Herhangibir oto elektirikçiye sıkıntınızı anlatırsanız , çok basit bir şekilde 2011 hondalar gibi farın aküden yanmasını sağlayabilir. Çokda fazla birşey tutmaz.
Konjektör değiştirmekle bu sorunu çözemezsiniz. Aslolan dinamodur. 2011 öncesi cbf için dinamo değerini 100w yazmışsınız.Sanırım 2011lerde bu 120w.Zaten 2011 değişiklikleri arasında dinamonun değiştiğini okumuştum bende. 2011 dinamosunu takabilirsiniz ama rolantide pek birşey değiştirmeyecektir.Dinamonun gücünün artması akünün şarz süresini kısaltacaktır sadece. Yukarıda yazdığım gibi bir oto elektirikçiye farları direk aküye bağlatırsanız bu dinamo değişikliğinin faydası olacaktır.
Xenon uygulamasının motora bir zarar vereceğini sanmıyorum. Xenonlarda normal ampül gibi 35w çekiyorlar.Hella Bixenon mercekler cbf'in far tasına sığıyor , googleda cbf150 xenon diye aratırsanız örnekleri mevcut. Hatta bazı motosiklet bayilerinde çin malı ama mercekli hazır xenon cbf farları satılıyor fiyatları da 200 lira cıvarındaydı. CBF150 başlığında da konusu geçmişti ama kaçıncı sayfadadır bilemiyorum.