Ne diyorsunuz siz ya?
Çok kolay saniyorsunuz herhalde bu işleri?
Ne demek ''Bakma sen onlara'' ? Adam 5 sene 150 cc kullanmış ama kaç kilometre yol kat etmiş bu 5 yıl içinde ?
5 yıl içinde 2000 kilometre yapmış bir insana 600 cc racing al diyebilirmisin?
Bu 2000 kilometre zaten altındaki motora adapte olmasına bile yetmez.
Bence direk olarak fikir beyan etmeyin.
İlk olarak sorular sorun ve kaç kilometre tecrübesi olduğunu anlamaya çalışın.
Kimseye sebep olmayın..
5 sene değil 15 senede 150 lik bir motor kullanmam, birden bire 600lük bir canavarı kullanabileceğin anlamını taşımıyor.. çok ama çok farklı şeyler. .senin bindiğin 150 lik motorla 5 viteste zorla gördüğün km.yi o makinalar 1. viteste görüyor..
Mert dostum 250den 600 cc ye geçecek maddi ve sabrım yok diyosun fakat dediğin motosiklet, 5-6 bin lira değil. 15-20 arası belki daha fazladır bilmiyorum. hyosungu alınca paran boşa gitmeyecek ki. zarar etsen etsen 1.000 tl ile zarar edersin. 1 sene sonra istediğin motoru tekrar alabilirsin...
600 cc yedek parça fiyatı olarak ta 250 cc den pahalı, 250 cc de yapacağın bi kaza ( allah göstermesin ) ile 600 cc de yapacağın kazanın sana faturaları farklı olabilir.
Merhaba,
Öncelikle hevesini çok iyi anlıyorum. Örnek olması için kendimi anlatayım:
İlk motorum CBR125 di. 15,000 km kadar yol yaptım 125cc ile. İmkanım vardı, sonrasında 600RR 'a geçiş yapmak istedim. Aynı senin gibi bir konu açtım. Sağolsun Mehmet abi (BOY) bir güzel haşladı beni ve neyin ne olduğunu grafiklerle anlattıVazgeçmemdeki en büyük etkenlerden biri bana yapılan uyarılardır. Sonrasında güç dağılımına göre tercih yapmaya karar verdim.
Başlangıç SS sayılabilecek sitilde çok sakin bir motor oldu. (CBR125)
Sonrasında ondan bir üst kademede F650GS kullandım. 3000 km kadar. Güç olarak düşük gibi gözükebilir fakat F650 nin ivlemenmesi CBR125 den sonra bana inanılmaz güçlü geldi. Öyleki 1 ay boyunca motora alışana kadar 1. ve 2. viteste gazı sonuna kadar açamadım bile 5/1 oranında açtığımda dahi motor altımdan fırlayacakmış gibi oluyordu. Enduro nun pek tarzım olmadığını düşünerek sonrasında FZ6 Fazer tercih ettim. Gerek oturuş pozisyonu, rahatlığı... Gerek gücü, gerek SS benzeri motoru benim için büyük tecrübe oldu.
F650 de açtığım gazı Fazer da açtığımda Fazer'ın tabiri yerindeyse kıçı başı oynuyordu :queen: 1 hafta boyunca fazer'a tam hakim olamadım. Motorun gazı o kadar hassas geldiki, hoplaya zıplaya yürüdüm. Sonralarda arkadaşlarımın Race makinalarınıda kullanma fırsatım oldu. Yine tam oldumu desen öğreneceğim hala çok şey var. Çok şükür yaptığım 2 kazayıda CBR 125 le yaptım. Yaptığım o kazaları F650 veya Fazer le yapsaydım eminim sonuçları daha farklı olurdu. Biraz agresifleştiğinde 100hp olan Sport Touring bir makina bile inanılmaz güçlü. SuperSport lar tabiki daha farklı.
Eğer ben 125 den direk 600'e atlasaydım eminim motosiklet kullanmaktanda soğurdum, kullandığım motoroda yazık ederdim.
Emin adımlarla ilerlersen hem çok daha fazla zevk alırsın, hem kendin için güvenli bir sürüş izlersin. Farklı tarzları denemektede yarar var. Belki çok hoşuna gidecek:cat:
Benim tavsiyem araya bir motor daha sıkıştır. 250cc olmasa bile 100hp+ veya civarı bir motor tercih etme. 50hp civarları seni her türlü tatmin edecektir emin ol.
Adam ne yapsın parası yoksa? 150 cc-250cc-500cc-600cc böyle mi yapsın ?
ölmek için fazla gençsen tavsiye etmem![]()
yok öle yapmasın ya 150-600-... yapsın... kardes sen 600 luk ıstıosun sıtede sana yakın arkadaslar varsa bı tur attırsınlar sana ıstemezsın zaten yada gel yanıma dogru busayla gezdırım senı bakım daha ıstıomusun..Adam ne yapsın parası yoksa? 150 cc-250cc-500cc-600cc böyle mi yapsın ?
fazlasıyla gencım24
![]()
ya kardeş kac kere 600cc kullandın ?
anlamıyorum sen ve senin gibilerini... hatta bu konu için topic acıldı...
yani ben 1 yıla yakın 125cc scoo kullandım, en fazla 3 kere 5er dakika vitesli 150 cc kullandım... 1 yıllık scoo tecrubeden sonra r6 aldım, ankara trafiğinde 60.000. kmyi devirdik...:cat:
arkadaşlar merhabalar, bu forumu yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum ama yeni üye oldum.ben çocukluğumdan beri motor kullanıyorum,ailemde motorcu (babam,babamın babası ve belkide onun babası)600cc bir makine kullanmak çokta zor bişi değil.sonuçta uçak kullanmıyoruz ya,motorsikletten anlıyorsan,içini dışını biliyorsan çocuk oyuncağı gibi gelir.sadece içini dışı bilmen lazım,bu motorun kapasitesi nedir,gazı açtığımda ne yapar yanlış bi harketimde ne olur,bunları bilmemiz yeterli.ben hep tek silindir motorsikletler kullandım 125cc 250cc falan.geçen gün gsxr 600 satın aldı arkadaşımın abisi. üstüne bindim bakındım ettim, anahtarı uzattı.ilk başta biraz çekindim.186 boyum var allaha şükür elim ayağım tutuyor gücüm yerinde.motoru ilk çalıştırdığımda azcık debriyajla oynadım hafif hafif gaz açtım,sağa sola hafif yatırdım motoru,1. vitese taktım kalktım gittim.öncelikle farkettiğim şey,şekline alışkın olmadığımdı,oturuş şekline alışamadığım.yani uzun lafın kısası motorda oturuş şekline,ağırlığına ve gücüne alıştıktan sonra hiç bir problemin kalmaz,buda 1 haftanı alır.korkmadan al derim ben sana.millet kullanıyor senmi kullanamicaksın,ben yabancı forumlarda direk 600cc den başlayan adamlar gördüm.yapman gereken tek şey herşeyin farkında olmak.kalkıpta 125cc motoru kullanır gibi o motoru kullanırsan kendini duvarda bulursun.git bayiye kurcala motoru.gerisi kolay zaten
size öyle geliyor canım benim yok sadece oturuş pozisyonuymuş yok 10 beygirle 120 arasında fark yokmuş bu tür şeyleri unutun arkadaşım altında hız makinesi var manifoltlu şahin veya murat 134 kullanmıyor bu insanlar bu çocuk ben hemen gaz açmam diyece ama yalan
ben motosikleti aldığımın ikinci günü hız denemesi yaptım
bu forumda yapmadım diyen varsa bende ona kesinlikle yalan söylüyorsun derim
ben 500 cc 50 beygir makineden (kawasaki en 500) 650 cc 82 beygir makineye geçtim (hyo gt650)
arada ne fark var biliyormusunuz 1. viteste 80 yapıyor gazı sadece 3/2 açınca
bunların tamamı hikaye motosikleti çalıştırıp kaldırıp hız yapmak çok kolaydır eşşeğe verseniz eşşek bile yapar o işi
ama işin durma kısmı var durdurabiliyor musunuz ? hayır eğer durduramazsn ölürsün
125 cc ile 600 cc arasındaki fark budur 125 cc 105 kg motoru 50 ile giderken 5 metrede durdurursun ya 600 cc yi bırakın bu işleri ben geçerim ben yaparım bak yaptılar falan kişi yaptı filan kişiye bişey olmadı bunların tamamı şehir efsanesi
istatistiği var kardeşim bu işin motosiklet ile kaza yapıp ölenlerin yüzde 95 i 20 beygir üzeri motosiklet alanlar ve bu oranın %89 u ilk birinci haftasında ölüyor neden adam gaza basmayı biliyor çünkü ama durmasını öğrenmek en az 5 -6 aydır
ha bu arada aynı istatistiklerin dediği ölenlerin %97 si ss motosiklet kullananlar
yani ne demek biliyormusunuz görüntüsüne ve sesine aldanıp mahalledeki kızlara hava atacam diye gidip 20 beygir üzeri ss motosiklet alırsanız %95 ihtimalle ilk haftada ölürsünüz demek:farao: