arkadaşlar...
ben; onu-bunu bilmem...
bende zat 150 var,illaki sorun çıkartıyor ama çoook uzun zamanda bir çıkartıyor. buda gayet doğal,kullanılan teknoloji belli...
ben motoruma bakıyorum,her şeyiyle ilgileniyorum...yollarda dikkatli kullanırım,her zaman sert kullanmam,dandik parçalarını değiştirdim sonuçta kalite farkı var. ben 100 kg,eşim 80kg... rahatça her yere gidip geliyoruz,tamam 150cc az geliyor ama yapacak bir şey yok,imkanlarım şimdilik bu kadar...
gelelim diğer tarafa...
şikayet edenlerin çoğu zaten kısa yolu seçmiş gidiyorlar...bahane hazır ''çin malı''
adam bakmıyor motoruna,honda'da olsa bakmazdı harley olsada bakmazdı...
bakacağı varsada hiç bakmıyor,sebep gene belli...'' zaten çin malı,yaptırsam gene bozulacak...'' diye düşünüp hiç ilgilenmiyor...
mutlaka istisnai kişiler vardır aramızda...onlara sözüm yok!!! çok iyi baksada motor hepten gidik!!!
çoğu kişi yazıyor; vidaları düştü,hidroliği patladı,egzostu düştü,vb... bidünya şey!!!!
nasıl oluyorda bu tip sorunlar herkeste aynı çıkıyor anlamış değilim....
artık ağız alışkanlığı olmuş,en ufak sorunu bile büyüterek anlatıyorlar...
ama sorun yaşayanlara sorsanız; '' honda olsa yamaha olsa bunlar olurmuydu?'' diye,hemen ''olmaz'' diye cevap vereceklerdir....
ama altlarında düzgün bir japon olsa,bu seferde servis ücreti çok,yedek parçası pahalı,lastikleri pahalı,kaportası çizildi bi dünya para diyecekler...
bakın bu yazdıklarımın hepsini yaşadım ben...
millet çin malını nasıl kullanıyorsa, kaliteli diğer motoruda aynı şekilde kullanacaktır... çin malı 30 günde sorun çıkartacaksa o adamın altında kaliteli marka 40-45 günde sorun çıkaracaktır....
ben bu kadar sorun yaşayan sürücülerin,motor sahiplerinin, motorlarına bilinçli kullanmadıklarını düşünüyorum...
son olarak;
en son zat 150 maxi scooter görmüştüm,98.000km'deydi...