Cf moto nk 250 fren sorunu yardım

herkese merhaba,
kuzenim ikinci el bir nk 250 aldı ve sürdüğümde ilk fark ettiğim şey motosiklet gidiyor fakat durmuyor
asla hedeflediğiniz yerde istediğiniz hıza düşemiyorsunuz ve abs frene basar basmaz devreye giriyor(arka). Merdiven altı bir tamirciye götürmüş normal abi frenleri diyip göndermiş. şu işlemi yap, bunu kontrol edebilirsin dediğiniz bir durum var mı birde gebze ve istanbul civarında önerdiğiniz bir frenci var mıdır :) iyi forumlar.

Motosikleti
D400
CF motoda ve RKS'de bildiğim kadarıyla abs'nin (özellikle arka) hemen devreye girmesi normal bir durum; güncel yazılım ile biraz çözenleri duymuştum. ama tamamen düzelmiyor bu.

hatta arkadaş dik yokuştan inerken abs'ye çok küfrediyorum demişti frenlerken.

Usta tavsiyesi ne yazık ki yok bende.

CF motoda ve RKS'de bildiğim kadarıyla abs'nin (özellikle arka) hemen devreye girmesi normal bir durum; güncel yazılım ile biraz çözenleri duymuştum. ama tamamen düzelmiyor bu.

hatta arkadaş dik yokuştan inerken abs'ye çok küfrediyorum demişti frenlerken.

Usta tavsiyesi ne yazık ki yok bende.
bu durum normalse çok kaza yaptırır
ilgilendiğin için teşekkürler

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
herkese merhaba,
kuzenim ikinci el bir nk 250 aldı ve sürdüğümde ilk fark ettiğim şey motosiklet gidiyor fakat durmuyor
asla hedeflediğiniz yerde istediğiniz hıza düşemiyorsunuz ve abs frene basar basmaz devreye giriyor(arka). Merdiven altı bir tamirciye götürmüş normal abi frenleri diyip göndermiş. şu işlemi yap, bunu kontrol edebilirsin dediğiniz bir durum var mı birde gebze ve istanbul civarında önerdiğiniz bir frenci var mıdır :) iyi forumlar.
kartepe atv var izmitte benim de ön fren boştaydı götürdüm hallettiler 2 dkda

çok büyük ihtimalle, arka freni gerekenden fazla sıklıkta ve gerekenden fazla şiddette kullanıyorsunuz, tek sebebi bu.

abs devreye giriyorsa teker kitliyordur. büyük ihtimalle lastik eskimiş. ayrıca büyük ihtimalle sadece arka frene basarak yavaşlamaya çalışıyorsunuz. ön fren kullanın, ben arka freni sadece çok düşük hızlarda kullanıyorum. zaten 250nk motor freni, arka frenden daha güçlü

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
arka lastik çabuk kaymaya başlıyor abs bu yüzden devreye hiriyor, abs devreye girmese lastik kayacak daha kötü olacak.
motorla fren yapınca ağırlık ön lastiğe kayar, arka lastikte ağırlık azalınca tutuş azalır. motoru yavaşlatacak ve durduracak olan ön frendir, arka fren dengeyi sağlar sadece. özellikle yokuş aşağı zaten ağırlık arka tekerde azalır, hangi motor olursa olsun yalnızca arka tekerle yavaşlamaya çalışılırsa arka abs devreye girer tekerin tutuşu zayıflayınca. ön freni de kullanın.
hatta yokuş inişinden önce vites düşürün motor freni de devreye girsin.
lastikleri de değiştirin, üzerinde gelen lastiklerse zaten onlardan pek de bir tutuş beklememek lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstanbul'da Hasanpaşa'da çok iyi bir fren uzmanı vardı ama malesef türkiye şartlarında bu mesleği yapmayı bıraktı dükkanı kapatıp yurtdışına taşındı, geçen yaz ağustos gibi gidip benim motorun fren hidroliklerini değiştirtmiştim orada, son müşterilerinden biri oldum.

2020 yılında sıfır almıştım. O zamanda aynı sorun vardı. Arka abs en ufak frende devreye giriyordu. Lastik yada disk balata ile alakalı bir durum değil. Sıkıntı yazılımında.

yazan herkese teşekkür ederim lastikler yeni anlaşla değiştirildi, aktif olarak abs li motosiklet kullanıyorum frenlemeyi kombine yapmam gerektiğini biliyorum fakat nk nın frenleme sisteminde bir sıkıntı var 'bence' royal hunter 350 şu an kullandığım motosiklet, çin, japon ve hint kullandım fakat böyle bir sorun yaşamadım. frenleme yapınca motosiklet dursam mıııı durmasam mı diyor kendi kendine sonra sen şurda durmak istedin ama ben şurda dururum diye cevap veriyor bana.

herkese merhaba,
Arkadaşlarımın da aynı şikayeti vardı servisler yazılım ve lastikten kaynaklandığını söylüyordu . NK250'yi sadece 1-2 tur atmak için trafiğe kapalı alanda kullandım , arka freni cidden tutmuyordu ön frenle duruyordum. Tüm forumlarda ve şikayetvar'da yazılımsal sıkıntı , lastik ve balataların yetersizliğinden dolayı olduğu söyleniyor . %70-80ön fren, %20-30arka fren kullanın ve biraz daha şehiriçinde ani frenlemelerden kaçının . Lastiğinizi de değiştirmeyi unutmayın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
250srda arka freni belki 2 3 defa kullandım şimdiye kadar son 1 haftadır da yeni yeni dönüşlerde manevralarda kullanıyorum ön fren gayet yeterli oluyor arka fren balatam hayatından çok memmun
genel olarak cfmotonun 250liklerinin özellikleri çok düzgün çalışmıyor kaydırmalı debriyaj da pek çalışmıyor sürekli okula giderken kullandığım bi dönüş viraj tarzı bir yer var orada her vites düşürdüğümde arka lastik kitliyor kayıyor bu hem lastikten dolayı olabilir hem adam akıllı çalışmamasından dolayı

2020 yılında sıfır almıştım. O zamanda aynı sorun vardı. Arka abs en ufak frende devreye giriyordu. Lastik yada disk balata ile alakalı bir durum değil. Sıkıntı yazılımında.
Continentalin ABS beyninde herhangi bi sorun yok. Birçok başka motosiklet de aynı yazılımı kullanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar