CF MOTO 450 SR Kafa sallama sorunu

Motosikleti
CF MOTO 450 SR
1 ay önce sıfır 2025 450 sr aldim,rodaji tamamladim ,160 ustlerine çıktığımda ön tarafta zangir zangir balans titreşimi gibi titreme var için süre öyle gitsem grenajlar yerinden cikcak resmen neden oluyor acaba bilgisi olan var mı

Motosikleti
Ns200 15"
Ön lastiği eliniz ile sağa sola hareket ettirince bir boşluk hissi varmı?

Motosikleti
CF MOTO 450 SR
Ön lastiği eliniz ile sağa sola hareket ettirince bir boşluk hissi varmı?
Hayır olmuyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Klavuz değerleri mi bunlar? Daha önce lastik üzerinde yazan değeri doğru sanan duyduğum için soruyorum. Yoksa alay değil maksadım.
Kitapçıginda yazan değerler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arka amortisörünü sertleştir
Bunu hiç düşünmemistim denicem, söyle bi durum anlatiyim,2 kisi binince amortisor sonuna kadar iniyordu tumsekten geçince tak diye çarpiyodu

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Gidon boşluğu ve rulmanları kontrol, arka amortisör yay ön yükleme ayarı, lastik balans kontrol.

3. viteste tam gaza yakın 10 saniye sürün yine varsa motor titreşimidir yoksa ön ve arka lastiğe balans yapılmalı...

bu motor ilk çıktığında bu sorun vardı epey kişi şikayet ediyordu çoğu insan lastikleri değiştirip sorunu çözdü üzerindeki orijinal cst lastiklerden dolayı yapıyor diye biliyorum.

Titreme olmasa da o lastiklerden kurtul bir an önce. Sonra kayıp düşüp çok daha ağır bedeller ödeyebilirsin.
*
Gerçi geçenlerde farklı bir konuda lastik değişimi önerdim diye topa tuttular beni. Sıfır motor alacak parası olanlar konu lastiğe gelince açlıktan ölüyormuş. Bu son lastik değişimi tavsiyem, herkes naylon lastikle sürsün, sonra da forumda ağlasın kaydım, motor pert oldu diye. (Lafım konu sahibine değil)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Titreme olmasa da o lastiklerden kurtul bir an önce. Sonra kayıp düşüp çok daha ağır bedeller ödeyebilirsin.
*
Gerçi geçenlerde farklı bir konuda lastik değişimi önerdim diye topa tuttular beni. Sıfır motor alacak parası olanlar konu lastiğe gelince açlıktan ölüyormuş. Bu son lastik değişimi tavsiyem, herkes naylon lastikle sürsün, sonra da forumda ağlasın kaydım, motor pert oldu diye. (Lafım konu sahibine değil)
Naylon lastik diye bir şey yok arkadaşlar. İçinde naylon bez üzeri kauçuk kaplı lastik var veya çelik üstü kaplanmış lastik var.
Kaliteli kauçuktan yapılan lastik var.
Kalitesiz kauçuktan yapılan lastik var.
Kauçuğa karıştırılmış bir naylon yok.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400
Naylon lastik diye bir şey yok arkadaşlar. İçinde naylon bez üzeri kauçuk kaplı lastik var veya çelik üstü kaplanmış lastik var.
Kaliteli kauçuktan yapılan lastik var.
Kalitesiz kauçuktan yapılan lastik var.
Kauçuğa karıştırılmış bir naylon yok.

sanırım bu marka olarak algılanması kaynaklı cünkü lastiğin yanında NYLON yazısını görmüşlüğüm var ama büyük ihtimal dediğiniz gibi marka değil.

Malzeme kalitesi olarak hepsinde tüm bileşenler var ama kimi lastiklerde nylon daha fazla, bu da kalitesiz olmasına sebebiyet veriyor.

Aramid, polyester, naylon vs. var naylon alaşım en son sırada olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar