Yatırım aracı olarak değilde zarar etmemek için. 35 bin liraya bu motoru alacaksın, 1 yıl sonra değiştirmek istediğin zaman aylarca satamayacaksın. En sonunda birisi ilgilenecek 10-15 bin lira altına vermek zorunda kalacaksın.Bizim ülke de yamaha, honda ve sayabilirsek bajaj dışında piyasada kabul gören marka yok.
Bu tip bir motor alırken yatırım aracı olarak değil de kullanmak için alın. Değer artışı için bir araca bel bağlanması kadar saçma bir şey yok.
Yatırım aracı olarak değilde zarar etmemek için. 35 bin liraya bu motoru alacaksın, 1 yıl sonra değiştirmek istediğin zaman aylarca satamayacaksın. En sonunda birisi ilgilenecek 10-15 bin lira altına vermek zorunda kalacaksın.
Böyle görüşü olanların hiçbir zaman görüşlerine uygun birşey yaptıklarını görmedim. Bugün elinde 35 bin lira olsa bunu mu alırsın yoksa piyasası olan, hızlı elden çıkan ve değer kaybetmeyen bir şey mi alırsın?
Forumda Benelli leonciosu olan bir arkadaş vardı 4-5 ay boyunca satamadı en son satmaktan vazgeçti hala kullanıyor diye biliyorum. Ne kadar inkar edilse de türkiye'de bir araç alırken ikinci eli çok çok önemli. Bir arkadaşım da aynı bu şekilde düşünüyordu, 250 bin liram olsa yeni Peugeot 508 alırdım diyordu, bir şekilde eline para geçti aile aracı aramaya koyuldu gitti Passat aldı
Bekara koca boşamak kolay. Elinde para bulunmayan veya araç almayı düşünmeyen herkes ortak düşünceyi paylaşıyor ta ki eline para geçip bir araç almaya karar verene kadar.
Hiç bir zaman kullanacağım bir aracın ikinci el piyasasını ön plana koymadım.
2017'de Benelli'yi alırken 2. eli düşünmemiştim. Satarken de aman satılsın diye derdim olmadı 1 ay içinde de sattım. Arabam da Alfa Romeo, piyasası var diye gidip buzdolabı tadında araba almadım. Dünyanın gelişmiş hiç bir yerinde ikinci el piyasası düşünülerek araba alındığını duymadım.
Yatırım dediğiniz, hisse senedi, emtia vs dir. Yatırımlarımı da bunlara yaparım. Enflasyon oranı kadar artan hiç bir şeyin getirisi yoktur.
Asıl güzel makine CF700 CL bence. Üç farklı versiyonu var. Çok kaliteli mazlemeler var üstünde. Motorunu KTM ile yapmışlar 270 krank 75 HP 65 Nm tork ve 186 kg gibi bir şey. Asıl alet onlar olacak.
ulan ülkede kimse istediği otomobili motosikleti almıyor ki çevresinde ne söylüyolarsa ne tutuluyorsa onu alıyor millet halbuki isteyen istediği aracı alsa zaten hepsinin belli bir piyasası oluşacak
Çok kaliteli olan malzemeler nelerdir?
Dünyanın gelişmiş hiçbir yerinde ikinci el piyasasına göre araç bakılmadığı doğru da türkiyenin o kadar gelişmiş olup olmadığı soru işaretli
Abi alırsan haber ver. Ben de buna ve ehliyet yüzünden Leoncino'ya bakıyorum. Alırsak muhtemelen son sahibi olacağız ama başkada bunların alternatifleri en az 5-6 yıllık. Sıfıra bunları aldık aldık, alamadık bi daha bir şey alamayacağız gibi. Ha arkadaşlar diyecek bu paraya japon alırım. Ama ben 2. el sevmiyorum.Ya MT650+ehliyet ya da Leoncino ile yola devam. Evet birbirinden çok farklı ama bana ikisi de uyar maksat vitesli motora geçmek.