediğine inanabilir.
Bu düşünceyi paylaşıyorum arkadaşım seninle :cat: Hatta benim gibi düşünen neden yok acaba bu sitede diye düşündüğüm olmuştur. Başkasının öpüp kokladığı, kaç tane kıçın üzerine oturduğu belli olmayan, sucuklu yumurta gibi olmuş motor alacağıma gider çin malı alırım parama göre. Benimle yaşayacak değil ya..

honda cbf çin yamaha ybr çin aprilla piaggio utanmasanız kymco ya da çin diyeceksinizde allahdan adamlar tayvanlı :p

Yahu önemli olan üretim yapılan yer değil üretilen ürünün malzemesi ve kimlerin tasarladığı kimlerin projelendirdiği evet honda çinde üretim yapıyor ama projesini çinli sarı çizmeli mehmet ağaya yaptırmıyor kendi japon mühendislerine yaptırıyor bu nedenle honda cbf çin değil japon malıdır

Mesela renault türkiyede üretiliyor diye türk malı mı? Hayır. Sadece montajı ve ufak tefek parça üretimi türkiyede. Yada zorlu grubu vestel ürünlerini çinde üretiyor. Vestel çin malı mı? Yoo bildiğin türk malı. E durum buyken kimse çıkıpta ybr de bilmem ne de çin demesin

Herkesin çocuğu kendine güzel :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar