Cc sorunsalı

Yaşım gereği(21)maddi imkanlarım dolayısıyla daha yeni ehliyet alacağım ancak süreceğim motorlar maks.125 cc çoğu arkadaşım 125 cc bir motorun beni çekemeyeceğini söylüyor aslında o kadarda ağır değilim boyum 1.88 kilom ise 93 gerçekten 125 cc bir motor beni çekemez mi arkadaşımın 50 cclik motoru bile çekiyor ?:silent::silent:

Fiziğimiz ayni ybr 125 düz yolda 100de kaliyordu %10luk(tahmini) eğimlerde hızım 70-60'a düşüyordu, çekmezden kasitlari buysa evet ama onun dışında yokuşu cikamayacak kadar güçsüz olmaz.

Fiziğimiz ayni ybr 125 düz yolda 100de kaliyordu %10luk(tahmini) eğimlerde hızım 70-60'a düşüyordu, çekmezden kasitlari buysa evet ama onun dışında yokuşu cikamayacak kadar güçsüz olmaz.

Peki 100cclik 5 yada 10 yaşlarındaki bir motorda işler nasıl olur?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeşim neye imkanın yetiyorsa onu al. 125 cc çekmez,etmez diye düşünme. 90-100 gibi hızlar bile motosiklette hele ki yeni başlıyorsan sana arabadaki +200 hazzını verecektir. Sen bir yerden başla, iyi bir temel oluştur. İleride imkanın olduğunda daha büyük motorlara geçersin.

Kardeşim neye imkanın yetiyorsa onu al. 125 cc çekmez,etmez diye düşünme. 90-100 gibi hızlar bile motosiklette hele ki yeni başlıyorsan sana arabadaki +200 hazzını verecektir. Sen bir yerden başla, iyi bir temel oluştur. İleride imkanın olduğunda daha büyük motorlara geçersin.

İnşallah ekim kasım gibi başlayacağım abi mobilet bile olsa başlayacağım o derece istekliyim:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

Hocam motor gibi forumunda acemisiyim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İnşallah ekim kasım gibi başlayacağım abi mobilet bile olsa başlayacağım o derece istekliyim:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

Hocam motor gibi forumunda acemisiyim

Mobilet olsun, 100 cc olsun, millet ne der diye düşünme, sen 2 tekerin keyfini al, tecrübeni arttır gerisi zamanla gelir. Büyük çoğunluğumuz düşük cc makinelerle başladık.

kardeşim ben de 1.84 boyunda 86 kiloyum.

bana da aynı şeyleri söylediler. ben de gidip pulsar 200ns aldım. gidiyor mu diye sorduklarında offff gitmek ne kelime hacı bu ne böyle falan diyordum. gittiğim hız da 100 110 falan he :D ama sorsan öyle keyifli öyle güzel ki allahım sanki 299 kovalıyorum. ışıklardan kalkarken dizel passat tokatlamalar vs. sonra bi tane s3'e denk geldim. bu nasıl gidiyor böyle a.... ko.. dedim. ben onu dizel a3 sanmıştım :D

sonra mt25 aldım. ulan dedim pulsar hiç çekmiyormuş gitmiyormuş.

şimdi ne anlatıyor bu ya diyecekler olabilir. şunu demek istiyorum o motorun üzerinde dengede hangi hızla gidersen git, ya bu çekmiyor diye hissetmezsin bile. ben hiç yolda giderken çekmeyip de yana düşen motorcu görmedim mesela.

çekme sorunu olmaz. yeri geliyor 2 tane 100 kilonun üzerinde adam biniyoruz banamısın demiyor.
zamanla cc arttırırsın başlangıçta ideal 125 cc

Motosikleti
Honda CBF 250
Şu sorunsal diye başlık açanlarada tav oluyorum... Sorunsal ne demek ? Hayatında kaç kere cümle içinde kullandın ?

Ayrıca YBR 125 ile insanlar dünyayı gezdi... techizat, çadır vs yüklü iken... demek ki gidiyor ... 125 cc alıcam 140-150 yapıştırıcam, tek teker yapıcam, gazlıycam dersen gitmez tabii... 125cc seni sadece bir yerlere ulaştırır.. sakin bir şekilde... hepsi bu...

Şahin parası vertip ferrari performansı beklemek saçmalık olur.. Ne kadar ekmek o kadar köfte

Şu sorunsal diye başlık açanlarada tav oluyorum... Sorunsal ne demek ? Hayatında kaç kere cümle içinde kullandın ?

Ayrıca YBR 125 ile insanlar dünyayı gezdi... techizat, çadır vs yüklü iken... demek ki gidiyor ... 125 cc alıcam 140-150 yapıştırıcam, tek teker yapıcam, gazlıycam dersen gitmez tabii... 125cc seni sadece bir yerlere ulaştırır.. sakin bir şekilde... hepsi bu...

Şahin parası vertip ferrari performansı beklemek saçmalık olur.. Ne kadar ekmek o kadar köfte

Forumlarda kendilerine entellektüel izlenimi vermek için sıkça kullanılan saçma bir şekilde ısrarla hit edilmeye çalışılan türkçe dışı kelime

Forumlarda kendilerine entellektüel izlenimi vermek için sıkça kullanılan saçma bir şekilde ısrarla hit edilmeye çalışılan türkçe dışı kelime

Gelin anlatayım :)

Asıl konuya cevap veremeyeceğim ama forumda bulunan üyelerin bir çoğunun Türkçelerinin zayıf olduğunu farkediyorum. Nokta virgül kullanımı zaten bir çok üyede yok. Anlaşılması zor ve sokak ağzı hakim bir çok yazıda. Arkadaşın konu başlığında kullandığı "sorunsal" kelimesi "yaw" kelimesine göre daha geçerlidir. (Hatta "yaw" bir kelime bile değildir.) Sorunsal kelimesi, "Sorun" kelimesinden türemiştir ve "çözümü belli olmayan, çözüm yolu bilinmeyen." anlamlarını taşımaktadır. Sorun ve sorunsal kelimeleri birbirinden farklıdır yani. Teşekkürler.

Detay verelim, hoş olur.

- "-sel, -sal" ekleri, anlamdan uzaklaşmadan ismi sıfat, zarf haline getiren yapım ekleridir. Bu yapım ekiyle isimden isim türetilmiştir. Genellikle yabancı kelimeleri Türkçe'ye çevirirken kullanılıyor. İngilizce'de belki duyaanlarınız vardır, "problematic" diye bir kelime var. Bu kelimenin Türkçe çevirisi diyebiliriz. Sorun ve Sorunsal farklıdır.

Neymiş efendim? Adam "entellektüel" izlenimi vermeye çalışıyormuş :mrgreen: Entelektüel'dir o. Entellektüel olmaya çalışsaydı başlamadan gol yemiş olurdu. :)

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım. "yaw" gibi kelimeler yerine "sorunsal" kullanın, isterse millet size şekilci, entelektüel desin. En azından Türkçe olur. Yabancı dili ilerletirken de lütfen Türkçemizi unutmayalım :) Zaten yabancı dili gerçekten iyi olan çoğu insan Türkçeyi iyi konuşur ama yine de söyleyeyim dedim. Amacım tartışma çıkarmak veya birilerini küçümsemek değil, rahatsız olduğum bir görüş ve küçültme gördüğümü düşündüm, nazikçe açıklamak istedim, İyi forumlar sağlıklı günler dilerim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dilimizde felsefe terimleri o kadar halktan uzak ki millet bu ne biçim Türkçe diye şaşırıyor haliyle;
- Felsefe terimlerini Öz Türkçe uyduralım diye çok kasıyorlar.
- Milletin %99,9'unun felsefe ile uzaktan yakından ilgisi yok. (Bu kasıtlı tasarlanmış bir devlet politikasıdır ülkemizde...)

Son düzenleme:
Çekmemek kelimesi tatmin etmiyor demek aslında buda her cc her hp motor kullanıcısı için bir süre sonra hissttiği şeydir, lüksün ve gücün sonu yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar