cbf 150'ye benzin filtresi takmak teklemeye çözüm olabilirmi?

oto yedek parçacıda gördüm,bu ne dedim benzin filtresi
dedi.motora takılırmı dedim.takılır dedi aldım taktım
3 sene sonra biraz geç oldu.motorumu seviyorum ama
hondanın bir benzin filtresi koymaması halen ön farda
traktör ampülü kullanması vs [çinliler de bile halogen ampül var)
beni deli ediyor.umarım motorun stop etmesini önler

30082011259.jpg

By farcob at 2011-09-10
30082011260.jpg

By farcob at 2011-09-10

Yalnız benzin filtresini ters takmışsınız bilmem farkında mısınız ? Filtrenin üzerinde bir ok vardır o oka göre takınız

Yalnız benzin filtresini ters takmışsınız bilmem farkında mısınız ? Filtrenin üzerinde bir ok vardır o oka göre takınız
ters değil ok karbüratörü gösteriyor okları görmeden önce az kalsın ters takıyordum
sarı konik filitrenin geniş yeri üste gelecek sandım

O zaman bu filtre hayatımda gördüğüm tek ters filtre :) Fizik kurallarını düşünürseniz geniş kısmının yukarıda olması gerektiği kanısına varırsınız.. Hoş benzin akışında bir sıkıntı olmazsa gene aynı işlevi görecektir

valla bende aynı mantığı yürüttüm yanımdaki arkadaşa sonra okları görünce bozum oldum

Filtrelerde kap kısmının dışta olan tarafı daha geniş yüzey alanına sahip olduğundan ve sünmenin patlamadan daha güvenli oluşundan dolayı geniş kısımdan pis girer dar kısımdan temiz çıkar.Yani resimdeki şekil doğru.Örneklemek gerekirse birtek süpürgeler de pis kısım içte kalır.O da ev hanımlarına kolaylık.

zcde bile küçük de olsa bundan var. honda nasıl koymamış?

2. bi filtre iyi olur.Artk yeni motorlarda hortuma koymuyorlar filitreyi deponun oraya koyuyorlar.Bi zamanlar bende cok şaşırmıstım honda bunu neden yapmaz vb. seyler cok söledm ama benzin muslugu deiştirmeye kalktıgımda gördüm ki içeride var.Cbr 125r a taktıgım filtre 100 km/h den sonra benzinin gelmesini zorlaştırdıgı için 100 ü gecince stop etmesine neden oluyordu umarım sizin motorda böle bir sorun yaratmaz.Keyifli forumlar

Benzin deposunun çıkışındaki açma-kapatma kısmında zaten var ama, garanti olsun diye karbüratör ile depo arasına hortumu kesip benzin filtresi koyabilirsiniz. ( Benim yaptığım gibi)
Hız da ya da çekişte herhangi bir problem yaşamadığınızı düşünüyorek ben de yapacağım.

Ayrıca bizim motorlarda da benzin deposuna entegreymiş sanırım.Peki hiç temizleyen olmadı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar