CB250R Vites Sorunu

Merhaba en son bir kaza yapmıştım fakat kazadan önce de motorun tüm bakımlarını yaptırmıştım. Aradan birkaç gün geçti ve motoru görmeye gittim sildim yıkadım parça siparişini de verdim. Fakat kullanırken bir şey fark ettim motor boşta olmasına rağmen N yakmıyor. Boşta, gaz verebiliyorum stop etmiyor ama N ışığını yakmıyor. Hafif sallayınca motoru N ışığını bazen yakıyor. Bazen de sorunsuz bir şekilde N ışığını yakıyor. Daha sonra ise vites geçişlerinde bir problem var mesela eskiden debriyaja basılı tutup birden fazla vites düşürebiliyordum fakat şu an bazen bir vites düşürüyorum diğer vites düşürmeyi kabul etmiyor biraz ilerleyip öyle düşürtüyor. Fakat bazen de direkt 2-3 vites birden düşürtüyor. Bunu ChatGPT'ye sordum ve bana debriyaj telinin yukarıda kavraması olabileceğini maddeler arasında söyledi. Ben de bakımdayken usta bana debriyaj teli ayarlanması gerekiyor dedi ve baya yukarıya çekti. Sizce bundan olabilir mi? Bu arada kazada da o vites değiştirdiğimiz ayaklık ismini bilmiyorum onun üstüne düştü motor. Sizce bu neyden kaynaklanıyor? Gerçekten dediği gibi debriyaj teli ise içim rahatlayacak yarın götüreceğim direkt düzeltsin diye.

Motosikleti
Drit L 125
vites müşürü ve mites pedalı kazada hasar aldığı belli, bütçen varsa takım olarak önce onları değiştirip dene

Motosikleti
Ns200 15"
Zincir gerginliği gevşekse vitesler istediğiniz gibi geçmez, diğeride yüksek ihtimalle boş müşürü ile alakalı.

vites müşürü ve mites pedalı kazada hasar aldığı belli, bütçen varsa takım olarak önce onları değiştirip dene
o zaman debriyaj teli ile hiç uğraşmayayım. evet hasar almış olabilir çünkü sol sürücü üçgeni yamuldu. onlara da yarın bakayım o zaman.

Zincir gerginliği gevşekse vitesler istediğiniz gibi geçmez, diğeride yüksek ihtimalle boş müşürü ile alakalı.
zincir gerginliği tam olması lazım çünkü zinciri daha yeni değişti. bu sol sürücü üçgeni ile beraber ona da bakayım.

yorumlarınız için teşekkür ederim, gerçekten çok yardımcı oldunuz sağ olun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer internette bu sorunu yaşayan varsa veya forumda sorunu yapay zeka ile çözdüm:
İlk önce N için konuşuyorum: Debriyaj ayarı yanlış olma ihtimali çok yüksek benim gergindi sizin de gergin veya çok gevşek olabilir. 10mm boşluk bırakacak şekilde bu bir parmak oluyor genelde ayarlayın. Ayarlamasını bilmiyorsanız altta frenin üstünde 2 adet somun var sol tarafı gevşetin sağ tarafı yukarıya doğru iterseniz sıkar aşağıya doğru iterseniz gevşetir. Alt somun 13 yukarısı da 15 olması lazım.

Gelelim vitese: Onu da vites pedalını bir diş aşağıya çekerek yapıyorsunuz. bunun somunu 10mmlik anahtar ile tamamen vidayı söküyoruz çıkarıp bir diş geriye atıyoruz. zaten fabrika sıfıra sıfır şeklinde işaretlemiş. o çizgiyi geriye atacaksınız. bu kırmızı ile işaretlediğim fabrikanın işaretlediği noktaları göreceksiniz onu bir dikiş geriye kaydırın. sorun tamamen düzelecek.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim gibi parça gelene kadar idarelik kullanayım diyorsanız çok iş görüyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar