KARDEŞİM 2 KERE YAZDIM 200 SİZİ TOPLAMAK İÇİN OKUSAN 5 10 KM ARTAR MI DİYORUM YANİ SUAN TOP SPEED 181 STANDART BEN 185 187 YAPARMI DIYORUM
Yapmaz. Motor ateşlemeyi kesecek ve motor yükünden kaynaklı olarak hız düşecektir.
Ancak teorik olarak(!) kusursuz bir zamanlama ile çok ama çok dik bir yokuşta max. hıza ulaşır(181km/h), ardından debriyaja basıp devam ederseniz ve motosikletin toplam karşı direnci yokuşun açısından kaynaklı olarak dirençler toplamından düşük ise teorik olarak sonsuz hıza ulaşabilirsiniz... v.s. v.s.
Ancak, bu teorik veriyi detaylandırırsanız belirli bir hız sınırının üzerinde yapılmasının imkansızlığı da ortaya çıkar. Buna rağmen kabul edilebilir uç noktalara kadar (Örneğin uçaktan atılacak bir CBR250' nin max düşüş hızına ulaşması gibi) hızlanmasında sorun olmaz, teorik olarak.
Ancak motosikletinizde yapacağınız fiziksel ve teknik geliştirmeler ile sınırların aşılması mümkün olabilir. Yazılım değişikliği ile motor devir limitörü devre dışı bırakılabilir, ateşleme zamanı ve enjektör atım süreleri değiştirilip yeni bir mapping uygulanabilir. Soğutma hacmi yükseltilip silindir piston krank ve şanzıman değişimi yapılabilir, turbo ünitesi eklenebilir, egzoz modifiye edilebilir, lastik ve jant tür ve malzemesi ile ölçüleri değiştirilebilir. Bu durumda adı CBR250 olan başka bir motosiklete sahip olursunuz ancak hızınız +100km/h (sallıyorum) artabilir.
Bunları yapmadan; en azından devir kesici ve hız limitörünü iptal edecek bir yazılım değişikliğine girmeden, yokuş aşağı serbest inişe geçmeden bu motosikletin hızını arttırmanızın tek yolu bir uçak veya yüksek bir uçurumdan motosikleti aşağı atmak olacaktır.