Cg tip motorun silindirini alttan uzatmak

Xaw

Herlese merhaba elimde cg kelle motoru var piston silindirden 4mm yukarıda kalıyor eğer pistonu sildirirsem segmana çok yaklaşıyor. Silindirin altına 4mm flanş koyarsam herhangi bir sorun yaratır mı? Benim düşüncem egzantirik horozlara tam basmaz gibi ama sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
arazide üzmeyecek bi motor toplamaya çalışıyorum ama dediğin doğru para olsa da uğraşmasak böyle 😅
Allah gönlünde yatan motoru nasip etsin. Projenin aşamalarını burada bizlerle resim olarak paylaşırsan harika olur. Bizim forumda atölye paylaşımları maalesef çok az.

Motosikleti
Honda CRF250L
Yorumları okuyunca tam olarak ne demek istediğinizi anladım :)
Düz mantık olur .

Ek olarak conta kalınlıklarınıda hesaplayın, 4 mm den düşersiniz

Xaw

65.5 15 perno kısa stronglu (tek segmanla aynı boyda) çift segman piston bulabildim zor da olsa gerek kalmadı alttan veya yukarıdan uzatmama ama teşekkür ederim motoru toplayıp test edince performansını vb. fotoğraflı bir şekilde yaptıklarımı sizinle de paylaşayım belki birinin işine yarar.

65.5 15 perno kısa stronglu (tek segmanla aynı boyda) çift segman piston bulabildim zor da olsa gerek kalmadı alttan veya yukarıdan uzatmama ama teşekkür ederim motoru toplayıp test edince performansını vb. fotoğraflı bir şekilde yaptıklarımı sizinle de paylaşayım belki birinin işine yarar.

neden kısa piston diye onun için sormuştum piyasada var çünkü, bulmana sevindim, forumda pek böyle DIY konuları yok, aç tabii güzel olur

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
CG motorların tekerleri incecik oluyor, nasıl arazi performansı iyi olacak?

Xaw

neden kısa piston diye onun için sormuştum piyasada var çünkü, bulmana sevindim, forumda pek böyle DIY konuları yok, aç tabii güzel olur
üzerinde 67mm tek segman piston ve silindir vardı tek segman arazide fazla sıkıştırdığım için kaçırma yapıyor o yüzden çift segman 65.5 piston atıyorum o da silindirden bi 4mm uzun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

CG motorların tekerleri incecik oluyor, nasıl arazi performansı iyi olacak?
motosiklet cg değil x treme fakat ben sıfırdan balansörsüz cg motoru topladım arazi için onu da şase üzerine attım

Bende CG motor bloğu var motosikletim de blok üzerinde öyle çok oynamalar yaptım ki anlatsam bitmez en son olarak 2 valf olan motor u 4 valfli yaptım piston tepe noktasına 3 mm aşağıda bıraktım subap kesmesin diye piston tepesinde alıyorlar normalde ama ben yapmadım sağlıklı bilmiyorum çünkü senin soruna gelince iticiler uzun boy alırsan olabilir çünkü ben 4 valf silindir kapağı taktım da tepeye vurdu eksantrik bene altına 3 mm pul attım on numara oldu daha dün İstanbul Pamukova tapa gaz gittim geldim performans çekiş Süper oldu 😁

Xaw

Bende CG motor bloğu var motosikletim de blok üzerinde öyle çok oynamalar yaptım ki anlatsam bitmez en son olarak 2 valf olan motor u 4 valfli yaptım piston tepe noktasına 3 mm aşağıda bıraktım subap kesmesin diye piston tepesinde alıyorlar normalde ama ben yapmadım sağlıklı bilmiyorum çünkü senin soruna gelince iticiler uzun boy alırsan olabilir çünkü ben 4 valf silindir kapağı taktım da tepeye vurdu eksantrik bene altına 3 mm pul attım on numara oldu daha dün İstanbul Pamukova tapa gaz gittim geldim performans çekiş Süper oldu 😁
çok teşekkürler silindir altına 1.5mm çelik conta buldum onu takacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Xaw devam, fotoğraf ve video ile destekle 🤙
hocam ilk defa bi foruma girdim nasıl fotoğraf ekliyorum bilmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar