cefalet motor beni ilk günden sanayilik etti

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Dostum, ben 2016 8 mart günü 3200 TL para ile 3 model arasında kalmıştım.

3400 TL fiyata sıfır Mondial Mh drift 150.
3250 TL fiyata ikinci el Tvs apache rtr 150.
3200 TL fiyata ikinci el Honda cbf 150.

Gittim ikinci el 40.600 km de kurye çıkması Tvs satın aldım 3200 TL ye, 50 TL pazarlık ettim noterde.. Motor halen bende 10 seneyi geçti ve orijinal karbüratörünü daha geçen sene değiştim, krank 102 bin km de keyfe keder değiştirdim ve motoru sert kullandım yani 11 bin devire çıkıp 138 km hız yaptığımda oldu...

Çok sağlam motor, kamyon çarptı, araba çarptı, kaldırımdan uçup yerde sürüklendim.

O kazaların izleri halen duruyor çünkü hiç bir yerini tamir ettirmedim. O sert kazalarda gidon, maşa, amortisör, jant vs. yamulmadı. Sadece kamyon çarptığı kazada arka teker 1 cm gibi sola doğru terazisi kaçtı ama 6 yıl geçti o kazadan ve onu da tamir ettirmedim öyle kullanıyorum.. sigortadan tamir ederlerdi ama cehalet işte, ilk vitesli motorumdu ve kırık ayakla evde yattım, sigortadan bedava tamir ettirmek aklımıza gelmedi. Kamyoncu tamir parasını cebinden verdi, oysaki sigorta bedavaya yapıyor, onu da aklına gelmedi gitti öyle.

Mondial drift olsa helvasını çoktan yemiştik.. Yani baksana cfmoto 250 SR model motor olduğu yerde sağa devriliyor ve gidon yamuluyor.

Bu motoru savunuyorsun bana. Git o paraya dominar 400 al kardeşim, tvs apache gibi oda kaya misali sağlam motor, şu çin mallarını niye savunuyorsunuz? Fiyatının hakkını vermiyorlar, ucuz diyorsunuz ama çok dandik ve kısa ömürlü olması yüzünden pahalıya geliyor.

Yani kaç sene cfmoto kullandın da savunuyorsun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benimde param yoktu ama sıfır Çinli mondial yerine gittim ikinci el hintli tvs aldım.

Kaya gibi motor, 150cc den bıkmamış olsam aktif kullanıma devam ederim ama vites atmak bunaltıyor, düşük beygir ve 80 yapacam diye 4 kez vites atmak eziyet. Birazda konfor istiyordum ve artık yedek kulubesinde duruyor.

Şu an ikinci motorum 1. Viteste yapıyor o hızı...

Ben tvs yi acil durumlar için tutuyorum, mesela iki hafta sonra benim triumph bakıma girecek ve 1 hafta kalır bakımda, tvs apache kullanırım o boşlukta. 14 yıllık motor ama kaliteli ve beni mezara götürür bu makine. Titremesi sıkıntı biraz ama işte ucuza fiyata olsun oda.
Hocam demek istediğim şu 2023 model NK 250 80.000 e bulunuyor 2 ay önce sıfır 2024 ler 130.000e vardı nk da 2023-2026 arası bir değişiklik yok diye biliyorum. Dominar 400 ise 2023 30.000 km en ucuzları 150.000 civarında ağır hasar kaydı yoksa. Ben 2 aydır kullanıyorum ilk motorum yeni başladım marka fanatikliği yapmıyorum demek istediğim şu motor ucuz herkes alıyor 12 taksit vade farksız satılan bir makine. Yeni başlayan adam alıyor hor kullanıyor bakım yaptırmıyor gittiği usta bayi servis ilgilenmiyor kullanıcı yağını suyunu kontrol etmiyor bakımı masraf olarak görüyor. Motorum 3 yaşında plakası değişmiş kaç el değiştirdi bilmiyorum ucuz olunca ele ayağa düşüyor.Dediğiniz olduğu yerde düşüp gidon yamultması muhabbetini ilk defa duydum. Bu fiyata başka ne alabilirsiniz ki kaydırmalı debriyajı çelik fren hortumu olsun abs si olsun

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Hocam demek istediğim şu 2023 model NK 250 80.000 e bulunuyor 2 ay önce sıfır 2024 ler 130.000e vardı nk da 2023-2026 arası bir değişiklik yok diye biliyorum. Dominar 400 ise 2023 30.000 km en ucuzları 150.000 civarında ağır hasar kaydı yoksa. Ben 2 aydır kullanıyorum ilk motorum yeni başladım marka fanatikliği yapmıyorum demek istediğim şu motor ucuz herkes alıyor 12 taksit vade farksız satılan bir makine. Yeni başlayan adam alıyor hor kullanıyor bakım yaptırmıyor gittiği usta bayi servis ilgilenmiyor kullanıcı yağını suyunu kontrol etmiyor bakımı masraf olarak görüyor. Motorum 3 yaşında plakası değişmiş kaç el değiştirdi bilmiyorum ucuz olunca ele ayağa düşüyor.Dediğiniz olduğu yerde düşüp gidon yamultması muhabbetini ilk defa duydum. Bu fiyata başka ne alabilirsiniz ki kaydırmalı debriyajı çelik fren hortumu olsun abs si olsun
Ben 2025 ekim ayında 37 bin km de tertemiz 2023 model dominar 400 ug motorumu 78 bin TL ye sattım, 2 ay ilanda kaldı ve al satçılara verdim en son.

Kusura bakma dostum ama bu millete müstehak, gitsin çöp alsınlar, iyi makinelerin yüzüne bakmasınlar, ben milletimin cehaletinden bıktım.

Ben kendi dümenime bakıyorum, milletin hatalı kararlarına artık pek karışmıyorum.

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Ben 2025 ekim ayında 37 bin km de tertemiz 2023 model dominar 400 ug motorumu 78 bin TL ye sattım, 2 ay ilanda kaldı ve al satçılara verdim en son.

Kusura bakma dostum ama bu millete müstehak, gitsin çöp alsınlar, iyi makinelerin yüzüne bakmasınlar, ben milletimin cehaletinden bıktım.

Ben kendi dümenime bakıyorum, milletin hatalı kararlarına artık pek karışmıyorum.
Bedavaya vermişsin dominar 400 ü bende düşünüyordum kuralkan kendisi en ufak civatasına kadar online satıyor o çok hoşuma gitmişti tercihler diyelim sağlık olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar