cg piston büyütmek için yardım lazım

cg tipi motorlarda evet silindir üst kapak modifiyesi en kolay çözüm, ama arkadasdaki motorun piston çapı 62mm muhtemelende karter acıklıgı da 70mm. bu tip motora en fazla 65.5mm silindir piston takılıyor oda 166 cc civarı birsey yapıyor. sizin dediğiniz 250 cc silindir hem kartele hemde blok saplamalarına uymayacaktır
kartel acıklıgı tornada genişletilebilir ama saplamalarında yeri değişmesi gerek. eski deliklerinde kaynakla doldurulması vs. fakat saplamaların yeri degişince de saglıklı olmuyor sonucta motor sürekli titresimli çalısan bir yer kaynaklarda saglıklı olmuyor.
yapılacak en güzel calısma 200 krank 65.5mm uzun silindir ve üst kapak olacaktır. hatta karburatörü değişmeden 27 lik 150cc karburatörü ile bu işlemleri yaptırmış arkadasımda mevcut
modifiye sonrasında crossun orjınal 16 olan ön dişlisinide 18 yaptı yetmedi arka dişliyide küçültmeye calısıyor

Peki bu dediklerin yapsak istediğim performansı alma şansım varmı

Motor Bloğu Tornada Açılacak,
sılındır yuvaya uygun hale getırılecek ve alınan silindir seti ve üst kapağı monte edilecek,
Bu işlem sonrasında elbette saplama kısımları incelecek,
silindir oturmasında sorun oluşup oluşmayacağı ölçümler sonrası belirlenecek,

Kaldıki o şanzuman bu güç'e dayanacakmı?
bu işlemler uygulama sonrası görülecektir,

Fakat dediğim gibi,
Bu tür bir büyütme işi gerek yağlama olsun gerek aşırı tork olsun uzun süreli sağlıklı çalışma sağlamaz.,
sen kazalı veya pert bir 250 cross bulup dırect motor'unu monte etsen daha saglıklı olacaktır,

Yok ben elimdekini bu duruma getirmek istiyorum dersen,
Hertürlü yardıma hazırım...

tamam o zaman senle tam ayrıntılı masraf vs konusunda konusalım yaptırıyım bulsam 250 lilik motoru koyucam 800 tl ye kadar ama bulamadım hiç :s

800 değilde 1000 olsun,
en azından herşeyi üzerinde olur,
Ve soorunsuz takar kullanırsın,,,
Çünki işlem uzun ve bekleyişli sürecektir,
Sonrasında pek çok yapan gördük ve duyduk,
3... 5 ay sonrasında aşırı süratte zorlamadan yağ yetiştiremeyebilir,
Şanzuman Sıyırabılır,
ve pek çok sorun çıkartabılır,
Bu tür oynamalar her şeyi göze almayı gerektirir,
Dediğim gibi,
130,,150 yaparsın belki fakat uzun sürmeyebilir.

peki varmı 1000 tl ye böle bi motor bulabilirmiyiz oda uyar sıkıntı olmaz

araştırılabılır,
Sahibindende vs gibi araştırılarak bulunmaya çalışılabılır...

150 cc,
200 cc motor mümkün,
250 araştırılması gerek...

150 cc bendeki zaten :) o zaman ben biraş araştırıyım olaki denk gelirse aklında bulunsun 1000 tl ye kadara 250 lilik motor alırım sıkıntı olmaz

tamam bakarız,
racer 200 motoru var sahibindende.
ruhsatı ıle satıyordu elemanın tekı,
motoru karbüratörü ve ruhsatı ile birlikte...

cg tipi motorlarda evet silindir üst kapak modifiyesi en kolay çözüm, ama arkadasdaki motorun piston çapı 62mm muhtemelende karter acıklıgı da 70mm. bu tip motora en fazla 65.5mm silindir piston takılıyor oda 166 cc civarı birsey yapıyor. sizin dediğiniz 250 cc silindir hem kartele hemde blok saplamalarına uymayacaktır
kartel acıklıgı tornada genişletilebilir ama saplamalarında yeri değişmesi gerek. eski deliklerinde kaynakla doldurulması vs. fakat saplamaların yeri degişince de saglıklı olmuyor sonucta motor sürekli titresimli çalısan bir yer kaynaklarda saglıklı olmuyor.
yapılacak en güzel calısma 200 krank 65.5mm uzun silindir ve üst kapak olacaktır. hatta karburatörü değişmeden 27 lik 150cc karburatörü ile bu işlemleri yaptırmış arkadasımda mevcut
modifiye sonrasında crossun orjınal 16 olan ön dişlisinide 18 yaptı yetmedi arka dişliyide küçültmeye calısıyor
65.5'luk silindirle silindir alt etekleri karter deliğiyle sıfıra sıfır mı oluyo gerçekten ? benim gördüğüm kadarıyla 70mm deliğe 67mm silindir takılabilir. Bu arada cg 200 krank'a 63.5 silindir takınca 193cc ,65.5 ile 201cc, 67 ile 218cc oluyo. Cg 125'ler karter'e işlem yapmadan 218cc olur diye düşünüyorum.

Gelen spam maillerde hep p...is büyütme reklamı yaparlar . Piston büyütmeyi ilk kez duyuyorum :)))))))

65.5'luk silindirle silindir alt etekleri karter deliğiyle sıfıra sıfır mı oluyo gerçekten ? benim gördüğüm kadarıyla 70mm deliğe 67mm silindir takılabilir. Bu arada cg 200 krank'a 63.5 silindir takınca 193cc ,65.5 ile 201cc, 67 ile 218cc oluyo. Cg 125'ler karter'e işlem yapmadan 218cc olur diye düşünüyorum.

65.5 silindirin etek ölçüsü 69mm idi, zongshen marka. 67mm için 65.5mm tornada acılıp gömlek inceltilirse olabilir
bende mondial x treme 150 cross var, onun kartel acıklıgı 70 idi. ama baska cg 125 ler kaç mm bilemiycem
birde 67 silindirin saplama mesafesi orjinalinden ne kadar büyük aceba? bizimkilerle aynı ise kartelde 1 - 2 mm acılabilir
cg 200 krank kullanmıs olmamızın sebebi balansörlü olması, balansörden vaz gecemedik. 250cc cg krank yedek parcada balansörlüsü yok dendi

ne yapıyım peki neleri takıyım onu söyleyin ona göre yaptırıyım motora bakıcam ay basına kadar 250 cc kelle motor bulamazsam pistonu vs değiştirticem

aksine titrmesini nedense seviyorum motorun yani hiç sorun değil :)

450 liraya kaçlık yapıyolar motoru ? bide full set mi gerçekten, 200'lük silindir krank debriyaj zaten en ucuzundan 270-280 lira var. Üst kapak 200'lük olmadan bi işe yaramaz.
mengu kardeşim,sizin şehrinizi bilmem ama burada motoru 200 lük yapıyorsan bu fiyatlarda.Ha modifikasyonun dibine kadar gidecem dersen ancak fiyat 1200 falan cıkıyor.
Tornacı,taşlamacı,kapakcı işlemleri başlıca fiyat tutan işlerin başında modifikasyonda.
örnek 200 lük krang aldın taktın o motor hemen gitmiyor.krang sökülüyor biyel kolu derecelendirilip takılıyor.Krang işlem görüyor.Uzun stroklu silindir,kısa stroklu silindirler var,ona göre biyeller var,Canın sıkıştırma oranını arttırmak istedi ayrı işlem görüyor üst kapak.Emme manifoltu,egsoz manifoltu işlem görüyor,Karburator atıyorum 22 mm, yapıyorsun 26 mm oluyor vs vs.

burada herşey para,
alınacak yerler kısıtlı,
mesela 250 cc sılındır seti üst kapağı,krank'ı,
yağ pompası, contası,karburatörü ve daha nıcelerı toplamda zaten 450,,,500 tutuyor,
buna bırde rektıfıyecı, taslamacı (ikisi aynı yerde yapılır) ve işçilik ile pekte ucuza cıkmaz,
racer 200 komple motoru +elektrik tesisatı+sargı+konjektör+CDI (beyin) komple 600 liraya var...

Bilginiz olsun,
ruhsatlı vaziyette sorunsuz,
yağ yakması yok,
krank vurması yok.. garantili...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar