yakıtı kıstaslardan biri olarak görmek lazım, zaten arkadaş sadece yakıtı sormamış
sadece yakıta endexlenmek doğru değil haliyle (genel olarak konuşuyorum)
her motorun artı ve eksi yönleri var , bütün bunları tartıp , kendimize göre en uygununu seçmeliyiz .
tamamen atıyorum:
diyelim, cbf600 100km de 1.5 - 2 litre daha fazla yakıyordur ER6 ya göre
ama cbf uzun yolda daha rahatmıdır? veya er6 daha hafiftir ? belki cbf daha güçlüdür ? cbf te abs vardır er6da varmıdır ? belki er6 her yönden daha iyidir ama servisleri can sıkıyordur ? (tamamen örnek olsun diye yazdım, kıyaslama yapmayınız)
bütün bu artılar eksiler yan yana koyarak alacak kişinin kendi istekleri doğrusunda tartılabilir .
eğer sadece az yakması önemli ise benimde bildiğim kadarı ile BMW F800 ler çok ekonomik ama onlarında hem fiyatları hemde yedek parçaları pahalı diye biliyorum .
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------
*
*
hemen unutmadan ekleyeyim cbf600 ün selesi acayip rahatsız, alışmak lazım diyorlar gerçi neye neden ?? alışıyoruz anlamış değilim ama uzun yola insanlar nasıl gidebiliyor çok enteresan . Ben istanbuldan tekirdağa gittim geldim şaftım kaydı, cbf600 için uzun yolda çok rahat diyenler neye göre rahat diyorlar acaba ?
yani bu rahatsa, kötüleri düşünmek istemiyorum
geçen bir bmw 1150 idi galiba selesine oturdum sadece , evimdeki kanepeden daha rahattı yeminle .
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------
*
*
gene unutmadan ekleyeyim
ben öyle senelerin motorcusu değilim, ilk vitesli motorum bu cbf , o yüzden her motorla kıyaslayamıyorum
ama şunu söyleyebilirim net olarak:
diğer motorum çin malı mondial 150 zat scooterın selesi daha rahat , gerisini siz düşünün artık .