CBR 250 R (1.000 km izlenimi)

2014 model Honda Cbr 250 R sahibiyim.Bu konuyu ister bilgi almak,ister fikir edinmek isteyenler için açtım.

Bir önceki motorum Ybr 125'di.12 bin km civarı kullandım,daha sonra bu motora geçtim.Motordan biraz bahsetmek istiyorum;

125 cc den buna geçince direk anlıyorsunuz arkadaşlar,o boğulan can çekişen 60'a çıkana kadar boğulan bi motor yok altınızda.Gayet yeterli ivmelenmesi var.

Motora bindiğim zaman direk uzun yol yapasım geliyor nedenini bilmiyorum.Sanki motor süzülmek istiyor otobanda.Çok hoşuma gitti.
Sele konforu gayet güzel 80 km yaptım.Kesinlikle totoda uyuşma yapmadı.Sele konforu demişken titreşimden bahsediyim.Motorda 6-7 bin devire kadar rahatsız etmeyen bir titreşim var ama 6.500-10.000 devir arası kullanmayın.Sonra abi elimi ayağımı hissetmiyorum demeyin.:king:

Ön lastikte rosso 2 var.Şuanlık güzel tutuyor.Ön fren;gayet sağlam sıkıyor.Hani 120'yle giderken bi anda abanıyorum baya baya tutuyor ama 120 den sonra işler kabak tadı verebilir.Çok hızlı gitmeyin bu motorla.Arka fren;gayet dozajlanabilir ve yeterli (Abs olsa tadından yenmez tabi :cherry:)

Artçı bu motora uygun olduğunu düşünmüyorum,gerek tepede kalan pozisyonu olsun,agresif oturuşu olsun;Uzun yol yapıcam diyorsanız artçıyla bu motoru es geçin.Selesi yumuşak ve nispeten diğer racinglere göre geniş.

Yakıt tüketimine gelelim.%75 agresife yakın kullandım.Elimi fazla kapatmıyorum.
3.31L/100 km tüketim sarfetmişim son depoda.Cidden az yakıyor şaşırdım çünkü ybr de bile 2.8-3.0 yaktığım oluyordu.

İlgi çeken bi motor onu da söyleyim.Bazen bakarlerken görüyorum :cherry:.Ama sevmediğim bir kaç yanı var.
1.si Abs'sizlik.
2.si selektör (kısalar yanarken tek far yanıyor.Çift far yansa selektör yaptığım daha belli olabilirdi.) ama yine de az çok belli ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar