- Motosikleti
- RKS 125S
Mevcut motorun senin vücudunun bir parçası gibi olduğunda, yani hiç gösterge paneline bakmadan sadece yola bakıp motorunun sesini dinleyerek hangi viteste olduğunu bilecek, ne kadar hızlı ve devirli olduğunu bilecek, viraja girerken ona göre pozisyon alabilecek düzeyde olduğunda, mevcut motorunda trafikte karşılaşabileceğin her türlü durumda korkmadan, muallakta kalmadan doğru kararı hemen verip durumdan sıyrılır hale gelene kadar, bunları her türlü hava koşulunda yapabilir hale gelene kadar cc yükseltmemek lazım. Bu duruma yeteneğine ve yaşadığın, motorunu sürdüğün yere bağlı olarak 5000 km'yi görmeden de gelebilirsin, 15.000 km'yi görüp yine de gelemeyebilirsin. İstanbul gibi bir semtten ötekine geçerken bile 100 farklı anormal durumla karşılaşabildiğin bir şehirde yaşayıp haftasonları da şehir dışında dağ, tepe gibi yerlerde virajlarda antrenman yaptıysan, yeteneğin de iyiyse 5000 km'de yeterli deneyime ulaşırsın. Ama Malatya'nın dümdüz ova köylerinde veyahut trafiğin neredeyse olmadığı, yolların dümdüz olduğu bir Amerikan kasabasında yaşıyorsan motor sürmek senin için gaz basmaktan ibarettir, 20.000 km sür yine de "her koşulda" daha üst cc'leri sürebilir hale gelmeyeceksin. Zaten motor sürmenin gaz basmaktan ibaret olduğu bir yerde tecrübesiz sürücü de yüksek cc motora hakim olabilir. Bakınız: Amerikalıların başlangıç motorları minimum 600 cc.
Sıfır tecrübesi olan birisi için bence 125 cc bile fazla. Sonuçta motosiklet insanın tüm vücudunu kullanarak idare ettiği bir taşıt ve 125 cc motosikletler de 10-12 beygirlik güçlere sahip. İnsan vücudunun gayet üzerinde güçler ve 110-120 km/saat son hızları da insan vücudu sınırlarının fazlasıyla üzerinde. Başlangıcı bisiklet ile yapıp en az 10.000 km bisiklet deneyiminden ve bisikleti uzuv gibi hissedebildikten sonra 125 cc motora geçmek lazım bence. Ben 40.000 km bisiklet deneyiminden sonra motora başladım, 125 cc ilk motosikletim olan RKS 125S'i de 5200 km'dir kullanmaktayım. Halen çok yoğun trafikte daracık alanlarda filtrelemeye çalışırken biraz eksik kaldığımı hissediyorum özellikle birkaç kat çekilmiş kalın şerit çizgileri varsa. Bisiklet ile özellikle 20 jant katlanır bisikletim carraro flexi 121 ile aşırı yoğun trafiklerde motosikletlere 2-3 boy fark koyabilmeme rağmen.
Sıfır tecrübesi olan birisi için bence 125 cc bile fazla. Sonuçta motosiklet insanın tüm vücudunu kullanarak idare ettiği bir taşıt ve 125 cc motosikletler de 10-12 beygirlik güçlere sahip. İnsan vücudunun gayet üzerinde güçler ve 110-120 km/saat son hızları da insan vücudu sınırlarının fazlasıyla üzerinde. Başlangıcı bisiklet ile yapıp en az 10.000 km bisiklet deneyiminden ve bisikleti uzuv gibi hissedebildikten sonra 125 cc motora geçmek lazım bence. Ben 40.000 km bisiklet deneyiminden sonra motora başladım, 125 cc ilk motosikletim olan RKS 125S'i de 5200 km'dir kullanmaktayım. Halen çok yoğun trafikte daracık alanlarda filtrelemeye çalışırken biraz eksik kaldığımı hissediyorum özellikle birkaç kat çekilmiş kalın şerit çizgileri varsa. Bisiklet ile özellikle 20 jant katlanır bisikletim carraro flexi 121 ile aşırı yoğun trafiklerde motosikletlere 2-3 boy fark koyabilmeme rağmen.