Full face > çene açılır > yarım > kafatası
Full face daha iyi korur fakat çene açılır kask müthiş bir kullanışlılık sunar.
Çene açılır kaskların da hepsi aynı değil. Bazılarının çene mekanizması en ufak darbede dağılırken bazıları fullface kadar iyi koruma sağlayabiliyor.
Unutmadan, çene açılırların (Shark Evoline serisi hariç) çene açıkken sürülebilir şeklinde akreditasyonu yok. Çene açılmasının mantığı, biryle konuşurken kaskı çıkarmadan çenenin açılmasıdır, yoksa çeneyi açalım, püfür püfür sürelim mantığı yoktur, öyle de kullanamazsınız, en azından Avrupa'da.
Bir Iki istisna model dışında hiç öyle değil. Dışarıdan full face gibi görünse de açılır kasklar çok zayıf.Açılır kask da kabul edilebilir, her ne kadar iki ayrı koruma bölümü olsa da (kafatası ve vizör-çene) birçoğu kabul edilebilir bir iş çıkarabilir.
Hangisi daha iyi çene açılır kaskmı yoksa full face kaskmı nedenleriyle yazarmısınız
Kaskın yüzeyi nekadar büyük olursa aldığı darbeyi daha fazla sönümleyerek kafa tasına iletir. Burada herşey çeneye darbe alınması değildir. İşin kolayı kaza anında çenenize darbe alabileceğinizi söylemek olur fakat durum uygulamada böyle değildir. Alan yüzeyi en geniş olan kasklar darbeyi dağıtacağı yüzey geniş olduğu için iç köpüğe ve kafanıza ileteceği darbe daha yumuşak olacaktır. Yani aynı malzemeden yapılmış açık, çene açılır ve kapalı kask kafanıza takıp hafif sert bir cisimle kafanıza vurduklarında darbeyi en çok açık kaskla hissedecesiniz. Çene açılır kasklardaki tehlike kaza anında herhangi bir noktadan alınan şiddetli bir darbe sönümleme esnasında çene kısmını tutan vidalara ve mekanizmaya yoğun bir güç aktarabilir bu durumda çene kısmı kopabilir veya bir noktadan ciddi zarar görebilir ve sonucunda çene ve surat kısmınız asfalta çarpabilir.
İmkanınız varsa kendinizi fullface kask kullanmaya alıştırın herzaman.