Şimdi kimse diyemez japon sorun çıkarmaz etmez,tamirci bi arkadaşım var ne zaman gitsem bikaç kawasaki yada yamaha sırada bekliyor.parçaları bi dünya para hadi parayı verdin acaba bulacak mı,bir sürü kawasaki yatıyor aylardır parça gelecek diye kaldı ki fiyatlarıda oldukça yüksek yani çook paran varsa binebilirsin.şimdi 750 lira maaş alan adam nasıl binsin?hadi bindi nasıl karşılasın o masrafları?tabiki gidecek burgman yerine çin işi 2. eli 700 liraya bi schooter alacak yada kawasakinin bi SS modeli yerine gidip Hyosug GT250r alacak.bende kawasakide kullandım 1500cc çin işi 150 cc schooter da chopper da kullandım.kawasakiye ettiğim masrafın 10 da 1ini etmedim 2 çinliyede.
özetle çin malını tercih edecekseniz evet orası burası gevşer,sürekli gaz kapatıp zorlarsanız ya kayış kopar ya motor gider ama zorlamayıp yağına dikkat eder,hava filtresi vs sine bakarsanız bakımlarını aksatmayıp bankete çukura lap diye dalmazsanız küçük şanssızlıklar dışında sorun yaşamazsınız.
şunuda belirtmek isterim ki kocaelide yaşıyorum ve ilk motorum Asya 150 t idi,arkadaşlar servis bir rezalet kesinlikle bunu göz önünde bulundurun adamlar herşeye para gözüyle bakıyorlar ve size bakım yaptırmazsanız garanti dışı bırakacaklarını söylüyorlar bu sayede bakım paralarını cebe indiriyorlar daha sonra bagaj kilidim bozuldu gittim garantiye girer ama yapmayız yenisi al dediler eksoz kendiliğinden dağaldı garantiye girer ama 110 liraya yenisini aldırcan 40 ta montaj 150 lira dediler.bağırdım çağırdım haliyle bana dönüp verdikleri cevap 'kardeşim bağırma burda git mahkemeye ver tüketici hakalrına ver,adamların 20 tane avukatı var bide senden üstüne para alırlar'' oldu. yani gölcükteki asya bayii salman motorun satış politikası budur. ikinci çin motorumda jinlun oldu ve kocaelideki jinlun bayiine 150 lik 2el jinlun almaya gittiğimde bana 3.000 kmde bir motora 3.400 ylt istedi ve tanıdık oldugum için 2750 ye verebileceğini söyledi halbuki o sıra sıfırı 3.450 idi şuan ise 3.000 ytl. daha sonra ben başka bir vatandaştan 2.250 ye deri çantalı aldım aynı motoru ve hacizli çıktı aynı bayiiye gittim motoru değerlendirebilirmiyiz diye sordum ve verdiği cevap şu oldu '' kerdeşim o motorun caddede yürüyeni 1 milyar etmez ki'' yani arkadaşlar çin japon rus yada moldovyalı farketmez önemli olan alıcının ne istediğini bilmesi ve ürünü aldıktan sonra neler yaşayacağını bilmesi.burda yaşayanlar yazsın tecrübelerini onlarda alsın yada almasın işerline gelirse..ben tekrar vurguluyorum çin mallarında benim görüğüm kadarı ile servis size vampir gibi yapışıyor 1 ytl ye aldıgı parçayı 100 ytl ye satmaya çalışıyor,garanti lafıyla göz boyayıp yağ değişimi vs den fahiş ücretler alıyor.Motoru götürdüğünüzde ''baltası değişmesi gerekiyor,diski değiştirsek iyi olur bak kayışıda değiştir aaa bak marşa basarken ses geldi duydun mu??arkada bi parça war onu başka malzemede olanla değiştirelim bi ömür sorun çıkarmaz 70 lira'' gibi yalan dolanlarla sizden para sızdırmak istemelerine hazırlıklı olun.
Arkadaşlar servisler için yazdıklarıma alınganlık göstermeyin lütfen aranızda çin malı motorların servisi olanlarda muhakkak olacaktır,işini Allah korkusu ve iş ahlakı ile yapanlara sözüm yok ben size benim SAHİP OLDUĞUM 2 adet çin markasının ve bunların yaşadığım yerde gittiğim servisleriyle birebir yaşadığım olayları yazdım.ben 15 bin km yaptım çin motorla tık demedi ama servisede 3 kere soktum sonra insanı sağmaya çalıştıklarını anlayınca sadece kendi ustama götürdüm (Yamaha servisi)
bukadar uzattığım için özür dilereyerek son sözlerim;Çin motorunuzu bildiğiniz güvendiğiniz ustaya götürmeniz,eğer anlıyorsanız(çok basit bir iş) yağını siz değiştirin,hava filtresini siz değiştirin ve ona özen gösterin demektir bnm tavsiyem,saygılar..