CFMOTO 250SR 5800KM' de blok dağıttı Tüketici Mahkemesi konusunda bilgilendirebilecek var mı

Öncelikle selamlar 2024 yılının Kasım ayında kredi kartına taksit ile CFMOTO 250SR aldım motorumu İstanbul'dan bir bayiden satın alarak Ankara'ya getirttim(tanıdığım başka bir firmanın bayisi aracı oldu) motorumun sırasıyla 1000,3000 ve 5000 olmak üzere bakımlarını yetkili serviste yaptırdım geçtiğimiz aylarda 150 km/h ile giderken motorum bir anda stop etti sonrasında bir şekilde motoru evime sonrasında çekici hizmeti ile servise bıraktım,o zamanlar başımın bu kadar ağrıyacağını tahmin etmiyordum akü'nün sarj olmadığını falan düşünüyordum her neyse servis motosikletin motor kısmında bir sorun olduğunu fakat daha net konuşabilmek için bloğu sökeceğini söyledi 3 hafta kadar servisin bloğu sökmesini bekledikten sonra servisin arayarak motorun bloğunun komple dağıldını üst kapak contasının yandığını bloğun komple yeni blok ile değiştirilmesi gerektiğini söyledi firmaya bu durumun garanti kapsamına girip girmediğini sorduğumda ise firma ile görüştük maalesef garantiye almıyolar dedi fakat resmi olarak yazı henüz gelmedi dedi dün ise resmi olarak motorun garanti kapsamında onarılmayacağını resmi yazı ile CFMOTO servise iletmiş,bu durumda şikayetvar'a durumu anlatıp verilen kararı kabul etmediğimi yazınca CFMoto benim ile sesli olarak iletişime geçip tekrardan bana motorun garanti kapsamına kesin olarak girmediğini söyledi, durum bu tüketici mahkemesine başvuracağım bütün evrakları hazırladım fakat süreç biraz uzun servis 1 yıl kadar süreceğini söylüyor bu sürecin ve ben şu an motoru satın aldığım bana fatura kesen bayiyi mi şikayet etmeliyim yoksa CFMOTO'nun Türkiye temsilcisi Uğur Motorlu Araçları mı şikayet etmeliyim lütfen konuda bilgisi olan forumdaşlar yardımcı olursa sevinirim. ( CFMOTO PİŞMANLIKTIR )

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bende de 250sr var ben motorun farkındayım o yüzden de 7bin devrin üstüne çıkarmıyorum şimdiye kadar 2 kere denedim 150 küsür hızları o da motor arada bi görsün körelmesin diye başına gelen daha bikaç gün önce aynı kmlerde bi ktm 250nin başına geldi o da senin gibi sürüyordu bunlar küçük aletler markadan bağımsız büyük makineler kadar sağlam değiller bunu bilerek sürmek lazım garanti ne yaparsan yap karşılamaz uma hiç karşılamaz tüketici heyeti de büyük ihtimal seni haklı bulmayacak yapabileceğin bir şey yok parçalarını teker teker sat ya da 2. el bi kelle bulmayı dene

bu motorların parası ve kalitesi belli çok zorlamışsındır diye tahmin ediyorum silindir üst alt kapak contası ne varsa yanmıştır diye tahmin ediyorum

bende de 250sr var ben motorun farkındayım o yüzden de 7bin devrin üstüne çıkarmıyorum şimdiye kadar 2 kere denedim 150 küsür hızları o da motor arada bi görsün körelmesin diye başına gelen daha bikaç gün önce aynı kmlerde bi ktm 250nin başına geldi o da senin gibi sürüyordu bunlar küçük aletler markadan bağımsız büyük makineler kadar sağlam değiller bunu bilerek sürmek lazım garanti ne yaparsan yap karşılamaz uma hiç karşılamaz tüketici heyeti de büyük ihtimal seni haklı bulmayacak yapabileceğin bir şey yok parçalarını teker teker sat ya da 2. el bi kelle bulmayı dene
hocam 2. el kelle'de bulsam sıfır blokda gönderseler daha binmem markayı az çok anlamış oldum şikayetvar'a girip markanın şikayetlerine bakarsan blok hariç en ufak şeyde marka ürettiği motorun arkasında durmuyor, motoru sana sattıktan sonra senin bi değerin yok markanın gözünde sende sadece benim değil diğer kullanıcılarında yorumunu dikkate alır ve umarım başın ağrımadan kurtulursun,ben bineceğim diyorsan da umarım başın çok ağrımaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu motorların parası ve kalitesi belli çok zorlamışsındır diye tahmin ediyorum silindir üst alt kapak contası ne varsa yanmıştır diye tahmin ediyorum
anlıyorum fakat 164 bin liranın karşılığı bir motorda 5800 km olmamalı diye düşünüyorum hocam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hocam 2. el kelle'de bulsam sıfır blokda gönderseler daha binmem markayı az çok anlamış oldum şikayetvar'a girip markanın şikayetlerine bakarsan blok hariç en ufak şeyde marka ürettiği motorun arkasında durmuyor, motoru sana sattıktan sonra senin bi değerin yok markanın gözünde sende sadece benim değil diğer kullanıcılarında yorumunu dikkate alır ve umarım başın ağrımadan kurtulursun,ben bineceğim diyorsan da umarım başın çok ağrımaz.

anlıyorum fakat 164 bin liranın karşılığı bir motorda 5800 km olmamalı diye düşünüyorum hocam
yoo ben daha 2 hafta önce garantiden ekran değiştirdim :D?

yoo ben daha 2 hafta önce garantiden ekran değiştirdim :D?
evet firma ekran değişimlerine itiraz edemeden değişim yapıyor çünkü teknolojik bir aletin dışarısında hasar olmadan tüketiciyi suçlayabilmek olduğunca zor ki şu an samsung,iphone,mi telefonunuz ekranı bir anda gitsin onlarda koşulsuz değişim yapıyor CFMOTO'nun bir ayrıcalığı değil bu sevinmeyin boşuna :D

Motosikleti
Ns200 15"
Blok komple nasıl dağılıyor? Servis size arızanın tam olarak ne olduğundan bahsetmemiş, blok değişmesi için karterinde kırılması gerekir karter kırılmadıysa arızalı parçalar değişilir ve toplanır. Olay 150 km hızda giderken yaşandıysa yüksek ihtimalle piston supap yakaladı ve kitledi. Hep böyle limitlerde gitmek motorun canına okumak o ayrı bir konu.

Blok komple nasıl dağılıyor? Servis size arızanın tam olarak ne olduğundan bahsetmemiş, blok değişmesi için karterinde kırılması gerekir karter kırılmadıysa arızalı parçalar değişilir ve toplanır. Olay 150 km hızda giderken yaşandıysa yüksek ihtimalle piston supap yakaladı ve kitledi. Hep böyle limitlerde gitmek motorun canına okumak o ayrı bir konu.
karter hariç motorun içinin komple dağıldığını söyledi hocam yenisiyle değişmek daha az maliyetli olacağını söyledi firmadanda bu şekilde talep oluşturdular

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
evet firma ekran değişimlerine itiraz edemeden değişim yapıyor çünkü teknolojik bir aletin dışarısında hasar olmadan tüketiciyi suçlayabilmek olduğunca zor ki şu an samsung,iphone,mi telefonunuz ekranı bir anda gitsin onlarda koşulsuz değişim yapıyor CFMOTO'nun bir ayrıcalığı değil bu sevinmeyin boşuna :D
ee yani kendin de demişsin motorun hatası olunca her marka gibi cfmoto da karşılıyor kullanıcı hatası olunca samsung,iphone da karşılamıyor değil mi diğer 250cclerden 3te 1 fiyatına alıyorsun sen de biliyorsun cfmotonun kaliteli bi marka olmadığını ona rağmen motoru sonuna kadar zorluyorsan motor elinde kalınca da garantiden değiştirsinler diye bekliyorsan onu cfmoto değil hiçbi marka yapmıyor bazen iğneyi kendimize batırmak lazım

Motosikleti
Ns200 15"
karter hariç motorun içinin komple dağıldığını söyledi hocam yenisiyle değişmek daha az maliyetli olacağını söyledi firmadanda bu şekilde talep oluşturdular
Yenisi ile değişmek daha az maliyetli olmaz, eskiden bir çok markanın yetkili servisinde yedek parça danışmanıydım ve kelle motor satıldığına rastlamadım. Bloktaki hasarın ne olduğunu ve fotoğraflarını isteyin, eğer kurtarılırsa sadece silindir ve subap değişimi sağlanır ve binmeye devam edebilirsiniz.

ee yani kendin de demişsin motorun hatası olunca her marka gibi cfmoto da karşılıyor kullanıcı hatası olunca samsung,iphone da karşılamıyor değil mi diğer 250cclerden 3te 1 fiyatına alıyorsun sen de biliyorsun cfmotonun kaliteli bi marka olmadığını ona rağmen motoru sonuna kadar zorluyorsan motor elinde kalınca da garantiden değiştirsinler diye bekliyorsan onu cfmoto değil hiçbi marka yapmıyor bazen iğneyi kendimize batırmak lazım
ahahahaha siz gibi CFMOTO'ya binipte markaya tapan, markayı asılsız iddialar ile vatan savunur gibi savunan 5800 kmyi benle beraber yapmış gibi motoru hiç durmadan zorladığıma adı gibi emin konuşan arkadaşların yorumuna hazırdım aslında :D en çokta güldüğüm nokta bu kadar savunan arkadaşlar 170 bin liraya aldığı motoru 125 bine satmak için kıvranıyor, şimdi ben sana CF'nin piyasası çöp desem sen satamıyorsun piyasası iyi diye bi ton laf yazıcaksan sen binmeye devam et hocam yarın bi gün konu açtığını görürsem kahkahayı basarım ama darılma :D

ben bu insanları anlamıyorum arkadaş! cücük kadar motor bloğu işte, 150 niye basarsın? ben 900cc motorla basmıyorum o kadar.

ha tamam, bloğun parçalanmaması gerekirdi; ama bu bizim cevvâl gençlerimizin motor sürmeyi bilmediği gerçeğini değiştirmiyor.

youtube'de videolarda dikkat edin, ben hep ederim, nerede küçük cc motor var orda "motorcu" şehir içinde bile 6-7k devirden aşağı inmiyor.

abi size motor mu dayanır?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ahahahaha siz gibi CFMOTO'ya binipte markaya tapan, markayı asılsız iddialar ile vatan savunur gibi savunan 5800 kmyi benle beraber yapmış gibi motoru hiç durmadan zorladığıma adı gibi emin konuşan arkadaşların yorumuna hazırdım aslında :D en çokta güldüğüm nokta bu kadar savunan arkadaşlar 170 bin liraya aldığı motoru 125 bine satmak için kıvranıyor, şimdi ben sana CF'nin piyasası çöp desem sen satamıyorsun piyasası iyi diye bi ton laf yazıcaksan sen binmeye devam et hocam yarın bi gün konu açtığını görürsem kahkahayı basarım ama darılma :D
sen daha bu motoru almadan düşmandım bu markaya ben sana gerçekleri söylüyorum üzülüyorsan benim sorunum değil

daha yeni almışsın elinde kalmış ben satıyorum zaten 1 2 aya binmiyorum bile scooterım var ona biniyorum bedavaya bile satılsa koymaz artık benden geçti sen düşün :)

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Yorumlar efsane, insanlar 200-300cc motorla piste çıkıyor. 6000km de blok kitlemesi ne demek ya🤣 Şaka gibisiniz valla. 31. Dünya ülkesi olmasaydık, adamlar zınk diye sıfır blok takarlardı. İnanılmaz.

