- Konu Yazar
Merhaba en son bir kaza yapmıştım fakat kazadan önce de motorun tüm bakımlarını yaptırmıştım. Aradan birkaç gün geçti ve motoru görmeye gittim sildim yıkadım parça siparişini de verdim. Fakat kullanırken bir şey fark ettim motor boşta olmasına rağmen N yakmıyor. Boşta, gaz verebiliyorum stop etmiyor ama N ışığını yakmıyor. Hafif sallayınca motoru N ışığını bazen yakıyor. Bazen de sorunsuz bir şekilde N ışığını yakıyor. Daha sonra ise vites geçişlerinde bir problem var mesela eskiden debriyaja basılı tutup birden fazla vites düşürebiliyordum fakat şu an bazen bir vites düşürüyorum diğer vites düşürmeyi kabul etmiyor biraz ilerleyip öyle düşürtüyor. Fakat bazen de direkt 2-3 vites birden düşürtüyor. Bunu ChatGPT'ye sordum ve bana debriyaj telinin yukarıda kavraması olabileceğini maddeler arasında söyledi. Ben de bakımdayken usta bana debriyaj teli ayarlanması gerekiyor dedi ve baya yukarıya çekti. Sizce bundan olabilir mi? Bu arada kazada da o vites değiştirdiğimiz ayaklık ismini bilmiyorum onun üstüne düştü motor. Sizce bu neyden kaynaklanıyor? Gerçekten dediği gibi debriyaj teli ise içim rahatlayacak yarın götüreceğim direkt düzeltsin diye.