CB250R Lastik Değişimi: Servis İkilemi ve Lastik Tavsiyeleriniz

Motosikleti
Honda CB 250 R
Selamlar herkese,

CB250R'ın üzerindeki fabrikasyon lastikler 20.000 km'ye dayandı ve artık değişim vakti geldi. Benden önceki sahibi genelde düz yolda kullanmış, pek viraj yapmamış. Bu yüzden lastiğin ortası resmen düzleşmiş, yanlar ise tertemiz. Üstelik ufak tefek çatlaklar var, bir yerinde yama mevcut ve sürekli hava kaçırıyor. İki günde bir 3.3 bar bastığım lastik 2.2 bara kadar düşüyor. Yani mecbur değişecek.

Yeni lastik olarak Michelin Pilot Power 2CT modelini düşünüyorum (16.500 TL - 3 taksit). Bu arada "CB250R için şu lastik daha iyi olur" dediğiniz farklı önerileriniz varsa tavsiyelerinizi mutlaka bekliyorum.

Asıl kararsız kaldığım konu ise nerede taktıracağım:

Bildiğim ve çok tavsiye edilen 5 yıldızlı bir özel servis var. Lastiği oradan alıp toplam 16.500 TL'ye taktırabiliyorum.

Honda yetkili servisinde de lastik fiyatı aynı (16.500 TL). Fakat montaj ve balans için +1.000 TL işçilik istiyorlar.

Garanti durumunu servise sordum; "Dışarıda değiştirirsen garanti bozulmaz ama takarken mekanik bir parçaya zarar verirlerse o kısım garanti dışı kalır" dediler. Düzgün bir ustada bu zaten çok düşük bir ihtimal.

Benim yetkili servise sıcak bakmamın tek sebebi var: Uygulamaya ve sisteme kayıt edilmesi. "Lastikler Honda servisinde değişti" ibaresinin sistemde yer alması hoşuma gidiyor.

Sizce sadece sisteme işlenmesi için fazladan 1.000 TL işçilik vermeye değer mi? Yoksa iyi puanlı o özel servise gidip işi çözmek mi daha mantıklı?

Hem servis seçimi hem de lastik marka/model tavsiyeleriniz için yorumlarınızı bekliyorum. Tekerinize taş değmesin!

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hangi şehirdesiniz?

Motosikleti
750x
İstanbulda iseniz Şirinevler Kuzgun motor, küçük bi dükkan, ama işleri sadece lastik. Güzel esnaftır.

Önceki motoruma (mt25) alıp taktırmıştım pilot power 2 ct. Yağmurlu bir günde büyük bir kaza yapmama ramak kalmıştı lastikler yüzünden. Daha da tövbe ettim o lastiğe. Anlaş viento sport kullanıyorum artık ve tavsiye ederim. Mitas sport force evo da düşünülebilir.

Motosikleti
Tracer 7
İstanbul içerisinde Beyoğlu ve Sanayi olmak üzere Buzlas şubeleri var. Müşteriye tutumları hoş ve işlerinde uzmanlar yıllardır bu ikisine giderim. Serviste değişmenin alış-satış konusunda size bir artısı olmayacaktır.
Eskiden sahip olduğum Cb250r’ da Anlas Viento Sport lastik ile güzel verim almıştım. Virajlarda hiç korkmadan limitlerde kullanıyordum, değerlendirebilirsiniz.

Motosikleti
Honda CB 250 R
İstanbul/Maltepe'de yım. En Yakın Konşuk Honda servisi. genelde arayarak bana bilgi veriyorlar.

Özel servis olarakta arkadaslarimin tavsiyesi Bostancidaki Bulut motor

Kendi yaptığım listede anlas var.
*Anlas Viento Sport
*Pirelli Diablo rosso |||
*Michelin Pilot Power 2CT

_Mitas sport force evo
kontrol edeyim.

Çevremdekiler doğru veya yanlış en pahalısini alsan da yol tutuşunda farkı anlayamayacağı seviyelerde, Bu yüzden biraz kafam karıştı.

Niyetim 20.000 KM + 2-3 sene tekeri kullanmak. Virajlarda Asfaltın tadına bakmamak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İstanbul/Maltepe'de yım. En Yakın Konşuk Honda servisi. genelde arayarak bana bilgi veriyorlar.

