Şu sorunsal diye başlık açanlarada tav oluyorum... Sorunsal ne demek ? Hayatında kaç kere cümle içinde kullandın ?
Forumlarda kendilerine entellektüel izlenimi vermek için sıkça kullanılan saçma bir şekilde ısrarla hit edilmeye çalışılan türkçe dışı kelime
Gelin anlatayım
Asıl konuya cevap veremeyeceğim ama forumda bulunan üyelerin bir çoğunun Türkçelerinin zayıf olduğunu farkediyorum. Nokta virgül kullanımı zaten bir çok üyede yok. Anlaşılması zor ve sokak ağzı hakim bir çok yazıda. Arkadaşın konu başlığında kullandığı "sorunsal" kelimesi "yaw" kelimesine göre daha geçerlidir. (Hatta "yaw" bir kelime bile değildir.) Sorunsal kelimesi, "Sorun" kelimesinden türemiştir ve "çözümü belli olmayan, çözüm yolu bilinmeyen." anlamlarını taşımaktadır. Sorun ve sorunsal kelimeleri birbirinden farklıdır yani. Teşekkürler.
Detay verelim, hoş olur.
- "-sel, -sal" ekleri, anlamdan uzaklaşmadan ismi sıfat, zarf haline getiren yapım ekleridir. Bu yapım ekiyle isimden isim türetilmiştir. Genellikle yabancı kelimeleri Türkçe'ye çevirirken kullanılıyor. İngilizce'de belki duyaanlarınız vardır, "problematic" diye bir kelime var. Bu kelimenin Türkçe çevirisi diyebiliriz. Sorun ve Sorunsal farklıdır.
Neymiş efendim? Adam "entellektüel" izlenimi vermeye çalışıyormuş :mrgreen: Entelektüel'dir o. Entellektüel olmaya çalışsaydı başlamadan gol yemiş olurdu.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım. "yaw" gibi kelimeler yerine "sorunsal" kullanın, isterse millet size şekilci, entelektüel desin. En azından Türkçe olur. Yabancı dili ilerletirken de lütfen Türkçemizi unutmayalım

Zaten yabancı dili gerçekten iyi olan çoğu insan Türkçeyi iyi konuşur ama yine de söyleyeyim dedim. Amacım tartışma çıkarmak veya birilerini küçümsemek değil, rahatsız olduğum bir görüş ve küçültme gördüğümü düşündüm, nazikçe açıklamak istedim, İyi forumlar sağlıklı günler dilerim.