Birakmak istersen birakirsin arkadasim. 14-15 senelik bilfiil tiryakilikten sonra 2009 Ocak'ta biraktim. Biraktigim gun sabahtan aksama kadar, ayaklarimin alti yara olana kadar tum gucumle amacsiz yurudum. Toplam 4 gun yoksunluk cektim. Uzerimdeki son paraya kadar cekirdek aldim, bol bol sakiz cignedim, kendimi yuruyuse ve spora verdim, kahve ve alkoldan bilhassa uzak durdum.
Ondan sonra donup baktigimda bana sigarayi cagristiracak seylerden kactigimi gorup kendime cok kizdim ve acidim.
Anladim ki bu is boyle kacarak olmayacak. Cunku sen kactikca bir sekilde karsina cikar, yuzlesmek zorunda kalirsin. Sonra inadina kahve ictim, bana sigarayi cagristiracak her seyi yaptim. Onunla kendim yuzlestim. Yuzlestim ve alt ettim. Alt ettikce tatmin oldum. Tatmin oldukca guclendim.
4 gunun sonunda onu ezdim ve gectim.
2009 Ocak ayindan bugune cenaze de gordum, acili gun de, mutlulugun dibine de vurdum, heyecanlandim da, sasirdim da, sıkıldım da, evlendim de, iki tane dunya guzeli cocugum da oldu.. Ama bir kez olsun sigarayi dusunmedim, aklimdan gecirmedim ve onu canim hic istemedi.
Konunun iradeyle hicbir alakasi yok. Bu kesinlikle irade meselesi degil. Tamamen istek meselesi. Eger GERCEKTEN istiyorsan, birakirsin!!!
'Sigara birakilmaz, ara verilir' diyen arkadaslara selam olsun. Bu kadar mi urkutuyor sigara sizi?? Bu kadar mi buyuttunuz gozunuzde??
Sigara icmemek icin sebep aramaya gerek var mi? Bunun icin celik gibi bir iradeye sahip olmaniz geremiyor. Istemiyorsaniz icmezsiniz.. Eger biraktiktan sonra, hayalet gormus cocuk gibi ondan fellik fellik kacacaksaniz, henuz birakmaya hazir degilsiniz ve gercekten birakmak istememissiniz demektir. Olay bu kadar basit.