Özel servis olarakta arkadaslarimin tavsiyesi Bostancidaki Bulut motor

Kendi yaptığım listede anlas var.
*Anlas Viento Sport
*Pirelli Diablo rosso |||
*Michelin Pilot Power 2CT

_Mitas sport force evo
kontrol edeyim.

Çevremdekiler doğru veya yanlış en pahalısini alsan da yol tutuşunda farkı anlayamayacağı seviyelerde, Bu yüzden biraz kafam karıştı.

Niyetim 20.000 KM + 2-3 sene tekeri kullanmak. Virajlarda Asfaltın tadına bakmamak.
Cevizli'de Oltay Otomotiv var, lastikleri oradan alıp orada balans ve montaj yaptırabilirsiniz. Bu kadar yakınken başka hiçbir yere bakmanıza gerek yok. (Daha önce iki kere kullandım...) (Konşuk'la aynı sokakta, ben gittiğimde Batı Ataşehir tarafındaydı, taşınmışlar.)

Ayrıca, lastik işlerini Honda servisinde yapmayın; Oltay, Buzlas, Motolastik, Zenn gibi bu konuda özelleşmiş ve uzmanlaşmış bir yerde yaptırın. Servisler genelde bu işlerde pek iyi değillerdir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motolastik'te CB250R için Scorpion Rally STR 16.700₺ iken Pilot Power 2CT'ye aynı para verilmez bu arada... Sitesine bakın, Diablo Rosso 3 takım da vardı sanırım.

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Ya biraderim tabi tercih sizin bize laf düşmez ama, şu yetkili servislerin fiyat politikası gerçekten korkunç, Konşuk, Anes, Esengül hepsi aynı fiyat politikası. Bir lastik değişimi için yetkili servise gideceksiniz dünyanın işçiliğini yazacaklar. Geçen ay üşenmedim tek tek yetkili servisleri aradım, 30.000 bakıma yaklaşık 40 bin tl fiyat teklifi verdiler. Orijinal ürünleri temin edip işçilik dahil 16 bine hallettim hepsini. Lastik değişimi için servise gitmenin hiç bir mantığı yok bence.

düzce dolaylarında bildiğiniz bi yer varsa bana da ışık olun be abilerim?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Son bir ekleme, lastikleri değiştirirken supapları da değiştirin, hatta mümkünse kaliteli, ömürlük, alüminyum yan supaplar taktırın. (Motolastik'te Alman Alligator marka yan supaplar vardı çok sağlam ve kaliteli...)

Görsel (siyahı da var):
dddb2729c3403bf1077f7cc099a76536.webp

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Son bir ekleme, lastikleri değiştirirken supapları da değiştirin, hatta mümkünse kaliteli, ömürlük, alüminyum yan supaplar taktırın. (Motolastik'te Alman Alligator marka yan supaplar vardı çok sağlam ve kaliteli...)

Görsel (siyahı da var):
eski siboplardan lastik havasını ölçmeye üşeniyordum bunu alınca her benzin aldığımda lastik havalarına bakıyordum :ROFLMAO:

Motosikleti
Honda CB 250 R

Görsel (siyahı da var):
CB250R kırmızı jantlar Sarı,
KİRMİZİ renklisini gördüm. Nasıl olur.
Yada orjinalini bozmasam mi? Apaçi gibi görünmesin.

Motosikleti
Honda CB 250 R
AI ile böyle gözüküyor. Kötü gözüküyor. Vazgeçtim.

Motosikleti
Yamaha MT-25
bulabiliyorsan eğer sıfır ayarında tekrar çıkma dunlop alınabilir ben 2 set kullandım beğeniyorum , bulabiliyorsanız diablo rosso sport şu an kullanıyorum şu anlık deneyimlediğim en güzel lastik . Pilot power arkadaşım kullanıyor parasına göre değmedini söylüyordu ki bence de fazla . viraj vesaire ile çok işiniz yoksa anlasın yol lastiklerine de bakılabilir. bence bu kadar para çıkmaya gerek yok .

Motosikleti
Honda CB 250 R
Eski lastiği değerlendirebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar