CBR 250 için en uygun yağ hangisi.

merhaba,

araştırma yaptım ama bulamadım.

motosiklet 13.500 km geldi. en son 11.000 değiştirmiştim.
debriyaj değişecek yağıda değiştirmek istiyorum.
hangi yağı kullansam ve yağ filitresi hangi marka olmalı.

tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Abi traktör mü bu 13500 de debriyaj değişsin :) 40-50bin gider en kötü debriyaj balataları.
Balataları karıştırmış olmayasın "Fren balatası" değişecektir "debriyaj balatası" değil.
Yarı sentetik 10-40 istediğin yağı koy. Bişe fark etmez.

Bu arada neden garantili değil ve yetkili servise gitmiyor o motor ?

abi şimdi, balata mı tam bilmiyorum da benim debriyaj kaçırıyor :) onun için değiştirmek gerekiyormuş. bunu bana söyleyen bir motorcu abim. usta değil. nasıl anlarım değişip değişmeyeceğini :)

Debriyajın kaçırdığına emin misin? Şunları bir dene istersen:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/102396-debriyaj-balatasinin-bittigi-nasil-anlasilir.html

Eğer hakikaten bitmişse bence biraz paraya kıyıp honda servisinde balataları değiştir.

Şu yağ hem ucuz, hem kolay bulunur hem de güvenilir bir markadan:

castrolpower1.jpg

Castrol Power, 1lt fiyatı 15-20TL arası.

Motorcu Abi'ye inanmayın ama Motorcu Abi'siz de kalmayın. Soruna büyük ihtimalle yanlış teşhis koymuş, ekstrem durumlar haricinde(sürekli yarım debriyaj veya debriyajın kötü kullanımı gibi) debriyaj kolay kolay biten bir şey değildir. Bütün belirtiler bunu gösteriyorsa bile belki yağ kaçağı olmuştur ve balata yüzeyi kirlenmiştir.

Yağ değişimi için de çok erken olduğunu düşünüyorum, normal bakım aralıklarının dışında yağda bariz bir renk değişimi ya da kirlilik görmezseniz israftan başka bir şey değil kanımca.

çok teşekkür ederim :) peki debriyajın kavrama noktasını değiştirebilir miyiz? benim ki çok üste kalıyor. gerdiriyorum vidalardan ama çok almıyor geriye aşağıda olmasını istiyorumda

F54

Bi motosiklet tamirci sine git debriyaj ayarı yaptır sıkıntı kalmaz

Debriyajın kaçırıyorsa eğer, yağdan yapmış olabilir.. Daha önce full sentetik yağ koyduysan kaçırma yapar hocam.. Cbr250r'ye tek kullanılcak yağ var, o da Ipone 10/40 yarı sentetik.. Başka hiç bir yağ markasına bulaşma..

eyvallah hocam çok teşekkürler yağı değiştiricem. zaten kötü bir yerde yağ değiştirdim. ondan sonra motorun nevri değişti. kötüleşmeye başladı

Birde eğer araba yağı koyduysanız harbiden kaçırır. Motosiklet yağı koy.

Debriyajın kaçırıyorsa eğer, yağdan yapmış olabilir.. Daha önce full sentetik yağ koyduysan kaçırma yapar hocam.. Cbr250r'ye tek kullanılcak yağ var, o da Ipone 10/40 yarı sentetik.. Başka hiç bir yağ markasına bulaşma..

Aynen katılıyorum. Vitesler şıkır şıkır. Motor ferah çalısıyor.

Ipone 10/40 yarı sentetik yağı istanbul avrupa mümkünse etiler, beşiktaş, mecidiyeköy nerede bulabilirim bilgisi olan var mı? :) birde yağ filitresi almam gerekiyor

Anes motor Mobil 1 in motor yağını koydu en son motorda hiç bi sorun yok ama napalım boşaltıp ipone koyalım mı?

Saçma sapan iş yapmayın arkadaş bilinmeyen markaya bulaşma dersin anlarımda. Bundan başka yağ alma nedir ? Te allam ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar