Türkiyede nereleri gördünüz bilmiyorum ama Denizli ve çevresinde açlık sınırında yaşayan çok insan var. Alanya halkı turizm sayesinde rahat yaşıyor olabilir. Kıyıdan iç bölgelere doğru giderseniz gerçek Türkiyeyi görürsünüz.. :cat:
Çin malını kesinlike övmüyorum; çin malı ucuzdur, kalitesizdir ve hurda malzemelerden yapılmıştır. 2 yıl içinde dökülmesi muhtemeldir. Kendi durumunuz iyi diye diğer insanlara at gözlüğü takarak bakmayalım ve kendimizi kandırmayalım.
Geçen gün yakıt almak için petrole gittim. Oradaki çalışan yeni motor almış sanırım cubdı. Ne kadara aldın dedim 2400 TL dedi. Ne yaptın sen dedim 1500 TL lik motora bu kadar verilirmi sonra anladım ki ödeme durumu olmadığı için 24 ay 100 TL taksitle almış bunu alan kişi 50 yaşında. Satıcı bu motordan %100den fazla kar yaptı.
Ankara'da 19sene yaşadım, son 5 senedir güney sahillerindeyim. Yaşım belki küççük olabilir. Daha 24 yaşındayım. 16 yaşımdan beri çalışırım. Çok şükür Güzel türkiyemin batısına da gittim, doğusuna da gittim. Doğusunda terlikle üniversiteye gideni gördüm, Yine doğusunda da Altında 25 milyarlık motor olanları gördüm.
Bize bu açlığı yaşatan insanlar sayesinde biz bu hale geldik. benim durumum o kadar da ahım şahim değil.
Motorsiklet bi araçtır, araçta lüxtür. Asıl 2 yıl içinde döküleceğini bile bile 1.500 lirayı veya 2.000 lirayı motora bağlamak haya at gözlüğü ile bakmaktır.
şöyle bi hesap yapalım abi. tabi kid aha uzun süre gidebilir o motor ama siz 2 sene dediğiniz için 2.400 tl diyorum
2.400 Tl yi 24 aya bölersek aylık 100 tl yapıyor. O amcamızın aldığı gibi. günde 3.50 tl ye tekabül ediyor. Ben günde 3.50 milyonumu 2 yıl sonra elimdeki gitsin diye sokağa atmam!
Daha geniş ve daha kapsamlı geleceğe yönelik bakılırsa dediğim mantıklıdır.
Bugün siteye yeni üye olan İzmirli 35 diye bi amcamız var. kendisi 42 yaşında. Tam 20 yıl motor hevesi ile tutuşmuş. O da sıfır ama 2006 model MCT almış. Maddi gücü olmadığından, elinden çok güzel bi meslek geliyor. Oymacılık, maketçilik.
Ne olurdu o amcam mesleiği daha çok sergiyelip daha iyi işlere imza atsaydı, hayallerine daha çabuk tutunsaydı,
Biz türk zihniyetinde ( O amcadan veya bi başkasından kastım yok ) Genel olarak söylüyorum, şöyle bi zihniyetimiz var. elime ne kadar geçiyor. şu kadar. evimin ihtiyaçları karşlanıyor mu ? evet. Mutfak masrafım çıktı mı ? Evet, Yaşayabiliyor muym? Evet. tamam bu şekilde yuvarlanır gideriz oluyor. Daha iyisi daha ilerisi için kimse bişey yapmıyor. :cat:
Bizim haklımızda bu tür anlayış olduğu sürece, çin malı motorlar daha çok tercih edilecek. Çin mali bir yönden iyi. İnsanın eli ayağı oluyor. Aman ne olacak sanki diyor. Getirsin götürsün diyor.
Ben sıfır çin mali alana kadar gider Honda zx veya dx alırım. 500 milyona dolu var. gider mobylette alırım. bi 10 sene daha binerim. Madem o kadar durumum kötü ise.