ceket temizleme

abilerim ,kardeşlerim motosiklet ceketleri yıkanmıyor diye biliyorum alırken bunu ıslak mendille silersin dediler şuan sıkıntı değil de ileride kirlenicek iyice buna ne gibi çözümler vardır yardımcı olabilir misiniz

Korumaları çıkart,içilikleri çıkart,cepleri boşalt,büyükçe bir kovaya 40 derece su doldur ceketi içine at,el sabunu gibi sıvı bir hafif temizleme sıvısı da ekle 20 dk kadar bekletip durula ve kurumaya bırak. Yumuşatıcı kullanma,kumaşında gözenekler açılır ve su geçirgenliği artar.Çok sıcak su da kullanmamak lazım.Makinaya da atabilirsin ancak suyu 30-40 dereceyi geçmemeli,deterjan kullanmamalı.Kuru temizleme sonrası muhtemel bozulan kumaş ve reflektör ihtimaliyle karşılaşabilirsin,onlar bizim yapacağımız temizlik kadar özenmezler.

arkadaşın dediği gibi korumaları çıkartıp makinada 30-40 yıkayabilirsin deterjansız. yağmur geçirmez gibi bi özelliği varsa eğer, yıkadıktan sonra yağmur geçirmez spreylerden al, güzelce sık montuna. onu ihmal etme, sonra yıkadık yağmur geçirmeye başladı diyorlar..

leğene ılık su dökülür,biraz sabun tozu ilave dilir,üstüne çıkılıp çiğnenir.:queen:
durulayıp asılır.
kuru temizleme sakın ha,yağmur geçirmeye başlar.

ilk önce alırken çok açık renklerden kaçınmak lazım.görünürlük falan hikaye görmeyen öküz zenon farı bile görmüyor.şimdi montun markası nedir onu yazmamışsın. prohel venom falan sa salla gitsin.onlar zaten en fazla 10 dakka dayanıyor yagmura.yok eger goretex simpatex gibi su geçirmeyen nefes alabilen bir kumaşsa aman dikkat.önce içlikdeki yıkama talimatına bak. orada yıkanabilir ibaresi varsa,çok düşük ısıda sıkma kesinlikle yapma ve sakın normal çamaşır deterjanı kullanma.bu tür kumaşlar için özel deterjanlar var. şekil A: http://www.motoplus.com.tr/urun/64592918100/Su-Gecirmez-Urun-Temizleyici .birinci yıkama bittiginde ikinci işlem olarak su geçirmezlik yenileyici deterjanla bir tur daha yıkıyorsun. şekil B: http://www.motoplus.com.tr/urun/64592925100/TX-Direct-Su-Gecirmezlik-Yenileyici efendim son olarakta durulamadan hemen sonra( sıktırma kesinlikle) çamaşır kurutmak için tel askılardan varsa onun üzerine yatır.gömlek gibi asma.biraz zahmetli iştir.benim revit montu hanım kirlenmiş bu diye çamaşır makinasında yıkamıştı koltuk altlarından sırtından su almaya başlamıştı. kolay gelsin.

arkadaşın dediği gibi korumaları çıkartıp makinada 30-40 yıkayabilirsin deterjansız. yağmur geçirmez gibi bi özelliği varsa eğer, yıkadıktan sonra yağmur geçirmez spreylerden al, güzelce sık montuna. onu ihmal etme, sonra yıkadık yağmur geçirmeye başladı diyorlar..

Su yagmur gecirmeyen spreylerin adi nedir nereden bulabiliriz

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yillar önce, sanirim 90-91 seneleri arkadasim almanyaya tatile gidiyor, cebimde birikmis ne kadar param varsa mark yapip arkadasima verdim ve bir deri motosiklet ceketi ismarladim.
Bir ay kadar sonra dostum piril piril bir ceketle geldi.
Simdi markasini bile hatirlamiyorum.
Ben de motora atlayip Izmir'e gidecegim.
Orda kiz arkadasim var, onu da alip Side'ye kadar sahilden gidip tatil yapacagim-giz!
Neyse benim yeni ceketi giydim bastim Izmir'e.
Kizin eve vardim, kapiyi çaldim.
Ben hosgeldin deyip boynuma sarilacak diye beklerken, ondan
iyyyy bu ne hal iyggrennç
diye bir tepki geldi.
Ne oluyo lan falan derken,
çikart çabuk su ceketi gir içeri diye kolumdan tutup içeri çekti beni.
Neyse ceketi onun zoruyla çikarttik.
Üstü resmen böcek lesi olmus.
Alti üstü 250 km falan gitmistim.:)
Kiz bütün gece elinde sabun,bulasik teli,sünger kombinasyonlariyla ceketi temizledi.
Neyse sabah benim ceket piril piril ilk günkü gibi birlikte yola çiktik.
Ilk hedef Bodrum.
Orada bir kaç gün kalacagiz, sonra Fethiye'ye geçecegiz, sonra ver elini Side.
Bodrum'a vardik.
Ortakent'te bir arkadasimin oteli var orada kalacagiz.
Otel odamiza girer girmez, kiz yine benim ceketi çikarttirdi.
Yine bir sürü sinek lesi, ceket berbat.
Ve yine elinde sabun sûnger bizimki giristi cekete.
Iki ya da üç gün orada kaldik ve yine koyulduk yola.
Fethiye'de yine ayni film.:pr:
Arkasindan Side!
Benim kizin tatilinin yarisi elinde sünger, bez falan öyle geçti.

Ve döndük.
Bir daha ne motosiklet ceketi, ne eldiveni, ne botu temizlemis degilim.
Sadece kaskin vizörünü temizlerim o kadar.
Elimi sürersem namerdim.:p

ıyı de ben bu hıkayeyı nıye anlatmıstım yahu :mrgreen: "

yazmamısın :):):)

arkadaşlar deri ceketler için ne yapabiliriz?Bu ara kurutemizlemeye vermeyi düşünüyordum?önerirmisiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar