Çin malı alıp kullan at mantığı mı yoksa japon alıp uzun kullanmak mı

benim kurye arkadaşım var her sene çin malı mondial fury 110 alıyor 1 yıl kullanıp 50.000 km yapıp çöpe atıp yenisini alıyor bu yıl 3. furysini aldı başka modelde almıyor hep o modeli alıyor

sizce kuryelik için onun yaptığımı mantıklı yoksa japon alıp uzun kullanım mı

adam zaten 20 günde çıkartıyor motorun parasını

benim kurye arkadaşım var her sene çin malı mondial fury 110 alıyor 1 yıl kullanıp 50.000 km yapıp çöpe atıp yenisini alıyor bu yıl 3. furysini aldı başka modelde almıyor hep o modeli alıyor

sizce kuryelik için onun yaptığımı mantıklı yoksa japon alıp uzun kullanım mı

adam zaten 20 günde çıkartıyor motorun parasını
Fury 110 güzel kurye motorudur bu arada, kurye olarak çalışmasam da o motoru çok sürdüm. Başka bir çinli alsa o kadar rahat 50K yapamaz diye düşünüyorum.

Kuryeler için japon/çin meselesi ise tamamen ödeme imkanı ile alakalı bence, ya birikmişin vardır 130-140 bin gibi paraları tek seferde verip (bazen sınırlı da olsa taksit de oluyor) Dio, RayZr gibi japon modelleri alarak birkaç yıl kullanırsın ya da her ay kazandığından 4-5 binini motor taksitine ödeyerek ve taksitler bittikçe de yeni motor alarak çinli motora binersin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
saçma sapan bir şey 3 fury yerine bi pcx alsaydı hem altında hala aynı motor olurdu hem daha konforlu çalışırdı

Motosikleti
1190 ADV
20 günde Çin malı da olsa sıfır bir motosikletin parasını çıkarıyorsa kuryelik değildir onun yaptığı, torbalı işlerde olur ancak.

Motosikleti
Yamaha XSR700
3 fury alacağına 1 dio alsaydı sadece bakım masrafıyla o 3 furyyi eskitirdi. Satmak istediği zaman da uygun fiyata satabilirdi. Bana mantıklı gelmedi.

Adam her sene fury alıyormuş 3. almış senede 50bin km yapıyormuş yani ilk başta pcx alsaydı şuanda 100bin km geçecekti bence furynin parasını kısa sürede cikariyorsa mantıklı 150bin km gelince pcx kime satacaksin bunu km çok vs vs lafla ugrasacagina kullan at mantıklı duruyor 50binde de fury 3-5e bakmadan verir geçersin

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Dünyaya verdiği zararı geçtim kaliteli bir motor o altındaki çöpü iki kere gömer zaten. Bu yaptığının mantıklı olması için her gün offroad gibi yollarda motorun şasesinin içinden geçmesi lazım.

20 günde motor alabiliyor olması almasını mantıklı kılmıyor o parayı daha iyi değerlendirmek dururken çöpe atıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar