Tigerda sorun olmaz.Bak dyno testi var.Aa öyle oluyormu ? Bende Tiger Gpm2-800 takmak istiyordum.
Bu egzoz konusu bence büyük oranda hurafe. Tiger egzoz ile çin malı egzoz arasında ne gibi farklar var da biri yararlıyken diğeri zararlı oluyor?ale:
Silindire giren hava yakıt karışımı aynı, hadi bek preşur mek preşur alt devirlerde etkiledi diyelim, son hızı nasıl düşürüyor?
Hyosung, cbr250, xt660 da denedim(r25 de bir tanıdığım denedi); söktüm egzozu yerine başka hiç bir şey takmadım. dümdüz boru kaldı, yetmedi çin egzoz takıp da denedim...
Ne son hız arttı, ne son hız azaldı. Ses ve motosikletin 3-5 kilo hafiflemesi dışında her şey aynıydı.
Bu egzoz konusu bence büyük oranda hurafe. Tiger egzoz ile çin malı egzoz arasında ne gibi farklar var da biri yararlıyken diğeri zararlı oluyor?ale:
Silindire giren hava yakıt karışımı aynı, hadi bek preşur mek preşur alt devirlerde etkiledi diyelim, son hızı nasıl düşürüyor?
Hyosung, cbr250, xt660 da denedim(r25 de bir tanıdığım denedi); söktüm egzozu yerine başka hiç bir şey takmadım. dümdüz boru kaldı, yetmedi çin egzoz takıp da denedim...
Ne son hız arttı, ne son hız azaldı. Ses ve motosikletin 3-5 kilo hafiflemesi dışında her şey aynıydı.
Biri bu hesaplamaları yapıp gazların en kolay şekilde(amaç bu mu bilmiyorum) atılmasını sağlıyor olabilir fakat hesap yapılmamış egzozda gazlar yine de orijinal egzoza göre daha kolay dışarı atılıyor. Öyle değil mi?
Back pressure olayı var bir de mesela? Orijinal egzozdaki geri basınç her türlü daha fazla, diğerlerinde daha az.
Çin malı egzoz zararlı deniliyor, ben o zararlı olan kısmını göremiyorum
benim arabada derya deniz her seferinde dinamometre ölçümlü, belgeli tecrübem var, güç eğrisinin alındığı maksimum devir daha ileri az kayıpla öteleniyor, gitsin diye daha fazla gaza basıyorsunuz ve yakıt tüketimi artıyor, eskiden sürdüğünüz düşük devirdeki araç o devirde gitmiyormuş gibi geliyor, siz redline yakın gidiyorsanız çıkan ses elbette sizi tatmin eder, kaybı hissetmezsiniz, güçlü bir araçtaki kaybı zaten hissetmeyebilirsiniz ama canı olmayan sınırlı motorda olumsuz fark tapagaz gitmeyen için illaki olur, çoğu kişi laf eder ama dinamometre pek yalan söylemez, aynı kişi aynı dürüstlükle gaza basacak, kalibrasyonlu cihaz olacak vs vs...
Bu konu ile ilgileneli çok oldu. Net hatırladığım söylenemez ancak şuraya bırakayım linkleri;
https://www.omicsonline.org/open-access/analysis-of-exhaust-manifold-using-computational-fluid-dynamics-fmoa-1000129.php?aid=77193
https://www.omicsonline.org/open-access/analysis-of-exhaust-manifold-using-computational-fluid-dynamics-fmoa-1000129.php?aid=77193
250cc gibi küçük hacimli motorlar da egzoz değiştirip performans değişmlerinin hissedilir ölçüde olması için supap, yazılım gibi bir çok konuda bir sürü ince ayar gerekecektir zaten.