CFMOTO 250SR aldım ............................................................................................................................................................... .............................................................................................. geçtiğimiz aylarda 150 km/h ile giderken motorum bir anda stop etti ............................................................................ .......................................................................................... motorun bloğunun komple dağıldını üst kapak contasının yandığını bloğun komple yeni blok ile değiştirilmesi gerektiğini söyledi ............................................ ................ firma ile görüştük maalesef garantiye almıyorlar .................................................................................................................................... .......................... ........................................................ ben şu an motoru satın aldığım bana fatura kesen bayiyi mi şikayet etmeliyim yoksa CFMOTO'nun Türkiye temsilcisi Uğur Motorlu Araçları mı şikayet etmeliyim lütfen konuda bilgisi olan forumdaşlar yardımcı olursa sevinirim. ( CFMOTO PİŞMANLIKTIR )

Lüzumsuz kelimeleri çıkarınca konu daha da netleşti. Senin en fazla yapabileceğin sürat otoyollarda 100 km / h halbuki sen ne yapmışsın 150 km / h şimdi bu kullanıcı ( tüketici ) hatası değil mi?

Adamlar yerden göğe kadar haklı garantiden çıkarmakta.

Neyse konu anlaşıldı herhalde lüzumsuz uzatmaya gerek yok.

Motosiklet Sınıflandırması ve Hız Sınırları​

Türkiye'de motosikletler, teknik özelliklerine göre farklı sınıflara ayrılır ve her sınıf için belirlenen hız sınırları farklılık gösterir. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) belirlediği bu sınıflandırma şu şekildedir:

• L3 Sınıfı Motosikletler: İki tekerlekli, motor silindir hacmi 50 cc'nin üzerinde olan motosikletlerdir.
  • L4, L5, L7 Sınıfı Motosikletler: Üç tekerlekli motosikletler ve diğer belirli teknik özelliklere sahip motosikletlerdir.
Her bir sınıf için belirlenen hız sınırları aşağıdaki tabloda detaylandırılmıştır:

Araç CinsiYerleşim Yeri İçinde (km/sa)Şehirlerarası Çift Yönlü Karayollarında (km/sa)Bölünmüş Yollarda (km/sa)Otoyollarda (km/sa)
L3 Sınıfı Motosikletler508090100
L4, L5, L7 Sınıfı Motosikletler50708080

Bu hız sınırları, KGM tarafından belirlenen yasal limitlerdir ve tüm motosiklet sürücülerinin bu sınırlara uyması zorunludur.

Burada konu kurallar değil ki dayanıklılık.. kgm ve trafik kuralları sürücü, yolcu ve yayaların güvenliğini sağlamak için var, herhangi bir marka kara taşıtının ömrünü uzatmak için değil.
cf Moto 7000 devirde 1 saat çalışınca blok patlatıyorsa motoru 2. 3. Vites neyse 7000 devirde 80 km hız sınırında kullansan da patlar, 6. Vites 7000 devirde de.
Dostum sen ayıplı mal gerekçesiyle bir yere varabilmen için cf motorun sana bir limit vermiş olması, senin de o limitlere uyarak kullanmış olman gerekiyor. Kaçta giriyor devir kesiciye, 8000 de mi? Dayanıklı sürüş için maksimum devrin odur. Yazılımla falan 10000 yaptıysan kullanıcı hatasıdır. Peki devir kesicide kaç saat sürüş yapabilirsin, bu belli mi? Örneğin 30 dakika kesintisiz devir kesicide gidince motor kendini korumaya alıyor mu? Bir limit var mı? Yok o zaman marka bunu da garanti dışına çıkaramaz. Özellikle yeni nesil elektronik şanzımanlı araçlarda ısınma sorunu vardır. Hyundai, Kia, vag grubu şanzıman ısındı uyarısı verir, sen kenara çekmezsen de yolun ortasında durur. Soğuyana kadar da marş almaz. Sürekli sürekli uyarıları dikkate almadan hareket edersen de şanzıman patlar, garanti dışında kalır. Gibi gibi.

Şimdi youtube da baktım bu makinanın son hızı 155 civarı imiş. cfler bajajlar çok zorlamaya gelemeyen kalitedeler. Geçmiş olsun Motora yatak sardırmışsın. Komple rektiifye yada yeni blok alacaksın. İşi mahkemeye taşıyacaksan işin uzun. ALLAH kolaylık versin. Sen faturan da hangi firma yazıyorsa o firmayı mahkemeye vereceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar