Nasıl mantıklı ve de güzel bir tercih olmuş o zaman, anlatamam valla.
Yine de konuyu takip eden/edecek diğer arkadaşlar için birkaç kalemde karşılaştırma yapayım.
1. YBR'nin 2.5 lt yaktığı senaryoda CB125f maksimum 1.8 lt yakar.
Performanslı kullanımda fark daha da açılır.
Sizin için bu tüketim farkı önemli değilmiş madem, bu durum dikkate alınacak bir kriter değil.
2. Karbüratörlü + jigleli YBR ile motor soğukken ilk ışıklarda stop eder ve de tekrar çalıştırmada inatçılık yapardı benim motor.
Hatta 3-5 kez (gereksiz gaz açtığım için) boğulduğunu da bilirim.
CB125f de enjeksiyon ve bir de PCX'lerdeki gibi sessiz alan marş olduğu için motorun çalışması ile durması arasındaki fark o kadar az ki insan unutup tekrar marşa basar yani.
Muhtemelen bu durumdan da muzdarip değilsiniz.
3. Forumdaş Kolaçan'ın (72 yaşında hâlâ kuryelik yapmakta olan) babası kullanmakta olduğu YBR ile hiç motor açılmadan ve hatta orijinal baskı balata ile 400 bin km'yi devirdiğini söylüyor-iddia ediyor-belirtiyor.
Honda CB125F de çok uzun bir kullanım ömrü vadetse de bu kasa YBR'lerin yerini tutamayabilir.
4. Gelelim zurnanın zırt dediği yere: Yıllardır kullandığınız motorunuzdan sonra geçmeyi düşündüğünüz Honda modellerinin sinyal korna tuşlarının yerleri değişik.
Muhtemelen siz de benim gibi bu konuya çok takılacaksınız zira elinizin otomatikman gittiği yerdeki tuş farklı.
Hele yeni kasa PCX'lerde tıpkı 2025 üstü çoğu Honda modelindeki gibi korna tuşunu özellikle saklamışlar da basmamızı istemiyorlar gibi bir hissiyata kapıldım aynı sol kütük dizaynına sahip kendi NX500 motorumu kullanırken.
Derdimi anlatabilmek için foruma konu bile açtım birkaç ay önce.
https://www.motosiklet.net/forum/ko...inin-yeri-ve-formuyla-oynayip-durmasi.224129/
Ne istediğini ve hatta ne istemediğini de bilen bir kullanıcısınız.
Bence motorlarınıza binmeye devam edin.
Uzun ömür-parça ömrü-yaşlılık gibi mekanik durumları dikkate almasanız bile sırf o sinyal-korna tuşlarından dolayı motorlarınızı yakasınız gelir.
Gidip bir test sürüşü yapın Honda ile.
Bu dediğim kısma takılmayacaksanız eğer siz bilirsiniz.
Kolay gelsin size.
Selamlar.